26 Коментара

 1. 26
  geleto | нерегистриран
  5
  -2

  Децата засега не са рискова група. По някакви причини вирусът или ги отбягва, или го изкарват много леко. Това също го казаха специалистите, които РАЗБИРАТ, за разлика от пишещите по форуми. Иначе съм напълно съгласен, че е нелепо да няма съдебни заседания, но в една класна стая да се събират по 20-30 ученика с учителите си, а да не говорим за молове и заведения. Проблемът е в това, че се пренася заразата. Така тя по-лесно ще стигне до тези, които са уязвими. Просто налага се там, където може (а при по-голямата част от съдебните заседания може), събиранията на хора на малки закрити пространства да се избягват за определено време. Това ще създаде огромни проблеми за известно време, но за съжлаение е необходимо. Длъжни сме да направим каквото можем.

 2. 25
  | нерегистриран
  0
  0

  https://trud.bg/%d0%b1%d1%8a%d0%bb%d0%b3%d0%b0%d1%80%d1%81%d0%ba%d0%b0-%d0%ba%d0%be%d0%bc%d0%bf%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d1%8f-%d1%81%d1%8a%d0%b7%d0%b4%d0%b0%d0%b4%d0%b5-%d0%bb%d0%b5%d0%ba%d0%b0%d1%80%d1%81%d1%82%d0%b2/ 3. 24
  вичо | нерегистриран
  11
  -5

  Страхът взе връх. Пълна излагация. Значи не е страшно децата ни да ходят на училище, а ние няма да гледаме дела. Намерете ми логиката ?

 4. 23
  на майтап съм | нерегистриран
  5
  -1

  До коментар [#22 #undefined] от "112": магистрат, пич. на майтап си харча парите и се ползвам от държавната трапеза. а ти, на сериозно си квакай в твоето блато. на майтап, ще се пенсионирам с 20 заплати. голям майтап, да знаеш.

 5. 22
  112 | нерегистриран
  2
  -1

  До коментар [#19 #undefined] от "666": Пич, нали не смяташ сериозно, че някой ще те вземе за магистрат, пишещ тук?

 6. 21
  до 19 | нерегистриран
  5
  -6

  До коментар [#19 #undefined] от "666":

  Абе хаховец, вземи си направление за психиатър, да ти увеличат лекарствата, бе откачалко. Теб явно са те изпускали по главата като малък, вероятна причина за дебилизма ти.

 7. 20
  до 19 | нерегистриран
  3
  -6

  До коментар [#19 #undefined] от "666":

  Абе хаховец, вземи си направление за психиатър, да ти увеличат лекарствата, бе откачалко. Теб явно са те изпускали по главата като малък, вероятна причина за дебилизма ти.

 8. 19
  666 | нерегистриран
  11
  -7

  До коментар [#6 #undefined] от "дадоха ви пари -купете си защитно облекло": ТИ НАИСТИНА СИ ЛУД! ПАРАНОИДНА ШИЗОФРЕНИЯ МАНИЕН СИНДРОМ! ДНЕС ПО ОЩЕ 2640, ЗА ДА СИ КУПИМ БАРОКАМЕРИ И ДА СЕ ИЗНЕСЕМ НА МАЛДИВИТЕ. НА ВСЕКИ СЪДИЯ, ПЕРСОНАЛЕН ЛЕКАРСКИ ЕКИП,НА ВСЕКИ СЛУЖИТЕЛ-РЕХАБИЛИТАТОР. ВСЕКИ ДЕН ТЕСТОВЕ ЗА КОРОНАВИРУС И ВАКСИНИРАНЕ С ВАКСИНАТА, ДЕТО ОЩЕ НЕ Е ОТКРИТА, НО ЗА НАС Я ИМА. ЗАЩИТНО ОБЛЕКЛО И ПО ЕДНА ОГНЕПРЪСКАЧКА ЗА ТАКИВА, КАТО ТЕБ.ЧАСТНИЯТ ТИ СЕКТОР, ДА ГО Д...ХА! НИКОЙ НЕ ТЕ Е ПРАТИЛ НАСИЛА ТАМ. ДОКАТО НИЕ СМЕ СИ С КОНКУРС. НЕ МОЖ НИ БУТНА! И ДА, ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ ДЪРЖАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ ПОЛЗВА ПРИВИЛЕГИИ, НЕДОСТЪПНИ ЗА ПЛЕБСА, ЧИИТО ЗЛОБЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ СИ ТИ. ПРИЕМИ МИСЪЛТА, ЧЕ ЩЕ НИ ДАВАТ, ЧЕ ПОЛУЧАВАМЕ И ДЪРЖАВАТА ЩЕ НИ ПЛАЩА ОСИГУРОВКИТЕ ДОКАТО ИМА ДЪРЖАВА И ЩЕ ТИ ОЛЕКНЕ. ДАЙ АДРЕС, ДА ТИ ПРАТЯ ЕКИП НА СПЕШНА, ЧЕ ОЩЕ КОЛКО ПРИВИЛЕГИИ ЩЕ НИ СЕ ДАДАТ, ЩЕ ИНФАРКТИРАШ.

