4 Коментара

 1. 4
  До от 1 | нерегистриран
  4
  -1

  ИК дефинира пола /джендъра/ като социално конструирани роли. ИК прокарва недискриминация по признаци sex(сиреч биологичен пол), джендър (социален пол), и, забележи, джендърна идентичност. Джендърна идентичност това е медицински термин и означава полът, с който се идентифицираш. Джендъената идентичност може да съвпада, но може и да не съвпада с биологичния пол. Когато не съвпада, имаме болестта джендър дисфория. Подчертавам, че това е клинична диагноза. Но не е само в това проблемът.

  ИК прокарва изключително широки и трудно доказуеми на практика дефиниции за насилие и сексуаален тормоз, едностранциви промени при съдебните дела в полза на ищцата, наднационални структури като ГРЕВИО, джендър обучение в училищата. Не е хубаво да се лъже!

 2. 3
  от 1 | нерегистриран
  0
  -5

  Конвенцията е правен документ и като такъв има ясно дефинирани цели и обхват /член 1 и 2/. Оттам десетте всякакви интерпретации в посока, че тя прокарвала разбираш ли идеи за някакъв трети пол са правно несъстоятелни.

  Следва ли отново да се коментира, че станахме смешни пред развитите демократични общества с безумното решение на КС /прието с такъв диспозитив/, чу конвенцията регулираща проблемите с насилие над жени противоречи на КРБ?

 3. 2
  Лаик До ? | нерегистриран
  2
  0

  Защо според теб това е въображаем проблем?

 4. 1
  ? | нерегистриран
  0
  -2

  Нямате ли си друга работа, че пак за тая т.нар. "Истанбулска конвенция" пишете?

  Айде стига с тези простотии. За да върви нагоре това общество трябва да решава реалните си проблеми, а не да си чеша езика с въображаеми такива.

 5. 0
  Лаик | нерегистриран
  1
  0

  Въпреки това ЕС като самостоятелен субект е поканен от Съвета на Европа да я ратифицира. Означава ли това, че тя може да бъде наложена на отделните страни членки дори не всички от тях да са я ратифицирали /гласували в за ИК в собствените си парламенти/?

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.