14 Коментара

 1. 14
  Служител | нерегистриран
  5
  -1

  Нямам нищо против да работим в почивни дни , и сега го правим , но да се уреди с някакви законови норми . Извънредният труд и специфичните изисквания трябва да се стимулират по някакъв начин.

 2. 13
  Нерегистриран | нерегистриран
  5
  -3

  Колкото ти ползваш че питаш толкова и призовкарите ползват

 3. 12
  когато | нерегистриран
  3
  -9

  Не ползвате ли ден компенсация, затова че връчвате съд. книжа и в събота и неделя?

 4. 11
  Призовкарчето | нерегистриран
  16
  -2

  До Коментар 5  Уважаема колежке или колега.Работих в СГС над 8 години в регистратура сега съм във Върховно съдилище и не съм си представял,че мога да имам още повече работа и напрежение.И сега по темата.В СГС наблюдавах следното...(не отричам ,че въпреки инвазията от СРС останаха много добри професионалисти,както деловодители така и секретарки)През половин час по-голямата част от деловодителите бяха на по цигарка в Английският двор ,за поне 20 мин.а някои бяха с постоянно присъствие,а след 14 часа(след,като затворят за граждани) завладяват Витошка,Алабин,Пиротска,Ал.Стамболийски и Позитано.И пак казвам...по голямата част,а не всички.Секретарка не е хубаво да си..всички,които работим в системата-знаем ЗАЩО.Сега съм призовкар и от 09:30 до 16ч не се спирам да не боря и съботите и неделите,които отделям от личното си време,защото района ми е ..половин София и 6 или 8 призовки разнасям поне 6 часа...та някоя образована деловодителка да определя така работата и работното време на колегите Си призовкари-доста нелепо и от моя страда да отговарям по този начин...но не е честно и така пак казвам...По този начин няма да работи нито един съд-НОРМАЛНО най-малкото ,че се създава допълнително напрежение(че останалото е малко)между звената и хората ,които трябва да работят заедно за СЪДА и хората.

  Парите са жалки,за цялата администрация,като изключим странната длъжност 'Съдебен администратор'според това,което ВЪРШИМ (цялата администрация и помощна администрация)Но това е политика вече,като гласуваме .....не мислим...и да.

  Заслужаваме повече и ние и хората,които разчитат ТЕМИДА,че ще е СПРАВЕДЛИВА

 5. 10
  Колега | нерегистриран
  17
  -5

  Колега поздрави за темата , но след теб може би аз съм едва вторият призовкар който пише , като прегледах коментарите . Личи си кой седи по форумите , номер 5 за теб се отнася , за разлика от теб ние не тропаме колегите си . Просто искаме да живеем нормално и работим в нормални условия . Бъди жив и здрав !

 6. 9
  #5 | нерегистриран
  30
  -3

  #5 , вземи се запознай със зкона относно връчването и ще разбереш защо не се връчват по един месец . Да не мислиш че на някой му се ходи три пъти в рамките на един месец , от които единият трябва да бъде в почивен ден . Да не говорим че 60% от книжата за връчване трябва да се връчват след 18:00 защото всички са на работа . Работи две седмици през зимата и да поговорим пак . Дори ти давам едно връчване след 18 в някоя ромска махала ...

 7. 8
  запознат | нерегистриран
  4
  -8

  В по-малките съдилища е така, а в по-големите не!

 8. 7
  All | нерегистриран
  14
  -5

  До"днес"; Ами ела и ти при нас и ще видиш кое как е......и "колко"....даже и лични ангажименти ще имаш.....????

 9. 6
  | нерегистриран
  1
  -3

  След тези добри икономически резултати очаквайте увеличение и на вашите заплати https://brutalsex.bg7.eu/303776/

 10. 5
  днес | нерегистриран
  15
  -24

  До коментар [#3 #undefined] от "Нерегистриран":Защо ми се струва, че тяхното работно време не е като на секретарите и деловодителите??? Идват след 10 часа на работа, вземат каквото вземат, раздадат каквото раздадат, и редовно не връчват по месец документи и призовки. Защо ли? Явно от лични ангажименти не им остава време са служебните.

 11. 4
  Колега | нерегистриран
  17
  -7

  Скоро с тези заплати и условия на труд които ни задължават да ходим по адреси в почивни дни когато не сме окрили лицата на адреса няма да има желаещи за тази работа.

 12. 3
  Нерегистриран | нерегистриран
  27
  -10

  Призовкарите имат най гадната работа особено по наказателните и бракоразводните дела.Но тях никой не ги смята за хора важни са секретарките и деловодителите

 13. 2
  Един от вас | нерегистриран
  8
  -12

  И особено тия,от Софийския районен съд!!! ????????

 14. 1
  All | нерегистриран
  5
  -4

  Айде сега,колеги и колежки,вие сте!

 15. 0
  Служител | нерегистриран
  22
  -8

  Колеги призовкари ,какво мислите за условията при които работите . Съответства ли възнаграждението на усилията и работата Ви ?

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.