48 Коментара

 1. 48
  ... | нерегистриран
  6
  0

  Какво да ти доказвам, че си крадльо бе, гъз. С теб ли ще се разправям вместо да си харча парите за дрехи. Има си статистика, синдикати и политици също признават, че сме с най-висок дял сива икономика, което значи, че сме държава на крадльо и от бюджета. Аре марш

 2. 47
  46 ?!?!?! | нерегистриран
  7
  0

  Ama kak naistina v 6 i 40 v subota shte pishesh ti be? Q izchezvai ot tuka.

 3. 46
  до 45 | нерегистриран
  1
  -6

  До коментар [#45 #undefined] от "...":

  Изписаното от теб не е нищо друго освен клевета, и то квалифициран случай.

  В добавка -обобщенията ти за другите хора,които издържат систеата с данъците си, говорят за степента на моралните ти качества, което е основание да бъде проанализирано, дали можеш в бъдеще да продължиш да си инсталиран в системата.

  Клеветническото ти, нелепо и абсурдно и лъжливо писание не е изненадващо-самозбаравянето на част от инсталирани в системата е доведено до крайност.

  Вклчи ,че самосмятат,че правилата не важат за тях.

  Дали ще можеш да докажеш клеветническото ти , повторено два пъти твърдение "крадльо" -все едно дали с влязла в сила осъдителна присъда, или поне с обвинение по чл .194?

  Никой не е анонимен в нет-а.

 4. 45
  ... | нерегистриран
  13
  -2

  И до утре да скимтиш все тая. Медицинските сестри взимат ниски заплати не заради нашите пари за дрехи, а заради крадльовци като теб. БГ е на първо място по сива икономика, което значи, че е пълно с крадльовци като теб, които получават голяма част от заплатата си под масата, без да плащат данъци. От там страдам и ние, защото няма достатъчно средства за допълнително увеличение на заплатите ни, които не отговарят на ЗСВ. Следователно 90 процента от тъй наречения народ всъщност са инсталирани крадци и обирджии на бюджета, от което страдам всички бюджетни

 5. 44
  хаха | нерегистриран
  6
  0

  До коментар [#43 #undefined] от " ":

  Мълчи ве зубър, няма кой да те чете... и поздрави на майка ти

 6. 43
  | нерегистриран
  4
  -13

  Бюджетния ресурс в държавата не е неограничен. Свърхсубсидията и свърхпривилегиите на съдебната системва са за сметка на другите съсловия. Парите ви за дрехи костват на бюджета 40 000 000(15 000 инсталирани общо- лвпо 2640).

  За да се увеличат заплатите на сестрите(и пак заплащането да е мизерно) са нужни 50 000 000 лв(като 20 процента от сумата ще се върнат в бюджета като данъци и осигуровки). Тази сума не се намери, но се намериха 40 млн(необлагаеми) за пари за дрехи за вас.

  Сестрите заслужават и по-високи заплати от визираните 950 лв(поне по 3000 лв заслужават), и това може да бъде постигнато с редукция на заплатите и привилегиите, а и на бройката на заетите в съдебната система.

  Освен това заплатата би следвало да зависи от търсенето и предлагането на работна сила. Желаещи да са сестри няма. Желаещи да са магистрати в софия-по 200 човека се борят за едно място а конкурса за младши магистрати. Дефицита на прездлагане на медицински кадри-следва да доведе до увеличаване на заплатите, а излишъкът от мераклии да бъдат инсталирани в съдебната система има за пазарна логика -редукция на заплатите. Странно е-дефицитна професия-като медицинска сестра да е с мизерно заплащане, а при положение,че по 200 човека се борят за едно място на съдия или прокурор в София-заплати по 3-4-5000, бонусите отделно-САМО ПАРИТЕ ЗА ДРЕХИ В СЪДЕБНАТА СИСТЕМА СА 3-4 ЗАПЛАТИ НА МЕДИЦИНСКА СЕСТРА.

 7. 42
  замерянето с пари на съдебната система е за сметка на другите съсловия! | нерегистриран
  4
  -10

  От днешния протест на медицинските сестри стана ясно,че масово заплатата на сестра е под 700 лв. Пари за дрехи-няма. Дрехите си ги купуват сами. От заплатата се взимат и данъци , и осигуровки. Обещана им е заплата от...950 лв, обещание ,което не е изпълнено. И понеже днес много протестираха за 950 лв бяха добре бутани и дърпани,заплашвани с полиция. 950 лв-за другите съсловия , според властта им е много.

