8 Коментара

 1. 8
  нерегистриран | нерегистриран
  4
  -2

  Е нищо не става, какво очаквате да стане, нищо няма да стане.Това да не е толкова лесна работа, вече трети поред ВСС се поти върху този проблем и този ВСС няма да го реши, ако ли и да са висши кадровици. В съдебнната система и така сме си много добре, защо да се прекрояваме. В недалечното минало е имало и по-добра и ефективно работеща структура на съдебната система, но в настоящият момент- по-добра от сегашната няма.

 2. 7
  нерегистриран | нерегистриран
  6
  -21

  Какво става сега със съдебната карта след отпадане на мониторинга върху съдебната система, реформите спират... не че е имало някакви, но поне ВСС демонстрираше пред обществото, че нещо прави, но то е "нищоправене-въртене в кръг и никакво движение напред". Единатвено което се движи в съдебната система е гарантираното увеличение на заплатите ежегодно, понякога по два пъти на година!!!

 3. 6
  Докога | нерегистриран
  33
  -3

  Проблема е на ниво районно. Единствената преследвана цел до сега е изравняване на натоварването между районните съдилища. С последните врътки ВСС стана за смях. Слезте на земята! Един месец на районно ниво командироване за опресняване. Състава на районно ниво застарява, няма възможности за кариерно развитие. Обаче нивото и изискванията растат. А да сме чули за бази за почивка.....НЕ.А да сме чули районен съдия да почива там... Не. Иначе броим..... Атестираме.... Създаваме обективни критерии за конкурси... Класираме....

 4. 5
  RRR | нерегистриран
  22
  -2

  Прокуратурата я оправиха с ликвидацията, сега съдът е на топа.

 5. 4
  неригистриран | нерегистриран
  31
  -1

  С тази съдебна карта искат да объркат цялата система. Никой няма и представа как се работи в районните съдилища, да не говорим, че в някои такива се работят повече дела от ОС. Има ли система в България да не е объркана от управляващите, които нямат хабер от работата по места. И като качество ще падне работата, а не обратното. Така, че ВСС мислете преди да ни кроите шапката. По-добре помислете затова, че минималната заплата се доближи до нашите основни заплати. Къде сте синдикати, стига сте се били в гърдите, че нещо вършите? Размърдайте се като учителските и правете искания, а не само да се хвалите и да ни заблуждавате, че нещо вършите, ние нищо не усещаме.

 6. 3
  Зле | нерегистриран
  20
  -3

  Като гледам от ВСС как "тормозят" ИО-Варна с разработване и "слепване" на разни модулчета към деловодната програма, и как после се бият в гърдите, че постигнали велики постижения в електронизацията, отсега ми е ясно как ще прекроят съдебната карта...

 7. 2
  учуден | нерегистриран
  18
  -6

  До коментар [#1 #undefined] от "RAEN":И какъв е смисъла от тази шапка - само да имитираме реформи ли.Делата ли ще станат по-малко или ще се решат по-бързо, а може би служителите от областния съд ще се справят с цялата натурия.Това просто е несериозно!Да не говорим,че има съдилища с повече дела и натоварване от областния съд - ами интересувайте те се все пак-има статистика!

 8. 1
  RAEN | нерегистриран
  20
  -18

  Няма нищо лошо в оптимизацията на съдебната карта, има много малки съдилища, които могат да са под шапката на областните градове, но ВСС трябва да работи с по-високи темпове.

 9. 0
  анализатор | нерегистриран
  24
  -7

  Освен да демотивира хората да работят и изпълняват служебните си задължения,проектът слугува на Европа без да се съобразява с много различната житейска ситуация и бита на българина.Никой не е против въвеждането на иновации в системата ,но хаотичното представяне на всички възли с електронизацията всява ненужна неяснота.Обединяването на структури - това пък е поредната недомислица.Рущи се пак нещо създавано с години и добра или лоша съдебната система работи.Спрете и се замислете!

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.