 9. 18
  | нерегистриран
  5
  -10

  До коментар [#6 #undefined] от "дадоха ви пари -купете си защитно облекло":

  Предположението се оказа вярно-вместо с парите за дрехи,защитно облекло-ръкавици, маски ще им дават от бюджета на съда:

  цитат: "На служителите в Районен съд – Габрово, имащи непосредствен контакт с граждани, ще трябва незабавно да бъдат осигурени и предпазни маски, ръкавици и дезифектанти, закупени със средства от бюджетната сметка на съда"

  http://legalworld.bg/85506.ogranichavat-dostypa-do-vss-zaradi-koronavirusa.html  Добре бе-нали ви дадоха пари за дрехи, купете си защитното облекло, маски ,ръкавици, ако искате-гумени ботуши, противогази и кислородни бутилки с тези пари-те за това са дадени. Тези 2640 лв не са за лично харчене, а за дрехи, няма пречка и за защитно облекло. И какво-оказа се,че ви дадоха пари за дрехи в абсурден размер(кой казва,че размерът няма значение?), а сега и защитното облекло ще се раздава от бюджета на съда-видно от цитата. Ами тогава върнете парите за дрехи! Ето облекло ви дават безплатно!

 10. 17
  ВСС взе решение | нерегистриран
  4
  -1

  СЪОБЩЕНИЕ

  "Във връзка с решенията взети на Министерски съвет на 09.03.2020 г. и предприемането на превантивни мерки срещу разпространението на грип, остри респираторни заболявания и възможни случаи на COVID-19 Ви информираме, че достъпът до основната зала, в която се провеждат заседанията на Пленума на Висшия съдебен съвет, на Съдийската и на Прокурорската колегии ще бъде ограничен.  Достъпът до сградата на Висшия съдебен съвет, в частност залата за журналисти, ще се осъществява през служебния вход откъм на ул. „Княз Борис I“.  Висшият съдебен съвет изказва благодарност за проявеното разбиране!"

 11. 16
  ДоДо1111 | нерегистриран
  8
  -1

  Няма място за сравнение между потокът от граждани в СРС в двумилионния град и която и да е и частна фирма. А за сградата, нeпригодена за съд, нека даде обяснения въвелият е в експлоатация.

 12. 15
  До 11 | нерегистриран
  10
  -2

  Мерките, които се вземат в останалите държави в ЕС са държавата да ограничи разпространението на вируса в сектори, които са управлявани от нея - културни и образователни институции,държавни институции и медицински заведения като за определен период от време, ограничи извършваната от тях дейност.Може да препоръча мерки и на частния сектор, където обаче всеки работодател решава дали да спазва. В Италия много от хората в частния сектор работят от дома си, а заседанията в съдилищата, за които се коментира,се отлагат. Последното не е с цел някой да не си върши работата и да му плащат, а просто е възможна стъпка да се ограничи разпространяването на епидемията, от което интерес имат всички, независимо дали са в държавния или частния сектор и каква заплата вземат.

