9 Коментара

 1. 9
  zdravka.kalaydjieva | нерегистриран
  0
  0

  Може би трябва да помислите за апостил - удостоверяване от съответните власти, че отказът от наследство е извършен от оторизиран нотариус? В повечето щати тази процедура е известна.

 2. 8
  *********************** | нерегистриран

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 7
  HOPdol | нерегистриран
  1
  -2

  ПРОЧЕТЕТЕ МОЕТО ИЗПИТВАНЕ

  Здравейте всички, аз използвам този носител, за да ви запозная с частна заемна компания, която прави огромна разлика. Предложиха ми заем и аз говоря от опит. Услугите им са супер и предлагат 2% заем. Един ден, докато сърфирах в интернет, изглеждаше разочароващо, когато попаднах на свидетелство на човек, който също беше измамник, и се озовах в законна компания за заем, наречена Хосе Луис заемна компания (joseluisloans@gmail.com) или (joseluislosns @ aol.com)

  където най-накрая получи заема си. , затова реших да се свържа със същата компания за заем и след това им разказах моята история за това, как бях измамен от 4 различни кредитори, които не направиха нищо, освен да ми причинят повече болка. Обясних на компанията по пощата и всичко, което ми казаха да правя, вече не плаче, защото ще получа заем от тяхната компания и също избрах правилния контакт с тях. Попълних формуляр за заявление за заем и изпълних всичко, за което поисках, и ми дадоха заем от 34 000 евро за тази страхотна компания, управлявана от г-н Хосе Луис. Днес съм щастлив за семейството си, защото тази компания ми даде заем, така че дадох обет постоянно да ставам свидетел онлайн как съм получил заема. Имате ли нужда спешно заем? любезно и бързо се свържете с заем на Джосе Луис по имейл на имейл: (joseluisloans@gmail.com) или

  (joseluislosns@aol.com)}. Мисля, че и други хора свидетелстват за същия честен кредитор

 4. 6
  HOP | нерегистриран
  0
  -2

  Здравейте, това е да информирам широката общественост, че Жозе Луис, заемодател на частен заем, отвори финансова възможност за всеки, който се нуждае от финансова помощ. 5000 евро до 100,00 евро Ние предоставяме заеми под 2% лихва за физически лица, фирми и компании по ясен и разбираем начин и условие. свържете се с нас днес по имейл на (joseluisloans@aol.com) или (joseluisloans@gmail.com)

 5. 5
  Гергана | нерегистриран
  1
  0

  Само за сведение на някой друг, кйто се интересува от казуса сагата продължава. Оказа се, че след като има нотариално заверен отказ на български език от американски нотариус документите бяха отхвърлени от съда, тъй като липсвал "син печат". Американските нотариуси работят със сухи печати и няма шанс да подпечата документ с българския син печат. Толкова по въпроса. Явно е невъзможно без идване в България да се свърши работата.

 6. 4
  Гергана | нерегистриран
  1
  -1

  Само за сведение. Сестра ми е посетила лично СРС. Там са й обяснили, че отказът трябва да е на български език, само подписът трябва да е удостоверен от американски нотариус. По същия начин и с пълномощото да подаде документите. Не са необходими апостили. След като се подадат документите съдия разглеждал делото по случая и се произнася. Интересното е, че имало различни решения, според това при кой съдия се падне. :) Ако откаже да го впише може да се обжалва решението. По - вероятно било да приемат документите и да впишат отказа. Възможно било и да откажат получаването на удостоверението дори и с пълномощно, но и това можело да се обжалва. Ха дано имаме късмет!

 7. 3
  вариант | нерегистриран
  1
  0

  Ако между вас и сестра Ви има конфликт на интереси (като се откажете Вие, получава тя), може би е по-добрият вариант е личен отказ на български (а може двуезичен) + апостили и преводи на заверката на американския нотариус.

 8. 2
  Гергана | нерегистриран
  1
  0

  Изключително полезно, а и звучи по - лесно отколкото очаквах. Благодаря Ви за отговора. Въпреки това, тъй като на телефоните на гражданската регистратура на СРС и на информационния център след над 15 обаждания не можах да се свържа с никого измислих да изпратя сестра ми да попита на място на гишето, което приема документите. Ако има разминаване между вашия съвет и реалната ситуация в СРС ще пиша. Може пък да е полезно на някой в същото положение.

 9. 1
  AZ | нерегистриран
  2
  0

  Здравейте, отказът ви от наследство може и да е на български език, тъй като съгласно българското законодателство се изисква само удостоверяване на подпис, тоест американския нотариус следва да удостовери че вие сте подписали документа. Пълномощното за сестра ви по същия начин - упълномощете я да ви представлява пред СРС- да попълни заявление за подаване на отказ от наследство, да получи издаденото удостоверение и т.н. Надявам се да съм била полезна.

 10. 0
  Гергана | нерегистриран
  1
  0

  Здравейте, запознах се с процедурата, но не ми става ясно как мога да откажа от наследство без да идвам в България. Спазени ли са изискванията ако при американски нотариус подпиша преведени на английски заявление за отказ от наследство и пълномощно на сестра ми да ме представлява пред СРС с апостили, тя тук да преведе и легализира превода с агенция за преводи и да подаде от мое име и да получи удостоверение за вписването? Или може би трябва да подпиша документите на български, а американският нотариус е достатъчно да потвърди, че подписът е мой? Какво искат на гишето в СРС в този случай? В консулството разбрах, че не приемат частни документи, а и е доста скъпо да пътувам до там.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.