6 Коментара

 1. 6
  Ив | нерегистриран
  0
  0

  Какво определение да дам за:Фалшифициране на нот ми актове в архива на съда,неправилен делбен протокол лишавайки ме от наследство,изчезване на документацията на законно направената(суперфециар на етажи)къща от архива на Община Перник ,(узаконяване на друго лице,като земята е с документ за възстановена зем земя-представен друг парцел)и всичко с помоща на администратори от Общината,СГКК,съда и др.

 2. 5
  ... | нерегистриран
  0
  0

  Напротив. Когато поискате да купите нещо и дадете пари на леката зад везната, кантара и каквото е там, вие сключвате договор за покупко-продажба и в момента в който и дадете парите те стават нейни.

 3. 4
  121 | нерегистриран
  0
  0

  Не, нямах предвид действията на потърпевшия. Той се опитва да влезе в колата, при което получава ритници от страна на компаньонката и вербални заплахи от страна на седящия до шофьора (за разправа с нож). След това скача в движение като вижда че по-добре няма да стане, а възможно по-зле.  Но това твърдение "В момента в който е дал парите на компаньонката те са станали нейна собственост" не го проумявам изцяло. Ако аз дам примерно на пазара в ръката на продавач някаква банкнота и тя остане там - без той да ми даде стоката - излиза че той е в правото си да ме изгони от сергията си понеже парите са си вече негови?

 4. 3
  ... | нерегистриран
  0
  0

  Чисто 209 отвсякъде. Под грабеж имаш предвид деянието на Х предполагам. Това не е лишени от логика. В момента в който е дал парите на компаньонката те са станали нейна собственост, следователно опита да си ги върне обратно би могло да бъде опит за грабеж, независимо, че са придобити от владелеца т.е компаньонката чрез престъпление. В теорията и практиката няма спор, че предмет на кражба и грабеж могат да са и вещите придобити чрез престъпление. Има обаче два момента. Първо, дали има употреба на сила, доколкото, ако правилно съм разбрал той е опитал да влезе в колата, но така и дори не е докоснал компаньонката. Второ, той не може да има две различни качества-пострадал от измамата и извършител на опита за грабеж. За мен тук опит за грабеж по-скоро няма. Относно леката телесна повреда-това просто го забравете. Дълбаенето в скачането от колата и разкървавения крак е прахосване на енергия. Ако не сте съгласен, прочетете задълбочено теорията и практиката относно нещото наречено "причинно-следствена връзка" и пак си помислете. Или да задам въпроса така-коляното е разкървавения, защото... ????

 5. 2
  121 | нерегистриран
  0
  0

  @Знайко - имаш предвид "измама"? тук обаче не става дума само за някой дал пари за нещо си и да чака да му го доставят когато цъфнат налъмите - а имаме и конкретен физически сблъсък и употреба на сила, отделно от това че пострадалия е имал късмет да остане само с разкървавен крак при принудителното скачане от колата..

 6. 1
  Знайко | нерегистриран
  1
  0

  209

 7. 0
  Glenforest | нерегистриран
  0
  -1

  Добър ден,  според мен казусът е доста ясен но все пак...  Лицето Х уговаря по телефон и WhatsApp среща с компаньонка за 1000 евро (става дума цяла вечер и особени квалификации на компаньонката, затова и високата цена).  Компаньонката пристига, получава парите за да се била уверила че не е дощла напразно и обяснява че трябва да си вземе чантичката от колата която я чака долу. Лицето Х отива заедно с нея и я придружава плътно. В колата са още трима (една жена и двама мъже). Компаньонката влиза и в момента в който се опитва да затвори вратата след себе си, на лицето Х му става ясно че се опитват да го оберат. Х дръпва вратата обратно и прави опит да влезе, което му се удава наполовина, в този момент колата потегля рязко, компаньонката започва да рита с обувките си по Х а седящият до шофьора започва да крещи "Дай ножа! Дай ножа!" Колата продължава да се движи и набира скорост. Х осъзнава че няма печеливш ход в ситуацията и скача от вратата в движение, при което разкървява крака си от коляното надолу.  Според мен става дума за квалифициран грабеж по смисъла на Чл. 198. и Чл 199 (2) и нанасяне на лека (средна?) телесна повреда. Мнения?

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.