10 Коментара

 1. 10
  Лиза | нерегистриран
  3
  0

  Разбрах какво имате предвит. Не съм приела наследството и не съм извършвала никакви действия за да се счете за прието. Единствената причина, която каза адвоката е, че съм приела апартамент от него докато е бил жив. След много размисли поемам пътя към отказ от наследство.

 2. 9
  Kli | нерегистриран
  1
  0

  Айде пак наредби от некомпетентни- имам предвид това че да не си мисли лицето че може да се откаже от наследството на дядо си а вече да е приела същото. Разбираш ли вече какво имам предвид?

 3. 8
  Инфо | нерегистриран
  2
  0

  Баси и адвокатите се навъдиха. Ама така е като раздават дипломи на куцо и са като. Да не прави разлика между наследяване и сделки сключени приживе

 4. 7
  Инфо | нерегистриран
  2
  0

  Кажи на адвоката да се гръмне. Приетото приживе по никакъв начин не те лишава от правото на отказ. В закона няма подобно нещо. Приживе си сключила нормална сделка, която няма нищо общо с отказа от наследство. Попаднала си на неграмотник. От момента в който ипотека та е на твое име ти си станала длъжник по ипотечния кредит и ипотеката обезпечава само него. Прави отказ и банката ще пие студена вода по кредита на името на дядо ти. И без да си юрист разсъжденията ти са напълно правилни

 5. 6
  Лиза | нерегистриран
  1
  0

  Благодаря за отговорите. За уточнение. Апартамента е от дядо ми докато е жив, плащам си редовно моите вноски по кредита с ипотека на мое име/закрихме неговата ипотека и направихме нова на мое име/. Сега като почина остава друг кредит, който е на негово име и това е причината да се откажа от наследството му. Консултирах се с адвокат и той ми обясни, че след като съм приела апартамент от дядо си докато е жив, значи няма никакъв вариант да откажа наследството след смъртта му. За да се откажа не е трябвало да получавам нищо от него дори докато е бил жив. За мен това не е така и затова търся мнение и тук. Едното е преди смъртта, а другото след нищо, че е от един и същи човек.

 6. 5
  бау бау | нерегистриран
  3
  0

  купила е апартамента на дядо си с ипотеката и си плаща дълга. дядото почива и се оказва, че има още дългове. прави си жената отказ от наследството и се отървава от тези допълнителни дългове. апартаментът очевидно е купен от нея преди смъртта на дядото и няма нищо общо с наследството, нито с отказа от него. смело прави отказ, лиза

 7. 4
  Mhm | нерегистриран
  0
  0

  Ами защо не обясните кога е недействителен отказа? Ако вече е приел/а наследството? За какъв отказ говоря?

 8. 3
  х | нерегистриран
  0
  -1

  Отказ можете да направите, ама апартамента няма да спасите, защото сте го купила с ипотеката и ще бъде продаден за кредитите на дядо ви.

 9. 2
  Инфо | нерегистриран
  0
  0

  Много често кредиторите на починалия пускат жалби срещу отказа. Това да не те притеснява. И в прокуратурата и в съда ще ги отцепят. Както казах отказа е твое право и никой копче не може да ти каже, че си го упражнява. И те го знаят, но както се казва длъжни са да пробват. Ако мине номера, мине. Естествено няма как да мине

 10. 1
  Инфо | нерегистриран
  1
  -1

  Можеш, разбира се. Това е твое право по ЗН. Отказът от наследство донякъде е замислен именно за това-наследниците да не носят тежестта на дълговете на наследодателя. Отказът може да бъде опорен и отменен от кредиторите, но е важно да знаеш- от твоите кредитори, ако имаш такива, а не кредиторите на дядо ти. Ако например дядо ти е оставил кредити към банки, те не могат да оспорят отказа ти, защото не са твои кредитори. Ако ти имаш дългове, които си обслужвал редовно към банката тя също не може да оспори отказа, защото добросъвестно си изпълняваш задълженията по кредита си. Само ако не ги изпълняваш и имуществото ти не е достатъчно да удовлетвори банката към която имаш кредит, тогава тя може да оспори отказа. Казано с две думи- не си длъжна да поемаш дълговете на дядо си и отказът от наследство е правната възможност да ги избегне.

 11. 0
  Лиза | нерегистриран
  0
  0

  Преди да почине дядо ми, ми продаде негово жилище, което имаше ипотека, аз го купих и сега плащам кредита в банката. След неговата смърт оставя още кредити. Мога ли в момента да направя отказ от наследство? Аз съм единствена наследничка.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.