3 Коментара

 1. 3
  U | нерегистриран
  2
  -2

  Глупости.

 2. 2
  | нерегистриран
  2
  -1

  С цел доброто здравословно състояние на мевере не се отказва нищо.

 3. 1
  ... | нерегистриран
  3
  -7

  След като изрично си заявил, че не желаеш да си статист, и не си заподозрян, а са те избрали на случаен принцип от улицата воденето до милицията притив твоята твоята воля тангира леко към принуда.  Не е законно. Можеш да откажеш, въпреки,че от прокуратурата и от МВР ще са на друго мнение-че на милиция нищо не се отказва.  Действително е редно да се уреди въпроса статистите при разпознаване да им се плаща някаква сума, в случаите ,когато не са заподозряни, а са действително статисти за пълнене на бройка. Сега не е уредено. При уреждане на някакво заплащане дори ще има и доброволци да са статисти(въпреки въпроса-какво правим, ако бъде разпозднат някой статист)  Но все пак, при принудително отвеждане до РПУ-то,без твое съгласие, и против волята ти-има как да изкараш пари,макар и малко от тази работа... Адвокатът ти ще ти каже как.  Интересни са ми и други мнения. Аз лично не знам как ще реагирам, ако ме качат на патрулка с цел да бъда статист при разпознаване. Ежедневно пътят ми е пред РПУ-и то характерно със закононарушенията си, и привикване на случаен принцип явно не е изключено.

 4. 0
  статист | нерегистриран
  4
  -1

  Ситуацията:  Вървиш си по тротоара мирно и тихо спира патрулка, проверка на документи, всичко е наред-напълно честен човек излизаш от проверката-изцяло изряден. И ти казват-хайде с нас в РПУ-то да бъдеш статист при разпознаване, задължително е, нямаш право да откажеш.

  Въпрос-имаш ли право да откажеш да бъдеш воден в полицията, без да си нарушил закона, без да си арестуван, без да си викан на разпит, за да те развеждат като "маймуна" -като "статист" при разпознаване. Знаете-на разпознаването присъства твърдяния извдършител, и други лица. Какво се случва ,ако откажеш-могат ли да те арестуват, глобят и тн? Престъпление ли е да откажеш-по линия-неизпълнение на полицеско разпознаване. Такова силно нахлуване в личната сфера-да те качат в патрулка, и да те водят в РПУ-то като "статист" при разпознаване, въпреки твоето нежелание-законно ли е?

  Следва ли да се заплати възнаграждение за изгубените-почти 2 часа?

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.