5 Коментара

 1. 5
  Питащ, | нерегистриран
  2
  0

  И на Вас весели празници.

  И дано го получите това обезщетение.

 2. 4
  питащ | нерегистриран
  1
  0

  Благодаря.

  Весели празници!

 3. 3
  съдия | нерегистриран
  1
  0

  Точно така, през 2021 г. Но ще го декларирате само ако сте задължен да подадете декларация на друго основание - за доходи извън трудово или служебно правоотношение (наеми, хонорари по гр. договори, доходи от авторски права и др.) Ако за 2020 г. не получите никакви доходи извън трудово или служебно правоотношение, подлежащи на деклариране, няма да декларирате и обезщетението по чл.220 КТ.

 4. 2
  питащ | нерегистриран
  1
  0

  Благодаря.

  С цел още по-голяма яснота-ако обезщетението е дължимо през октомври 2019, но реално бъде платено февруари 2020г, ще се впише в данъчната декларация за доходи през 2021г, а не в декларацията през 2020г?

 5. 1
  2 | нерегистриран
  2
  0

  Нещо, което не сте получили, няма как да декларирате като доход.

 6. 0
  питащ | нерегистриран
  0
  0

  Здравейте,

  работодателят ми дължи обезщетение за неспазено предизвестие -по чл. 220 КТ(за неспазено предизвестие), което и досега не е платено. Нямам никакъв документ от него,че ми се дължи предизвестие, или ,че ще го плати, но устно обеща да го плати доброволно догодина-в първите месеци на 2020 г-съответно аз ще изчакам някоко месеца,без да го давам под съд.

  Въпросът ми е това обезщетение подлежи ли на декларира в данъчната декларация за доходите през 2019-като ми е дължимо(но неизплатено, и не се знае, дали изобщо ще бъде платено), но не е изплатено, или ще трябва да се декларира пред данъчните през 2021г-ако бъде изплатено през 2020г. (ако изобщо бъде изплатено).  Подлежи ли на деклариране обезщетението, ако никога не бъде изплатено, или пък бъде изплатено след съд-примерно чак през 2021г? В този случай значи ли,че обезщетението ще се декларира едва през 2022г?  Накратко-обезщетенията по КТ кога се декларират пред данъчните-когато са дължими, или когато , и ако изобщо бъдат изплатени?

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.