24 Коментара

 1. 24
  666 | нерегистриран
  4
  0
  До коментар #23 от " | нерегистриран":
  Заплатите на депутати, министри, президент и премиер намаляват с 5,7%
  Това произтича от данните на НСИ за средните работни заплати в страната за първото тримесечие
  https://legalworld.bg/zaplatite-na-deputati-ministri-prezident-i-premier-namaliavat-s-57


  Заплатите в съдебната система са също обвързани по закон със средната работна заплата. Решението за замразяване на заплатите е незаконно. Заплатите е неизбежно да спаднат с посочения процент. Закон. Какво да правиш.

  Явно няма да се супокоиш, но и нищо няма да промениш. Има си ЗСВ, има си правилници, има си класификатор. Скачаш, не скачаш, взимаме ги тези пари. Ела да поработиш при нас и няма да си на бюрото по труда. И няма да взимаш по 9 лв. на ден. Кой за каквото е учил, драги. В държавния сектор, е така. като не ти изнася в частния, идвай. Служби бол. И няма да квичиш като недоклано прасе. Иначе си седни на задника и си трай. тук само разлайваш кучетата и не кумулираш положителни емоции, освен, ако не си извратеняк.

 2. 23
  | нерегистриран
  4
  -3

  Заплатите на депутати, министри, президент и премиер намаляват с 5,7%
  Това произтича от данните на НСИ за средните работни заплати в страната за първото тримесечие
  https://legalworld.bg/zaplatite-na-deputati-ministri-prezident-i-premier-namaliavat-s-57


  Заплатите в съдебната система са също обвързани по закон със средната работна заплата. Решението за замразяване на заплатите е незаконно. Заплатите е неизбежно да спаднат с посочения процент. Закон. Какво да правиш.

 3. 22
  666 | нерегистриран
  6
  0
  До коментар #8 от " | нерегистриран":
  До коментар [#7 #undefined] от " ":

  Още малко изнемогващия данъкоплатец трябва да ви благодари,че ви плаща по 5000 лв и по 2640 лв за дрехи?! Твоето изказване е висша форма на цинизъм. Хората са пратени на опашките по борсите ъпо труда за по 9 лева на ден-обезщетение, сривът в икономиката е грандиозен, но да благодарим, за това,че през март в съдебната система са платени по над 7000 лв за заплати и пари за дрехи, плюс и осигуровките ви платени наготово от държавата(а свободните професии нямат доходи, и осигуровките трябва да си ги платят).

  Твоето изказване е като вица,че Мазерати е народна кола, в която народът се вози опосредствено-чрез представители. Очевидно е,че самозабравянето в е огромно, и държавата трябва да реагира, акто редуцира субсидията, спре бонусите-за дрехи, за неплащане на осигуровки, и изиска да бъдат върнати, а спестеното-пренасочено към здравеопазването и свободните професии.

  В съдебната система заплатите трябва да бъдат в момента около 1000 лв, което е грандиозна сума за частния сектор в момента, като бъде обсъдено съкращение-като временна мярка, като и съе въведе осигуряване по общите правила, редукция на обезщетенията при напускане и пенсиониране до размерите, изплащани на хората , работещи по КТ. В частния сектор си вървят съкращенията-видно от опашките пред БТ. В съдебната систевма рогът на изоболието не спира, и дори ни представят цинично ,че трябва да благодарим за свърхзаплатите на инсталираните, осигурявани от изнемогващия частен сектор.

  пак ли ти бе, чадо????? в съдебната система заплатите на служителите, трябва да са 2000 евра, на магистратите поне 7 000 евра и нагоре, в зависимост от вида съд и прокуратура, в които правораздават. нещо не си наясно с европейските нива на заплащане. и когато това стане, предполагам, че ще инфарктираш най - после и ще спреш да разлайваш кучетата, защото си много ниска топка.

 4. 21
  666 | нерегистриран
  4
  0
  До коментар #6 от "видяхме | нерегистриран":


  До коментар [#5 #undefined] от "Погледнете за какво става дума ":  В НАП заплатата е 1350 лв-видно обявята за работа, и то за главен експерт в отсел "ИС". А не 5000 лв. Пари за дрехи няма по 2640 лв.

