26 Коментара

 1. 27
  факт | нерегистриран
  0
  0
  До коментар #26 от "Драгшън | нерегистриран":
  Аха, за адвокатите-кредити.

  За други съсловия-бонуси.

  Аха, няма справедливост!

 2. 26
  Драгшън | нерегистриран
  1
  -1

  Аха, за адвокатите-кредити.

  За други съсловия-бонуси.

 3. 25
  Данъкоплатец | нерегистриран
  3
  -2

  БЪЛГАРСКА БАНКА ЗА РАЗВИТИЕ Е ОТПУСНАЛА 75 МЛН. КРЕДИТ НА КОЛЕКТОРСКА ФИРМА!  -Коя е фирмата кредитополучател? Следва да се погледне в търговския регистър какви ГФО са обявявали и колко дългогодишни клиенти на банката са те... Какъв кредит е изплатила на банката вече тази фирма?

  -Усвоен ли е вече кредита от 75 млн.? Ако да, тогава как е усвоен? Направо по сметка на кредитополучателя ли? Дали ББР са се сетили да платят направо на банките от които се купуват пакетите необслужвани кредити?... Така както става усвояването при ипотечните кредити.

  -ББР видяла ли е цесията, има ли такава, за колко пари се купуват вземанията и какъв е размера на сумата на придобитите вземания?  Парите в ББР са общи и искаме отчет!!!  ––––––––––––

  Делчо Делчев.

 4. 24
  мнение | нерегистриран
  0
  0

  Не виждам защо темата трябва да се измества в посока обиди и нападки, вместо наистина да се обсъди въпроса с осигуровките на самоосигуряващите се лица. Ето и моето мнение:

  Аз /самоосигуряващото се лице/ съм "собственик" на "фирма", която не е регистрирана по ТЗ, но моята "фирма" все пак има един служител /мен/, който осигурява и редовно си плаща данъците върху приходите.

  Към днешна дата бизнесът и неговите сдружения и съсловия роптаят срещу това, че мерките ограничават дейността им и търпят разходи. Тези същите мерки ограничават и моята дейност. Какво обаче се случва: за фирмата, регистрирана по реда на ТЗ, има икономическа мярка - на тази фирма държавата ще помогне с парите на българския данъкоплатец /в това число и моите/ и по мярката 60/40 ще заплати половината от заплатата и осигуровките на служителите, а по мярката за безлихвено финансиране ще предостави кредит до 100 000 лева. На моята "фирма" държавата предлага безлихвен кредит до 1500 лева месечно за 3 месеца, БЕЗ мярка 60/40. Като резултат, в чисто математическо и финансово изражение фирмата, регистрирана по ТЗ, ще получи БЕЗВЪЗМЕЗДНА помощ в размер на 60 % от разходите си за перо заплата /в това число и осигуровки/, а моята "фирма" ще получи помощ в размер на 0%. Т.е., моят "служител" сиреч АЗ не само ще бъда без заплата, но и ще бъда на загуба - защото до 25-то число следва да си внеса осигуровките /в моя случай минус 850 лева за осигуровки/.

  Ще кажете - дават ви безлихвени кредити. Да това е така, но защо мярката не е една и съща - защо на бизнеса не дадат безлихвени кредити с гратисен период, а им ПОДАРЯВАТ 60 % от разхода по перо заплата и осигуровки. Защо на бизнесът беше отложен срокът за подаване на ГДД, а на самоосигуряващите се лица и на всички БАБИ с приходи от наем НЕ. Ще каже г-н Горанов - тези приходи са от миналата година и следва да са обложат. Да това е така, но и за бизнесът приходите са от миналата година, тяхното облагане защо се отлага...

  В това дами и господа аз виждам двоен стандарт. И въпросът е принципен. Всички ще оцелеем - и бизнесът и самоосигуряващите се лица, само да сме живи и здрави.

  Но стандартите, така както и данъците, следва да бъдат еднакви за всички, които престират труд и редовно си плащат данъците.

  И накрая - защо все ни пропускат. Ами защото дами и господа сме като ято оси. Все се караме, не зачитаме мнението на другия и винаги сме опоненти /професионално изкривяване/. Време е да се обединим и да вървим в една посока.

