14 Коментара

 1. 14
  1 | нерегистриран
  0
  0

  Прави сте!!

 2. 13
  Към боклуците | нерегистриран
  1
  0

  Неграмотен боклук пише се "купувам"!

 3. 12
  ? | нерегистриран
  3
  -1

  А наемудатъл колко трябва да плати комисиона2

 4. 11
  прудувъч | нерегистриран
  0
  0

  До коментар [#10 #undefined] от "Коповач":

  Аха! Така си е.

 5. 10
  Коповач | нерегистриран
  5
  -1

  Всеки труд трябва да се заплаща адекватно, това, че София се напълни със селски пръчки, които смятат,че всичко им е позволено и от всичко разбират, това е друга тема.

 6. 9
  Нищо не трябва да иска | нерегистриран
  6
  -1

  До коментар [#8 #undefined] от "агенция":

  Не трябва нищо да се иска от купувач, а трябва да му се благодари за възможността да се удовлетворяват нуждите на продавача.Само който официално се обърне към Агенция за недвижими имоти и сключи договор за посредншчество ,може да се иска от него цена за посредническата услуга , ако се извърши изобщо такава.Агенциите за недвижими имоти рядко са нужни някому.

 7. 8
  агенция | нерегистриран
  10
  0

  Мога да кажа колко се иска от купувач, но за куповач, копувач и коповач нямам никаква идея. Даже се чудя как малоумници имат пари да си купуват недвижими имоти.

 8. 7
  киро | нерегистриран
  6
  0

  До коментар [#6 #undefined] от "нерегистриран":

  Купувачите да проявят твърдост,, като икономически силната страна, и да не плащат комисиона. Ама никаква. Да не подп исват каквото и да е, вклч и протоколи където с малки букви са вмъкнати комисиони, и задължния да не преговаряш директно с продавача(че откъде накъде бе?). Навсякъде по света комисионата се плаща само и единствено от продавача. Плаща, за да му се намери купувач. Намирайки купувач брокерът е изпълнил договорът си с продавача. Купувача не дължи комисионна.  По въпроса за размера на комисионите. Те трябва да са твърда фиксирана сума-20-30-максисум 50 лв, като да няма уговорка продавачът да не може и сам да си търси клиент, и ако сам намери такъвв-пак да плаща на брокера, за нищонеправене. Защото брокерът не прави нищо друго, освен да развежда купувачи насам-натам. Тоест това са екскурзоводски услуги.

  Един масов апартамент в София струва примерно поне 120 000 евро. Няма такъв филм брокерчето да захлеби с оБщо 6 процента за за екскурзоводски услуги. 7200 евро, 14 000 лева за 30 минути ексурзводски услуги ги няма никъде. Особено, когато не прави нищо(примерно-съседът ми продава имот, и е подписал тъп договор,че ще се мине сделката чрез брокер, аз проявявам интерес ,знам кой е имота, знам как да си направя нужните справки-е няма как и аз да дам на брокера-че какво е направил паразита, а? за да захлеби и от купувача).  Не ме вълнуват продавачите, не съм бил продавач, но 3 процента -за снимане на апартамента, и неграмотно написана обява е абсурд. Продавачът трябва да договори твърда сума ,без значение от цената на сделката. След като асистент в университет получава по 3 лева на лекторски час, да не би брокепчето- да заслужава повече за паразитната си дейност. Повече от 30 лева-не му се полагат. За екскурздоводски и фотографскки услуги-толкова.

 9. 6
  нерегистриран | нерегистриран
  1
  0

  Реално брокерите взимат от двамата. Цена от собственик се надува с 3 %, и 3-те процента на купувача, и стават 6 % както и да ги смяташ. Когато се обадиш по телефона на обява, ти казват две цени - като за физическо лице купувач и като за фирма. Цената за фирма е с 3 % по-висока. Преди 10 години процента на брокера беше 3, като се делеше между продавач и купувач. Сега процента на брокера е по 3 от всеки- общо 6. За имоти с ниска стойност, има твърд процент.

 10. 5
  00 | нерегистриран
  8
  0

  ЗДЕЛКА,КУПОВАЧ???????

 11. 4
  Хаха | нерегистриран
  18
  0

  За купОвача не знам, виж помисли да прУдавача.

  Неграмотници.

 12. 3
  RRR | нерегистриран
  5
  -1

  Колкото поиска и колкото даде и който даде.Комунизма и регулациите отдавна свършиха.

 13. 2
  Борсез | нерегистриран
  3
  0

  Благодаря на Киро

 14. 1
  киро | нерегистриран
  8
  -2

  Комисионата се плаща от ПРОДАВАЧА. Няма такъв филм брокерчето да иска комисиона и от продавач, и от купувач. Продавача си плаща комисиона, дачму се намери купувач. Агенцията намира купувач, и си събира комисионата от продавача. А не и от двете страни.

  Не подписвай документи за комисиона, която не одобряваш и не си съгласен, защото ако подпишеш, ще трябва да платиш. 12 процента комисиона-това никъде го няма, ама ако си подписал-кофти. Що не попита как и защо ти искат такъв процент, и от купувач. Да си искат комисиона от продавача.

 15. 0
  Борсез | нерегистриран
  4
  -6

  Къща на два етажа струваща 8000 лв в селски район агенцията ми иска 500евро за зделката

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.