  а всяко тримесечие антикорупционни в размер на една щатна заплата?????
  много повече от еднократните ни 2640 лв.

 5. 20
  666 | нерегистриран
  1
  0
  До коментар #3 от "анализатор | нерегистриран":
  До коментар [#2 #undefined] от "Мими":Къде пише ,че на служителите няма да се увеличават - прочетет внимателно протокола!!!

  "в съдебната система" която включва и служителите, и магистратите, до края на 2020 година.
  така че, простете се с повишаване на ранговете, процентно увеличение с оглед инфлацията и каквито и да било ДМС, тринадесети заплати и прочие. мораториум на заплатите в съдебната система има от времето на министър Дянков и постната пица, който е ДЕЙСТВАЩ. учудвам се, защо ГЛАВ ПРОК наложи и втори такъв и къде са членовете на ВСС, че не знаят този факт от 2007 година??????

 6. 19
  Отворко | нерегистриран
  11
  -4
  До коментар #10 от "до коментар 8 | нерегистриран":
  Хайде да не сравняваме всеки със всеки а?

  Когато аз си налягах парцалите и четях "ПОД ИГОТО", когато учех наизуст "Хайдути" от/до при това с необходимата/изискваща интонация, когато доказвах "Питагоровата теорема" по различни начини...

  КЪДЕ БЯХА ТЕЗИ СЪС ЗАПЛАТИ ОТ 1000 ЛВ?!?!?  Ще те улесня...

  Те бяха отворените. Те излизаха, когато и където си поискат. Те пушеха. Те се целуваха по 10 мин. Те първи започнаха да излизат на дискотеки и т.н.

  Какво бях аз тогава?

  Аз бях читанка. Аз бях зубър. Честичко бях унижаван словестно. Към мен се обръщаха за да разкажа урока преди часа или да подскажа по време на изпитване.  Каква е равносметката след 30 г.!

  Аз получавам 4000 + лв. Имам доволен живот с достатъчно приятни емоции.

  А ти едновремешния отворко едвам свързваш от месец на месец с 1000 лв. и искаш да се сравняваме ...!!!?  Как да стане като ни делят 2 каруци с книги?!?

  Поредният див селски комплексар.

 7. 18
  | нерегистриран
  2
  -1
  До коментар #15 от "анализатор | нерегистриран":
  До коментар [#4 #undefined] от "нерегистриран":Нерегистриран коментаторе!Не ми обяснявайте на кого е предложението - още повече ,че съдебната колегия си взема собствени решения- питам къде в протокола черно -на бяло по чл.алинеи и точки става ясно ,че са замразени заплатите на Съдебната администрация - или пак не разбрахте!аКО ТРЯБВА ПАК ЩЕ ГО НАПИША!

  Пише в Решението на ВСС - "Мораториум" на заплатите. Да се разбира - всички и магистрати и съдебни служители.

 8. 17
  Ядосан | нерегистриран
  7
  0

  До №15: Г-н анализатор, Вие да не падате от друга планета? Кога през изтеклите 25 години е имало увеличение на заплатите на съд.служители, а на висшестоящите са били намалени или замразени?

 9. 16
  hp | нерегистриран
  11
  -2

  До коментар [#10 #undefined] от "до коментар 8": Пич, абсолютно е така - както много правилно го пресъздаваш... Само че - бъди съвременен, моля те - не две каруци книги ни делят от отворковците, а най-малко два вагона, или два терабайта, знам ли. Аз също съм човек от крайния квартал, но с тази разлика, че моите родители не са, и са ме надарили с нещо, което няма как да се напише в нито един нотариален акт на света, а именно - с домашно възпитание и светоусещане, които може би днес никак не прилягат вилнеещата дебелащина и простащина. Предусещам, че сме от една порода, затова пиша...

 10. 15
  анализатор | нерегистриран
  4
  -3

  До коментар [#4 #undefined] от "нерегистриран":Нерегистриран коментаторе!Не ми обяснявайте на кого е предложението - още повече ,че съдебната колегия си взема собствени решения- питам къде в протокола черно -на бяло по чл.алинеи и точки става ясно ,че са замразени заплатите на Съдебната администрация - или пак не разбрахте!аКО ТРЯБВА ПАК ЩЕ ГО НАПИША!

