14 Коментара

 1. 14
  Death and Taxes | нерегистриран
  0
  0

  До коментар [#10 #undefined] от "Златка Господинова нот.кантора 353":

  Вие в хасковската нотариална кантора да не би да сте хакнали сайта на НАП, че знаете кой плаща данъци и кой-не? Лошо няма, но по-добре се съсредоточете върху тежката високо интелектуална дейност по вдигане и спускане на щемпела.

 2. 13
  Ivaylo Radulov | нерегистриран
  0
  0

  Имаме И... неподозирани ПРАВА , които заинтересованите крият - четете , подготвяйте се , консултирайте се...

  Обективна истина е , че НИЕ българите имаме много повече ПРАВА отколкото ни е известно /особено на по-голямата част от нас/... Например , ако Банка ви е спретнала Заповедно дело и без да знаете Съд-ия й е издал Заповед за изпълнение срещу Вас , можете да поискате да узнаете дали съдията не е по някакъв начин свързан с банката /например дали е клиент/ и ... ще можете да се справите сравнително по-лесно със ситуацията. Много столичани например са осъдени по аналогична процедура от Топлофикация /на ТЪМНО/ - нека потърсят юридическа консултация , дали ако СЪДИЯТА издал Заповед срещу тях не е свързан с това Дружество - дали не им е клиент , или потребител, което също може да им е от полза...

  ИВСС има регистър на подадените декларации на всички съдии където има информация за изтеглените кредити и от коя банка!

  ► http://www.inspectoratvss.bg/bg/page/129?fbclid=IwAR0O-obh2LIxuVG82j8RoWDNvrJghgmirCxiZHrsIi5QHzIfkzUJ2Gy7QCk

  ►► http://www.inspectoratvss.bg/bg/page/129?fbclid=IwAR0O-obh2LIxuVG82j8RoWDNvrJghgmirCxiZHrsIi5QHzIfkzUJ2Gy7QCk

 3. 12
  безплатен съвет | нерегистриран
  1
  -1

  До коментар [#8 #undefined] от "Консултантче":

  Това , с данъците , плащани от адвокат е шегата на месеца.  Както и да е-като ти е трудно да си адвокат, стани оксиженист. 15 000 адвокати има, но оксиженисти недостигат. 4. 11
  безплатен съвет | нерегистриран
  2
  -1

  До коментар [#8 #undefined] от "Консултантче":

  Това , с данъците , плащани от адвокат е шегата на месеца.  Както и да е-като ти е трудно да си адвокат, стани оксиженист. 15 000 адвокати има, но оксиженисти недостигат. 5. 10
  Златка Господинова нот.кантора 353 | нерегистриран
  6
  -1

  До коментар [#8 #undefined] от "Консултантче":Ха ха ха ,адвокат и плащане на данъци? Това трябва да е от сферата на научната фантастика!?!

 6. 9
  Дора | нерегистриран
  1
  0

  До коментар [#8 #undefined] от "Консултантче":

  Не се безпокойте, когато реша какво да правя, избраният от мен адвокат ще си получи хонорара. На вас препоръчвам да не фамилиарничите по подобен грозен начин, най-малкото защото не постигате нищо.

 7. 8
  Консултантче | нерегистриран
  0
  -4

  Доро, не разбра ли, че тук не е бг мама да философстваш, ами трябва да отидеш да се консултираш с адвокат, да платиш хонорар, а той да плати съответните дължими данъци...

 8. 7
  Дора | нерегистриран
  0
  0

  До коментар [#1 #undefined] от "адвокат":

  Наследодателят преди смъртта си решава да се разпореди с имуществото си с документ, указващ като недостоен единия си син. Доколкото разбирам,  "Свободата на завещателна правоспособност е ограничена от института на запазената част, с който свободата на завещателя да остави своето имущество на наследници по негов или неин избор се ограничава. Ако завещателят — чрез завещание или договор за наследство — е лишил от наследство низходящ, родители или съпруг, които имат право да наследят по закон и по отношение на които към момента на смъртта на завещателя той или тя има задължение за издръжка, произтичащо от Закона за семейното право, или ако завещателят е намалил техните дялове от наследственото имущество спрямо това, което им се полага при наследство по закон, те имат право да предявят иск за запазена част от наследниците."  "Чл. 28. (1) Когато наследодателят остави низходящи, родители или съпруг, той не може със завещателни разпореждания или чрез дарение да накърнява онова, което съставлява тяхна запазена част от наследството.

  (2) Частта от наследството вън от запазената част е разполагаемата част на наследодателя."  "Чл. 30. (1) Наследник с право на запазена част, който не може да получи пълния размер на тази част поради завещания или дарения, може да иска намалението им до размера, необходим за допълване на неговата запазена част, след като прихване направените в негова полза завети и дарения с изключение на обичайните дарове."

 9. 6
  Дора | нерегистриран
  0
  0

  До коментар [#5 #undefined] от "Муфтаджия": Абсолютно всеки професионалист, независимо от професията си, е в състояние да напише отговор от общ характер, като накратко набележи възможностите и ограниченията. Като това нито изчерпва професионалната му компетенция, нито го ощетява по какъвто и да било начин. За специфичните подробности на всеки отделен случай е необходима лична консултация, така е. За общите положения обаче не е. В "общи положения" влиза и това да се посочи конкретен член от закон, което позоваване също не ощетява никого.

 10. 5
  Муфтаджия | нерегистриран
  2
  -3

  По-добре да питат в интернет с цел да си спестят някой и друг грешен лев за адвокатска консултация, който могат да дадат за полезни неща като цигари, алкохол и бензин. А адвокатите-кучетата ги яли, те са длъжни безплатно да раздават натрупаните с много четене знания на напълно непознати интернет субекти.

 11. 4
  Дора | нерегистриран
  0
  0

  До коментар [#2 #undefined] от "Консултантче": Да, по наследствено право. Но могат и първо да се ориентират, като получат отговор от по-общ характер в правен форум.

 12. 3
  Дора | нерегистриран
  0
  0

  До коментар [#2 #undefined] от "Консултантче": Да, по наследствено право. Но могат и първо да се ориентират, като получат отговор от по-общ характер в правен форум.

 13. 2
  Консултантче | нерегистриран
  2
  0

  Внуците имат абсолютното право да отидат да се консултират с адвокат и да им се отговори на въпросите.

 14. 1
  адвокат | нерегистриран
  2
  0

  В правото няма такъв термин "да припише". Въпросът е неясен.

 15. 0
  Дора | нерегистриран
  0
  -3

  Здравейте, имам следния въпрос.

  Наследодателят има двама сина, единият от които с тежко заболяване. Поради заболяването наследодателят решава да припише недвижима собственост на здравия син, лишавайки болния от наследство. Какви са правата на внуците? Имат ли наследниците на болния син някакви права?

  Чета закона за наследството, но не съм сигурна, че го тълкувам правилно.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.