  Не следва да се дава пример с това дали депутати, президенти и т.н. са си дарили заплатите, защото в края на месеца тези лица ще излязат на НУЛА, но държавата ще им заплати осигуровките, т.е. няма да се налага да вземат безлихвени кредити за заплащането им. 5. 23
  тъпа секретарка | нерегистриран
  2
  -2

  До коментар [#4 #undefined] от "Адвокат":

  Съмнявам се, че всички магистрати, секретарки и деловодители Ви спъват работата, така че конкретизирайте. В противен случай аз също мога да кажа, че доста често тъпи адвокати спъват моята работа с невъзможността си да съставят едно смислено изречение в залата. Преди да обиждате цяло съсловие помислете, ако е възможно. Защото аз също имам висше образование, върша работата си съвестно, отнасям се с уважение към всички (дори и в много от случаите да не го заслужавате), и най-вече не съм тъпа!

 6. 22
  :) | нерегистриран
  1
  -1

  Сбъдна се тайната мечта на кореняците-софиянци-КПП-та при входовете на София, бариери, специални разрешения за влизане в София за гостите на града, а сега и предложението-столичаните в повече да бъдат пращани в селското стопанство по родните места.

 7. 21
  ТКЗС | нерегистриран
  2
  -3

  Ето възможно решение , щом твърдите,че сте лица, останали без доходи и работа- предлага се да се въведе задължително пращане на работа в селското стопанство.  https://nova.bg/news/view/2020/04/03/283870/%D0%B7%D0%B0%D0%B4%D1%8A%D0%BB%D0%B6%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D0%B7%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%82%D1%80%D1%83%D0%B4-%D0%B7%D0%B0-%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5/?fbclid=IwAR23R4idXyV5y7oY-eoj-_Km-VEKH0hQIFrgKjrZer73GfquV0EPIitx9GE  "От Асоциацията на земеделските производители настояват всички безработни заради кризата да бъдат задължени да работят в селското стопанство" . 8. 20
  нерегистриран | нерегистриран
  2
  -2

  ВСеки да си плаща осигуровките, адвокати, магистрати, съдебни и всички държавни служители, министри, депутати и др., така като всеки останал работещ гражданин!!!

 9. 19
  до 17 | нерегистриран
  3
  -5

  Не съм номер 16, но ще кажа,че той е прав(а маргинали ви нарече един министър). Адвокатурата стана спасителен пристан за немалко лица , ако не можеш да се инстилираш някъде другаде-например голямата мечта на маса адвокати да станат магистрати, или където и да е в бюджетния сектор-вклч. и като прос-без Т чиновник някъде в администрацията.Да видим неотдавнашния конкурс за съдии по вписванията. Повечето кандидати бяха действащи адвокати, и сама знаеш,че 90 процента от изпитаните бяха с оценка двойка-възниква въпроса какво са правили кандидатите 5 години в ПУЦ-а, поне тройка да не изкарат. Този провал на адвокатурата е аргумент адвокатите да се снишат, замълчат, и приемат най-накрая като част от реформата в адвокатурата да се вклчи и задължителна периодична атестация на знанията, под формата на проверовъчен изпит. Изпитът да се провежда от екзаминатори извън съсловието-например и не само университетски преподаватели , невписани като адвокати. Правната сигурност изисква подготвена адвокатура, няма нищо лошо в периодичен атестационен ипит-явно се налага да има такава атестация, подготвения не се страхува от изпит. В никой от проектите за изм. в З.за адвокатурата няма и дума за периодичен атестационен изпит(например-един път на 3 години). Не е нужно нивото на знанията в адвокатурата да лъсва периодично при конкурси за инсталиране някъде в бюдежната сфера или в дейности с държавно делегиран монопол. И после да почва мантрата-че конкурсът примерно за нотариуси, за ЧСИ-та, за съдии по вписванията, за първоначално назначаване в съдебната система бил-цитирам "нагласен". Ми не е нагласен, няма заговор на тази конкурси(ноторно, е че конкурсите за нотариуси например са честни и справедливи, а конкурсите за прокурори-пък са върха на честността!), кандидатите толкова си знаят.

 10. 18
  до 16 | нерегистриран
  4
  0

  До коментар [#17 #undefined] от "до 16":

  Благодаря, колега.Радвам се ,че съм те провокирал да вземеш отношение. Опитвам се да провокирам адвокатите да "счупят гипса" и да признаят, че им е трудно, че имат нужда от адекватна защита на техните права и интереси, че трябва да изискват уважение към труда си, че поне трябва да изискват от властта, а властта поне да им отговори...Въросът не е в 300-те лева осигуровки, а в обстоятелството, че е налице тенденция да ни игнорират и това се приема за нормално.Както се приема за нормално съдии да ни четат конско по съдебните зали, да игнорират доводите ни, защото не им изнася и защото не може да им се търси отговорност за това, да се внушава ,че каквито и аргументи по правото да излагаш, е напълно излишно. Дано пречупите гордостта,макар че вече е твърде късно.