 11. 14
  | нерегистриран
  10
  -13

  Появи се читетель, който явно чете активно този форум от години, както сам горпдо пише. Браво-явно е поумнял, трябва да полручиш и диплом от форумния модератор за читатель на форума първа степен. Тук, във форума има прозрения и умозаключения, на които и немските пандектисти биха завидели, така,че е добре,че читатель попива знание от извора!

  По същество. Аргументът ад хоминем не е аргумент. Не може да оправергае твъ рденията за нередности в съдебната систева, и читатель-спамер почва с неуспешни опити за лична квалификация. Не оцели в нито едно от предположенията ти, читетелью. Продължавай да четеш форума, ще поумнееш още повече!

  ------------------

  По теммата

  Съдебната система няма да бъде реформирана с изсипване на несметни пари В допълнение- циничното ненамаляване на заплатите в кризата, невръщането на бонусите за дрехи е многозначително за самозабравянето и излизането от реалността. Пир по време на чумма-вече ви беше казано е свръхсубсидията за системата.

  Хубаво е ,че читатель напомня за изказвания на посланици отпреди години.

  Нищо не се е променило и днес, в сравнение с времената, когато инсталирани в системата се облагваха с имоти край Несебър например. Отговорът на въпроса защо не връщат 2640 лв за дрехи- по същата причина, поради които оземлените магистрати-бедняци не върнаха парцелите Несебър-получени по линия на деклариране на крайна бедност. Далаверата ще се гони докрай.

  Да напомня точно и думите на бившия посланик Ван Кестерен, за който читатель си мисли, преди заспиване , очевидно:

  "Корупцията и лошото функциониране на съдебната система са заплаха за Шенген" . Кое не е истина от тези думи-"право куме в очи" ви го казаха. И до днес , няма ВСС който да е възразил, направил каквато и да е обсткрукция, несъгласие до МВнР на Нидерландия за думите на техния тогавашен посланик.  Или думите на бившия посланик Уорлик "В България има две съдебни системи-за бедни и за богати". Кое не е истина в тези думи? Точно така си е. Двойния аршин не може да бъде отречен. Недипломатични думи на дипломат, изцяло излизащи извън дипломатическия тон, поради срастването на системата с беззаконието. Когато говори посланик, говори народът на дадената държава. А да напомням ли и за декларацията на 7-те посланици от 2015г? А за думите на френския посланик за гнилите ябълки?  Толкова години минаха от тези времена-когато послании говореха в прав текст, излизащи извън дипломатическия тон, и нищо не се е променило и днес. Напротив-по зле е. И ще става още по-зле, докато не се приложи Грузинския опит-пълно закриване на съдебната система, направено в Грузия,, и учредяването наново, с нови хора. А самозабравдилите се от ОПГ-то в престъпната грузинска съдебна система дори вече си изтърпяха присъдите в затвора в Тбилиси,, и днес са нови, поправени и променени хора.

 12. 13
  мистър пропър | нерегистриран
  16
  -6

  До коментар [#12 #undefined] от "Мишеморов": Трола не е юрист. Кълве от различни сайтове, копира и поставя негативни за съдебната система коментари и статии.Подвизава се от няколко години тук с различни никове. Преди сравняваше учителските и заплатите на научните работници с нашите, след това дрънкаше за стачките на полицаите и миньорите, какво казал за гнилите ябълки бившия френски глиган и т.н.

  Човечецът е ако не се лъжа някакъв пенкилер пенсионер, с блаженно комунистическо минало и опит да се инсталира на същата позиция в демократичното общество, но не му се е получило, поради и което си излива анонимно злобата в различни сайтове, където може да драска безнаказано и анонимно, абсолютен мишок-търчи нагоре надолу и цвърчи, докато не го срита някой.

  Просто не му обръщайте внимание.Спомнете си за старата мъдрост, как не трябва да се борите с прасе в кал, защото ще се оцапате, а на прасето ще му е хубаво.

