25 Коментара

 1. 25
  тулуп маргинал | нерегистриран
  1
  -6

  До коментар [#24 #undefined] от "снежанка":

  Cogito, ergo sum.

  Имам свободно време, тъй като съдилищата не работят, а и упорито отказват да публикуват решенията си, въпреки решението на ВСС в обратната посока, поради което не мога да пиша и жалби.

  Затова си губя времето да водя безсмислени спорове с без(с)мислени хора.

 2. 24
  снежанка | нерегистриран
  4
  -2

  До коментар [#23 #undefined] от "тулуп маргинал":Ауууу колко си умен!Браво !Явно имаш много свободно време .Няма лошо - разсъждавай си !:)Животът е пред теб.

 3. 23
  тулуп маргинал | нерегистриран
  0
  -5

  До коментар [#16 #undefined] от "запознат":

  Не мрънкам, а само казвам нещата такива, каквито са. Спокойно и без нерви - каквито явно са налице при Вас.

  Никакви електронни портали не функционират реално в България, както Вие съвсем неуместно отбелязахте.

  И за сведение - не съм аз авторът на темата, но също не одобрявам това, че няма реална електронна система за подаване и получаване на съдебни книжа.

  Не ми харесва, че още преди 3 години беше приета НАРЕДБА № 6 ОТ 3 АВГУСТ 2017 Г. ЗА ИЗВЪРШВАНЕ НА ПРОЦЕСУАЛНИ ДЕЙСТВИЯ И УДОСТОВЕРИТЕЛНИ ИЗЯВЛЕНИЯ В ЕЛЕКТРОННА ФОРМА, но и до този момент не е създадена прословутата система.

  Ако за Вас пращането на книжа по имейл е електронно правосъдие, значи сте много далеч от истината. И само да отбележа - изобщо не притежавате компетентност да приписвате хапчета, а по-скоро манифестирате кверулантните си проекции, нападайки другите в този форум. Замислете се дали хапчетата, за които говорите, всъщност няма да са по-полезни на Вас. В тази връзка Ви препоръчвам да се запознаете с МКБ-10, код F.20:

  https://srzi.bg/uploads/pages/Lechebni_zavedeniq/3.MKB_10/1_mkb_v1_part1.pdf

 4. 22
  тулуп маргинал | нерегистриран
  0
  -1

  До коментар [#15 #undefined] от "Снежа - невежа":

  За САЩ, Австралия и Германия:

  http://classic.austlii.edu.au/au/journals/MurUEJL/2002/42.html

 5. 21
  тулуп маргинал | нерегистриран
  0
  -1

  До коментар [#15 #undefined] от "Снежа - невежа":

  Несъстоятелност в Италия:

  http://www.portalecreditori.it/

 6. 20
  тулуп маргинал | нерегистриран
  0
  -1

  До коментар [#15 #undefined] от "Снежа - невежа":

  Италия:

  https://www.processociviletelematico.it/

 7. 19
  тулуп маргинал | нерегистриран
  0
  -1

  До коментар [#15 #undefined] от "Снежа - невежа":

  Тъй като по някаква причина сайтът избира само първия линк, ще ги пращам поотделно.

  https://www.possessionclaim.gov.uk/pcol/

 8. 18
  тулуп маргинал | нерегистриран
  0
  -1

  До коментар [#15 #undefined] от "Снежа - невежа":

  Англия и Уелс:

  https://www.moneyclaim.gov.uk/web/mcol/welcome

  https://www.possessionclaim.gov.uk/pcol/



  Италия:

  https://www.processociviletelematico.it/

  http://www.portalecreditori.it/



  Информация за САЩ, Австралия и Германия:

  http://classic.austlii.edu.au/au/journals/MurUEJL/2002/42.html#Electronic%20Filing%20with%20the%20BGH_T

 9. 17
  тулуп магринал | нерегистриран
  0
  -1

  До коментар [#15 #undefined] от "Снежа - невежа":

  Например:

  САЩ:

  https://www.uscourts.gov/court-records/electronic-filing-cmecf

  Англия и Уелс:

  https://www.moneyclaim.gov.uk/web/mcol/welcome

  https://www.possessionclaim.gov.uk/pcol/

  Италия:

  https://www.processociviletelematico.it/

  http://www.portalecreditori.it/index.php?

