1 Коментара

 1. 1
  | нерегистриран
  4
  -2

  Процес на чистка се извършва в съдебните системи на:  Полша

  Сърбия

  Албания

  Грузия

  Румъния

  Турция

  В Турция чистката далеч не се изразява само с уволнение, а джипката посещава по адреси самозабравилите се. В Румъния-същото- два затвора има в Букурещ за румънски магистрати и министри. В Грузия-цялостно закриване на съдебната система, и учредяване наново, случи се през 2008, а последните осъдени съдии вече излязоха от затвора в Тбилиси, и вече работят в материиалното производство(имат забрана да се занимават с право, дори и като адвокати). В Полша и Унгария-чистката се изразява само в уволнения.

 2. 0
  | нерегистриран
  3
  -2

  Миналата година в Полша се случи масова чистка на съдии. Огромен брой полски съдии бяха уволнени, въпреки заплахите от Брюксел(като краен резултат-не се случи нищо-Брюксел си недоволства уволненията са приключени).  Партията, извършилва чистката в Полша на изборите-"Право и справедливост" на вчерашните избори има смазваща подкрепа от поляците. Протестъри и протестърки ни говориха,че уволненията били извършени въпреки съпротивата на полското общество, оказа се, че УВО 2018 за полските съдии масово е подкрепяно от поляците.

  Полското общество даде вот на доверие, и насърчи партия "Право и справедливост" да продължи уволненията и с прокуратурата.

  Накратко-чистката в полската съдебна система се ползва с бурното одобрение на поляците.  https://www.dnevnik.bg/evropa/2019/10/13/3976112_vtori_mandat_za_nacional-populistite_v_polsha/?ref=home_mainStory

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.