 13. 12
  Мишеморов | нерегистриран
  20
  -17

  До коментар [#11 #undefined] от " до 10":ти още ли си жив, бе? Как живееш с толкова злоба и завист?? Завършил си юризъм някъде, клечиш по цял ден пред компа, пишеш злобни коментари и сам си отговаряш на тях, но вече различни, ругаеш магистрати и служители, все заплатите им са в устата ти...изобщо жалка работа.И всичко това за жалката тролска надница! Няма да да се учудя, ако си на хранилката на това жалко сайтче. Главил си се тук, защото явно си неспособен да работиш в правиприлагането.Хайде, къш! Можете да триете.

  "Вестникарин ли?"

 14. 11
  до 10 | нерегистриран
  15
  -22

  До коментар [#10 #undefined] от "до коментар 8":

  Имаме едно и също образование, момко.Ходили сме на еднакви изпити, и ако трябва да си мерим дипломата-ще загубиш, вероятно. И нямам мераци да съм в системата(противоречи на разбиранията ми да съм част от ----------), но това не значи,че трябва да мълча пред безобразията.

  А за твоите житейски несполуки -се сърди на себе си. Разбрахме ,че компенсираш комплекси, и че като младеж си страдал много. Жалко за теб. Никой не ти е виновен. Съчувствам ти за мъките , лишенията, пропуснатото и това ,което си изтърпял до пълнолетието ти.

  по темата за съдебната система-

  В съдебната система как се постъпва и какви хора се допускат се видя и през 2006г, и рецидивиращо през 2015г на прокурорските конкурси с раздадени казуси. Както казва ...известно лице- кой ще бъде инсталиран е твърде важен въпрос,че да зависи от някакъв си изпит... А за времената преди 2006г , тоест преди задължителните конкурси бивш Главен прокурор в интервю пред в. Труд разказваше как му е ходатайсвано да направи предложение лице( което в последствие забърка каша в едно звено от системата, и беше осъдено условно...) да бъде инсталирано като младши.

  И преди 1989г, и преди 2006, и след 2006г влизането в системата е основано на непотизъм, изключенията потвърждават правилото. До там,че раздадените казуси през 2015г ги преписваха толкова демонстративно,че дори квесторите на изпита не издържаха и реагираха на арогантността. По темата-очевидно е ,че заплатите са абсурдни-особено при сегашния икономически срив, очевидно е,че не квалификацията е доминираща, за да е лице в систевмата. Ще дам пример-самия ВКС написа за състав на един съд, че са показали впечатляваща липса на знания-като бяха написали,че е възможно съучастие при непредпазливи деяние. Ето какво казва ВКС за въпросния състав от съответен съд, цитирам точно из отивите на ВКС :  " сериозно смесване и неразбиране на основни понятия от материалното наказателно право  Предложената от съда правна конструкция за извършено

  непредпазливо престъпление (по чл. 122, ал. 1 от НК) от петимата

  подсъдими, действали в съучастие като съизвършители, не може да

  бъде утвърдена, тъй като почива на сериозно непознаване на основни

  институти на материалното право."

  Самия ВКС покава,че състав на определен съд има пропуски и "сериозно непознаване на институти " на наказателно право. И тези лица, непознаващи наказателното правно решават човешки съдби по наказателно право-на съвсем нениска инстанция. Примерът идва да покаже,че инсталирането в системата не е в резултат на знания, и че дори без знания, дори като ВКС казва,че е налице-цитирам решението" неразбиране на основни понятия от материалното наказателно право" това не се отразява на инсталирането в системата и заплатата, вклч и бонусите. Лицата , показали сериозни незнания си получават заплатата и бонусите. Толкова по въпроса дали за да си в системата трябва знания. Може и без знания, това не се отразява на инсталирането. Друг пример-съдебен състав написа,че е възможно договорът за наем да учреди право на ползване. И този съдебен състав е награден за знанията си и уникалния принос в правото с по 5000 лв заплата. Съвсем заслужено-такава неизказана новост в правото трябва и е съответно наградена.  И накрая-драги-бъде здрав.

 15. 10
  до коментар 8 | нерегистриран
  51
  -4

  Хайде да не сравняваме всеки със всеки а?

  Когато аз си налягах парцалите и четях "ПОД ИГОТО", когато учех наизуст "Хайдути" от/до при това с необходимата/изискваща интонация, когато доказвах "Питагоровата теорема" по различни начини...