  В съдебната систевма само парите за дрехи са 2640 лв-необлагаеми, безотметни, безфактурни. Но пари за заплати на сестрите-няма-за да стане заплатата ...950 лв(девестотин и петдесет лева!!!! а не три хиляди-каквато е заплатата -и то стартова ).  Следващия път,като попаднете в болница обгрижването, инжекциите, медицинската асистенция да я извършва някой съдия или прокурор. С пари за дрехи от 2640 и заплати, от по 3-4-5000 лв, и куп други бонуси явно трябва да имат и медицински умения, щом са така свръхзаплатени, на фона на мизерното заплащане и никакви бонуси извън заплатата навсякъде другаде.

  Медицинските сестри трябва да знаят, че тяхната заплата от 700 лв е една четвърт от парите за дрехи в съдебната система(а парите за дрехи са бонус-над свръхзаплатата)

 8. 41
  +- | нерегистриран
  4
  -7

  До коментар [#37 #undefined] от "RRR":

  И на нас не ни дреме за златните тоги.

  На тях все им е малко.

 9. 40
  до 39 | нерегистриран
  7
  -2

  Ей куку, вземи си направление, и отиди на специалист, да ти увеличат хапчетата.

  Плачеш и за мерки по ЗЗ.

 10. 39
  ЗАПОМНИ И СИ ЗАПИШИ | нерегистриран
  8
  -6

  До коментар [#36 #undefined] от "92 процента недоверие към вас":ЮНИ - ЮЛИ УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЗАПЛАТИТЕ В СЪДЕБНАТА СИСТЕМА С ОЩЕ 5 ДО 7%; ДОГОДИНА ПАРИТЕ ЗА ДРЕХИ ЩЕ СА В РАЗМЕР НА ТРИ ЗАПЛАТИ, А НЕ НА ДВЕ; УВЕЛИЧЕНИЕ НА РАНГОВЕТЕ НА МАГИСТРАТИ И СЛУЖИТЕЛИ С 200%,ОТ ЕСЕНТА; БЕЗПЛАТНИ КАРТИ ЗА ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ, ЕДНОГОДИШНИ; ОСИГУРЕНИ ПАРКОМЕСТА В СИНЯ ЗОНА БЕЗПЛАТНО;ОСВОБОЖДАВАНЕ ОТ ПЛАЩАНЕ НА ДАНЪЦИ И ТАКСИ И ПРИ ПЕНСИОНИРАНЕ - ЗА МАГИТСТРАТИ 40 ЗАПЛАТИ, ЗА СУЛЖИТЕЛИ 20 ЗАПЛАТИ, В ЕВРО.

  Сега можеш спокойно да си отвориш ковчега, да го метнеш на рамо и с бавна стъпка да се отправиш към централните.

 11. 38
  До 36 | нерегистриран
  14
  -11

  Много жалък трябва да си за да пишеш тези тъпотии в 6:40 сутринта. Няма кой да те чете между другото.

 12. 37
  RRR | нерегистриран
  8
  -6

  И асистентите сте много.Но дали и за асистент ставаш е спорно.А доверието е близалка за аутсайдерите, изобщо не ми дреме дали някой ми имал доверие или не.

 13. 36
  92 процента недоверие към вас | нерегистриран
  13
  -15

  Доверието в съда е 8 процента, значи 92 процента имат недоверие.

  Доверието в прокуратурата е 6 процента, значи недоверие имат 94 процента от населението(не е и тук мястото да се коментира,че прокуратурата трябва да бъде деинсталирана от съдебната система, и инсталирана в естественото и място-мевере).

  https://www.bgonair.bg/a/2-bulgaria/41698-alfa-risarch-nay-nisko-e-doverieto-v-sadebnata-sistema-prokuraturata-i-bnb

  Тотална липса на доверие към вас, хората не ви вярват, отвратени са от вас, колко човешки съдби са разбити, поради това,че са имали досег с организираната група на съдебната система-по какъвто и да е повод(далеч не визирам само извращенията на наказателното правосъдие). Толкова ниско доверие към съд и към прокуратура НЯМА НИКЪДЕ ПО СВЕТА-числата са ясни, и уникални в световен мащаб. Дори и в Албания доверието към съда е по-високо.