 11. 17
  до 16 | нерегистриран
  0
  0

  Тая омраза към всички, дето те тресе е противопоказна за самия теб...

  Смири се, приятелю, тогава може и да бъдеш чут!

 12. 16
  ДО Адвокат | нерегистриран
  1
  -2

  Здравейте ,маргиналчета. Нема пари,а ...кой ще ви плаща осигуровките, а забравих много от Вас не е лошо да потърсят друго препитание- юрисконсулчета и пр. А ако можете да изкарате курсовете за тир ,направо скачайте. Бойко и оная тъпа свиня, която ви представлява, ще Ви изморят сичките. Ще останат само от ония скъпите адвокати, заради които оня нещастник "гневен" е писал... но и те скоро ще им теглят ножа Честита свобода, свободни!

 13. 15
  адвокат от София | нерегистриран
  3
  0

  За всички самоосигуряващи се лица няма предложено облекчение за намаляване или освобождаване от осигурителни вноски в периода на извънредно положение, когато практически няма работа, респ. - няма доходи. Адвокатите са голяма част от самоосигуряващите се лица. Логично е те да повдигнат въпроса пред институциите. Това трябва да стане чрез Висшия адвокатски съвет. Не е нужно да ги хулим и да ги поставяме в позиция на непрекъснато оправдаващи се. По-добре е да им се напомня от повече колеги да действат, да настояват, да предлагат, да разясняват пред институциите! Хулите и скандалите не водят до нищо добро. Не виждам обаче пречка и други адвокатски структури, организации или отделни колеги, които имат конкретни предложения, да ги обявят и да ги представят пред компетентните органи. Свободата на мнение нито е забранена, нито е ограничена.

 14. 14
  Гневен | нерегистриран
  2
  -10

  До коментар [#11 #undefined] от "Адвокат":  Не се притеснявай - и да имам нужда от адвокат, няма да опра до бедняк като теб който не може да си плати осигуровките от 150-200 лева на месец. Щом нямаш пари от работата си, очевидно си страшен некадърник. Ще отида при богати адвокати, дори да трябва да си платя повече. Капиш??

 15. 13
  | нерегистриран
  1
  -1

  "Българските граждани, които са маргинали и не попадат в нито една защитна социална схема, са социално изолирани и едва ли можем да направим много за тях. "

  http://www.bta.bg/bg/c/NF/id/2174737

 16. 12
  Катя | нерегистриран
  4
  -2

  До Гневен: със сигурност адвокатската професия не е за теб ;)

 17. 11
  Адвокат | нерегистриран
  4
  0

  Знаеш ли г-н Гневен, съжалявам такива като теб, защото все още не разбират какво става в кочината. Много ми напомняш за един персонаж от българския филм Посоки/онзи ,който се върна от Швейцария и гледаше отвисоко на българската действителност, ама като видя дебелия скимтя и се моли жалко жалко гол голеничък. Готви се да паднеш и да боли... това е рискът на професията... :) P.S Заради такива педерастчета като теб не бих се жертвал за "Родината".

 18. 10
  Гневен | нерегистриран
  4
  -8

  Абе колеги, чета ви и ви се смея на изказванията. Упражняването на адвокатска професия е на собствен риск, подобно на бизнес. Като не можете да си платите дори мизерните осигуровки, зарязвайте адвокатурата и минавайте на трудово или служебно правоотношение, както това са направили много бивши адвокати. Очевадно е, че адвокатската професия не е за вас

 19. 9
  Адвокат | нерегистриран
  6
  -1

  Днес се обадих в Адвокатската колегия и ми обявиха ,че много адвокати са се интересували от временно преустановяване на дейността , поради обстоятелството че не могат да си плащат осигуровките. Чудя се защо никой не коментира, при положение че ситуацията за самоосигуряващите се е най-тежка....Толкова ли сме горди ,че не смеем да си признаем,че ни е трудно... че тряб ва д асе обединим и принудим представляващия ни ВАДС да предложи облекчения за самоосигуряващите се лица.

 20. 8
  Адвокат | нерегистриран
  6
  -1

  Днес се обадих в Адвокатската колегия и ми обявиха ,че много адвокати са се интересували от временно преустановяване на дейността , поради обстоятелството че не могат да си плащат осигуровките. Чудя се защо никой не коментира, при положение че ситуацията за самоосигуряващите се е най-тежка....Толкова ли сме горди ,че не смеем да си признаем,че ни е трудно... че тряб ва д асе обединим и принудим представляващия ни ВАДС да предложи облекчения за самоосигуряващите се лица.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.