1 Коментара

 1. 1
  Зависи | нерегистриран
  0
  0

  1. Струва ли си воденето на дело - зависи. Ще се прави нова оценка, може и да е същата, може и а е различна. Зависи какви сравнителни данни са използвани.

  2. Такса за съда - 10 лв.+адвокатски хонорар 300 лв. Ако бъде спечелено делото, държавата ги възстановява, ако бъде загубено, се присъжда в полза на държавата допълнително юрисконсултско възнаграждение от 100 до 300 лв. по преценка на съда.

  3. Зависи какво се обжалва. Делото спира процедурата по отчуждаване само ако се обжалва по същество самото решение за отчуждаване. Ако се обжалва само оценката, решението влиза в сила, като остава за решаване само въпросът за обезщетението.

 2. 0
  Делчева | нерегистриран
  0
  0

  Здравейте, необходим ми е съвет относно следния казус:

  С майка ми сме наследници на имот, част от който МС с решение от 26.06.2019 гд отчуждава "за държавна нужда за изграждане на Подобект 20 Пътен надлез на км 158+777 и т.н." Определеното обезщетение е под пазарната стойност на имота.

  В края на писмото е изписано като т.7 , че решението може да се обжалва пред АС по местонахождението на имотите в 14 дневен срок от съобщаването му на заинтересованите лица по реда на Административно процесуалния кодекс.

  Въпросът ми е: Струва ли си воденето на дело, колко време ще отнеме, като сума колко е възможно да ми струва и воденето на дело спира ли процедурата по отчуждаване?

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.