  Вие се провалихте. Цинизъм е провалът да бъде награждаван с такива бонуси и пачки с пари, вместо с реформа-вклчваща съкращения-по полски образец, например, търсене на отговорност. Или защо не по турски и грузински образец. Може и по румънски-в момента стотици румънски съдии и прокурори са пратени където трябва, по напълно законов път, при пълното одобрение на ЕС .  Освен ниското доверие, освен пълната безотговорност-дори и при некомпетентност, незнание, извращаване на закона и истината(няма лична отговорност, а обезщетенията ги плаща държавата), България е на едно от първи места в Европа по брой на съдии и прокурори на глава от населението. Много съдии ,много прокурори, много съдилища и прокуратури, а има тежък демографски срив. хора няма в държавата, но за смветка на това-съди и и прокурори много. Магистрати и администрация са към... 15 000, прекалено много инсталирани, при население около 6 млн.

  Вр еме е за съкращения-вклмч и поради демографския срив. Дори и не само поради това,че хората нямат доверие във вас. Редукцията на привилегии е неизбежна също. И не само поради въп росните 2640 лв за "дрехи", пари които не са за дрехи, а са незаконен, безфактурен, беотчетен, необлагаем бонус-награда за ниското доверие към вас. Всъщност парите за дрехи са малка част от дългия списък с незаконни привилегии.

 14. 35
  =.= | нерегистриран
  7
  -9

  Ей-го на и как бързо се разпозна и отговори.

 15. 34
  ти си шеф на троловете | нерегистриран
  0
  -10

  До коментар [#33 #undefined] от "Троле,":

  Наистина ли си вярваш, че ми пука? А и като гледам-ти не пропускаш да се включиш.

 16. 33
  Троле, | нерегистриран
  8
  0

  Наистина ли си вярваш, че някой ти чете ферманите?

 17. 32
  до 31 | нерегистриран
  9
  -7

  До коментар [#31 #undefined] от "ЯВНО":

  Ти си йорист, завършил йоридически факултет, и обучаван на йоризъм.

  Безплатен съвет: ползай йоридическата си диплома са санитарни цели, поне да има полза.

  И изобщо, йористе, ти си пример за вулгаризация на правото, която е характерна по тези ширини. До 1989г никой нямаше да ти позволи да завършиш юридически факултет, но пък многото йоридически факултети за последните 30г. бълват йористи като теб. На килограм.

 18. 31
  ЯВНО | нерегистриран
  10
  -10

  До коментар [#30 #undefined] от " ": си много болен мозък. Здраво те е засегнала системата. що не си в Народното събрание, във ВСС, в конституционния съд, след като си толкова добре запознат с българското и международно право? Какво си трошиш пръстите по клавиатурата, а не вземеш да напишеш някой законопроект? Да си предложиш услугите на Борисов, като Главен консултант на МП, по въпросите за назначаване и определяне на трудовите възнаграждение на магистрати и служители в съдебната система? сигнализирай Главния прокурор за откритата от теб ОПГ и за вземане на мерки за неутрализирането й! КОЛКОТО И ДА СЕ ДЕРЕШ ВЪВ ФОРУМА, ТРИБУНАТА ТИ Е МНОГО МАЛКА, А ДЕЙСТВИЯТА ТИ СА ОБРЕЧЕНИ НА НУЛЕВ РЕЗУЛТАТ. СУВЕРЕНЪТ СЕ Е ПРОИЗНЕСЪЛ НА ИЗБОРИ И СИ Е ИЗБРАЛ ЗАКОНОТВОРЕЦА. ОТ ТАМ НАТАТЪК, КАКВОТО ЗАКОНОДАТЕЛЯТ РЕШИ. И ТИ, СУВЕРЕНЕ, ЩЕ ИЗПЪЛНЯВАШ, ЗАЩОТО СИ ГО ИЗБРАЛ И СИ ДАЛ СЪГЛАСИЕТО СИ, ДА РЕШАВА ВМЕСТО ТЕБ, И СИ ПОЕЛ АНГАЖИМЕНТ ДА ИЗПЪЛНЯВАШ РЕШЕНОТО. ТОВА Е.