  КЪДЕ БЯХА ТЕЗИ СЪС ЗАПЛАТИ ОТ 1000 ЛВ?!?!?  Ще те улесня...

  Те бяха отворените. Те излизаха, когато и където си поискат. Те пушеха. Те се целуваха по 10 мин. Те първи започнаха да излизат на дискотеки и т.н.

  Какво бях аз тогава?

  Аз бях читанка. Аз бях зубър. Честичко бях унижаван словестно. Към мен се обръщаха за да разкажа урока преди часа или да подскажа по време на изпитване.  Каква е равносметката след 30 г.!

  Аз получавам 4000 + лв. Имам доволен живот с достатъчно приятни емоции.

  А ти едновремешния отворко едвам свързваш от месец на месец с 1000 лв. и искаш да се сравняваме ...!!!?  Как да стане като ни делят 2 каруци с книги?!?

 16. 9
  нерегистриран | нерегистриран
  36
  -2

  ДО №6: А известно ли ви е, че в съд.система основните заплати на служителите са 1/2 от тези на НАП. Никой съдебен служител няма заплата от 1350лв., такова чудо няма. И стига сте ревали срещу съд.система, елате малко поработете при нас, свободни длъжности деловодители, секретарки в СГС, колкото искате/ а вече и по др.съдилища за секретари има голямо текучество/ кандидитствайте като толкова завиждате да видите за какво става въпрос!

 17. 8
  | нерегистриран
  6
  -31

  До коментар [#7 #undefined] от " ":

  Още малко изнемогващия данъкоплатец трябва да ви благодари,че ви плаща по 5000 лв и по 2640 лв за дрехи?! Твоето изказване е висша форма на цинизъм. Хората са пратени на опашките по борсите ъпо труда за по 9 лева на ден-обезщетение, сривът в икономиката е грандиозен, но да благодарим, за това,че през март в съдебната система са платени по над 7000 лв за заплати и пари за дрехи, плюс и осигуровките ви платени наготово от държавата(а свободните професии нямат доходи, и осигуровките трябва да си ги платят).

  Твоето изказване е като вица,че Мазерати е народна кола, в която народът се вози опосредствено-чрез представители. Очевидно е,че самозабравянето в е огромно, и държавата трябва да реагира, акто редуцира субсидията, спре бонусите-за дрехи, за неплащане на осигуровки, и изиска да бъдат върнати, а спестеното-пренасочено към здравеопазването и свободните професии.

  В съдебната система заплатите трябва да бъдат в момента около 1000 лв, което е грандиозна сума за частния сектор в момента, като бъде обсъдено съкращение-като временна мярка, като и съе въведе осигуряване по общите правила, редукция на обезщетенията при напускане и пенсиониране до размерите, изплащани на хората , работещи по КТ. В частния сектор си вървят съкращенията-видно от опашките пред БТ. В съдебната систевма рогът на изоболието не спира, и дори ни представят цинично ,че трябва да благодарим за свърхзаплатите на инсталираните, осигурявани от изнемогващия частен сектор.

 18. 7
  | нерегистриран
  19
  -3

  Не мога да разбера какво ви вадят очите големите заплати. Хората с големи заплати са тези, които ще помогнат на икономиката да ”захапи”. Ако няма такива тогава положението ще е още по-зле. Така че вместо да си гледате купичките, мислете как да сте полезни на обществото в тази ситуация.

 19. 6
  видяхме | нерегистриран
  5
  -32  До коментар [#5 #undefined] от "Погледнете за какво става дума ":  В НАП заплатата е 1350 лв-видно обявята за работа, и то за главен експерт в отсел "ИС". А не 5000 лв. Пари за дрехи няма по 2640 лв.

 20. 5
  Погледнете за какво става дума | нерегистриран
  38
  -3

  https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/nap-se-nadiga-nedovolstvo-zaradi-spiraneto-na-bonusite

  В съдебната система по 5 лв. да се дадат и медиите тръбят. В НАП-по 30 % на тримесечие. 100 милиона на тримесечие за бонуси във ведомства! Някой да говори за това?

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.