 13. 14
  dzhhjtkjmzfyjn | нерегистриран
  1
  0

  До коментар [#11 #undefined] от "а в частния сектор на икономиката как ще избегнете масовите събирания?": Сънува л ни фишовете миналата седмица, я кажи?! :D :D :D

 14. 13
  юрист | нерегистриран
  11
  0

  Извънредната ситуация в момента е добър повод да се направи законова промяна с допускане на разглеждане на въззивните дела, по които страните нямат доказателствени искания, в закрито заседание. Практиката ще покаже, че това ще отпуши системата, защото съдът ще пристъпва директно към постановяване на съдебно решение - няма да се чака дата за насрочване в която страните ще заявят, че поддържат жалбите/отговорите си, а съдът, че ще се произнесе с решение в срок.

 15. 12
  въпроси | нерегистриран
  3
  -3

  Можеш ли човек да откаже да получи призовка от съда(без да има негативни последи-да не се счита,че срокът е пропуснат, или че си уведомен, без да си уведомен), под предлог че не пипаш документи и листчета хария, докосвани от друг? И съответно да откажеш да отидеш да ги получиш в съда-по същата причина?

  Може ли длъжник да откаже да допусне ЧСИ ,да му направи опис в дома, под предлог, че не пуска външни хора, до откриване на лечение?

 16. 11
  а в частния сектор на икономиката как ще избегнете масовите събирания? | нерегистриран
  6
  -11

  Тези от бюджетия сектор големи бъзлювци се оказаха. Никъде в частния сектор не се взимат подобни мерки, а и без бюджния сектор държавата ще я има, но без частния сектор -всичко загива.

  Ами ако утре работниците в хлебопроизводството(които работят в големи общи халета-и то през нощта, за мизерни пари) почнат с подобни призиви като вас?

  А работещите във фабриките за храни, ако се притеснят?

  А ако работещите в електроцентралите почнат с претенции?

  А във фирмите в бизнеспарка, например, където се работи в големи общи помещения, с поставени стотина бюра вътре?

  Като се замислите, тези хора имат право на претенции-те получават по-ниски заплати, никакви бонуси, пари за дрехи-няма, а не са изведени от работа(с продължаване да се изплаща заплатата-това е което искат в бюджетния сектор, но невъзможен при частника). След като в съдебната система съдия в Апелативен съд е с 4-5000 лв заплата, необложени с осигуровки, и с по 2640 пари за дрехи, ако утре работниците от хлебозавода се притеснят-по същия начин, както вие от бюджетната сфера сте се изпонапритеснили, може да бъдат заместени в производството от известен брой съдии. За такива заплати и бонуси, и хляб ще печете, ако се наложи.

 17. 10
  Нерегистриран | нерегистриран
  21
  -2

  Проблемът е не в сумата, която магистрати и служители са получили като пари за дрехи и възможността с нея да си закупят предпазно облекло - в целия цивилизован свят масовите мероприятия се отменят ( спортни, културни мероприятия, затварят се университети и други учебни заведения), защото ясно се обясни от лекари-специалисти в областта, че човек може да бъде приносител и без изявени симтоми и да зарази възрастни хора над 60 години, сред които смъртността е най-голяма. Така че провеждането на съдебни заседания в описаните условия без възможност за дотъп до чист въздух поставя в опасност не само магистрата и секратаря, но и всички страни и свидетели, индиректно и техните близки. Не пречупвайте един толкова сериозен проблем към който следва всички да бъдем отговорни само през призмата на това кой какви пари е взел. Приятен ден и бъдете здрави!

 18. 9
  Срс | нерегистриран
  16
  -1

  По 5 280 лева взехме. Нещо не си разбрал.

 19. 8
  РЗИ | нерегистриран
  7
  0

  За съжаление, проблемът е заложен изначало с предоставянето на сграда, функционално непригодена да бъде съд.

 20. 7
  RRR | нерегистриран
  1
  -1

  Момък, още имам ИПП-та от казармата, не бери грижа за стария кокал.Про

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.