  И СЕГА, НАЙ - ВАЖНОТО - ТИ СИ НЕРЕАЛИЗИРАН КАНДИДАТ ЗА ПРОКУРОРСКО МЯСТО.И НЯМА И ДА СЕ РЕАЛИЗИРАШ, ДОКАТО ПИШЕШ "ЙОРИСТ". ЮРИСТ, ДРАГИ, ЮРИСТ. НАБИВАМ ТИ ЗА ЕН-ти ПЪТ - НИЕ СИ ВЗЕХМЕ ПАРИТЕ. ТОВА НИ СЕ ПОЛАГА, ПО ЗАКОН, ДЕЙСТВАЩ КЪМ НАТОЯЩИЯ МОМЕНТ. И ЩЕ СИ ГИ ВЗЕМЕ И ДОГОДИНА. ТИ ПОУЧИ МАЛКО, ЗА ДА МОЖЕШ НА СЛЕДВАЩИЯ ПРОКУРОРСКИ, ПОНЕ ДО ТРОЙКАТА ДА СЕ ДОБЕРЕШ. НАБЛЕГНИ НА ПАРВОПИС И ПРАВОГОВОР. УСПЕХ.

 19. 30
  | нерегистриран
  4
  -15

  До коментар [#28 #undefined] от "шшшттттт":

  Ама може ли толкова глупости да си изписал.

  Говориш за някакви фалшиви схеми, епикризи, ами щом си наясно, подай сигнал, където трябва. В противен случай си като ЕЖК, то може и да ти се иска да си такава?

  А въпросния законодател не е господар на суверена, нито пък има правомощия да решава за нарушение на Конституцията. В Конституцията пише,че привилегиите са забранени. Замерянето с пачки пари и привилегии на съдебна система ОПГ е пример за погазване на Конституцията. То и в ЗСВ си пише,че има изисване за знания, компетентност и квалификация, но такива в съдебна систева ОПГ дали са правило, или изключение? Дадени бяха и примери.

  В сравнение със ОПГ "съдебна система" дори и Ндрангетата е като Тимуровска команда за взаимопомощ. Следва да се каже,че очистителни процеси има навсякъде наоколо, и няма как това, което се случва при съседите ,да ни заобиколи. Неизбежно е. В Румъния в Букурещ има два затвора със самозбравили се, в Албания-цели съдилища не могат да сформират състави, защото са отведени по законов път да отговарят където трябва, в турция-5000 са отведени-където трябва, и години наред не се чува нищо за тях, в Грузия-беше закрита цялата съдебна система, и учредена наново, с нови хора. В Полша е приет закон за УВО 2020-обоснован и мотивиран с безнаказания досега съдииски произвол , и ЕС не може да направи нищо по въпроса. Здравословни процеси има и в съдебните системи на Албания и Унгария.  В България проблемите в съдебната система, изнаглярщването е и по причина ,че не беше извършена лустрация, и беше позволено на лица от бившия режгим, и техните низходящи да дерибействат, като абсурдът е до там,че дори и милицонери получиха дипломи на йористи. Как се попада в съдебната система се видя и през 2006, и през 2015 на прокурорските конкурси, а поведението на връзкарите с раздадени казуси, инсталирани в системата е все едно са хвнанали някого за шлифера. Нагоре лазят, надолу газят-това е бг съдебната система. Организация опасна за правовия ред и законността, сраснала се с беззаконието.

  Рахатът там няма да продължи още дълго. Няма как процесите на чистка във ВСИЧКИ съседни държави да бъдат избегнати и тук, няма как да няма редукция на абсурдните привилегии, а и няма как да продължите да сте 15 000 при този демографски срив, не повече от 8000 човека -магистрати и администрация трябва да е системата. Това с тези 2640 лв безотчетни, безфактурни , необлагаеми пари е капката, преляла чашата.

  Дали ще се случи промяната-ще видим. И няма да чакаме дълго.

 20. 29
  До 27 | нерегистриран
  6
  -4

  Тоя коментар е от човек, типичен пример за онея льольовци дето в училище ги шамарихме, после им е*ахме момичетата, които тайно харесваха, а те се прибираха вкъщи и плачеха в ъгъла, че не е справедлив живота.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.