  Ето информация за САЩ, Австралия и Германия:

  http://classic.austlii.edu.au/au/journals/MurUEJL/2002/42.html

 10. 16
  запознат | нерегистриран
  2
  -1

  До коментар [#14 #undefined] от "Тулуп маргинал":https://e-justice.europa.eu/content_automatic_processing-280-be-bg.do?member=1



  Прочети - избери си държава и не дрънкай глупости!Май само с витамин Ц няма да стане!

 11. 15
  Снежа - невежа | нерегистриран
  3
  -1

  До коментар [#14 #undefined] от "Тулуп маргинал":Можеш ли да изброиш "белите дължави "Явно си осведомен/а ,че ми стана интересно.То и сега съдилищата приемат документи на ел. пощи подписани с КЕП.

 12. 14
  Тулуп маргинал | нерегистриран
  0
  -4

  С хапчетата съм добре, пия си витамин C всеки ден, благодаря за тъпия коментар. Въпросът е как може да се изпратят книжа чрез електронния портал на ВСС. Очевидно няма как, след като е в процес на изграждане. Това изграждане на електронната система го чакаме вече 10 г. След като Съдът в Страсбург има такава система, а и в повечето бели държави, значи липсата на такава у нас е съвсем умишлено.

  Моля спестете си малоумните изказвания за деня, когато електронната система на ВСС действително започне да функционира.

 13. 13
  Джо индиянеца | нерегистриран
  7
  -2

  До коментар [#12 #undefined] от "И още нещо":Май си зле след дългото извънредно положение.Хапчетата требе да се сменят.Функционалността на ел.правосъдие в момента се изгражда - но и вие трябва да се научите как се работи с тези системи.Иначе пак плюем в пространтсвото!

 14. 12
  И още нещо | нерегистриран
  1
  -2

  И да уточня-имам създаден профил в единния портал на ВСС. Само че този профил е напълно нефункционален, защото за достъп до конкретно дело се изисква подаване на изрично заявление и одобрение от председателя на съответния съд:



  https://ecase.justice.bg/Home/ElectronicCasesAccessRules



  В портала няма функционалност, която позволява изпращане на документи по дела, вероятно ако получа разрешение от председателя на съда, ще имам тази възможност.

  В тази връзка възнамерявам да разпратя подписани с електронен подпис заявления до всички съдилища, да видим дали някой изобщо ще обработи заявленията!

  Писна ми някой да ми обяснява как имало електронно правосъдие-не, няма такова!

 15. 11
  Глупости | нерегистриран
  1
  -5

  И къде са тези свързани електронни портали? Как точно става подаването на документи до съда чрез интернет? Всички съдилища ли са предоставили имейли за връзка? Как се удостоверява входирането на документите? Приемат ли съдилищата подписани с електронен подпис приложения към молбите? Как се спазва изискването да се представят преписи за ответната страна? Като говорите глупости, помислете! Електронно правосъдие в България няма е няма да има поне до 22 век!

 16. 10
  нерегистриран | нерегистриран
  9
  -3

  Стига с тези пратки, куриери, призовкари и т.н. Къде е електронното правосъдие към което УЖ се бяхме запътили. Лесно и удобно за всички/адвокати, страни без такива, служители и магистрати/. Има изградени и свързани единни портали. Изисква се малко грамотност в технологиите, нищо повече. Всичко останало е бля, бля...

 17. 9
  Geleto | нерегистриран
  10
  0

  Без магазини, без по-голямата част от лекарите и много други обществото просто на практика не би могло да функционира. Въпросът е колко още време обществото може да функционира с работещ не на пълен капацитет (например заради невръчване на книжа, непровеждане на по-голямата част от откритите съдебни заседания и пр.) съд. За всички, които имат малки деца, включително за тези, които и сега работят не от къщи, изниква въпросът при липса на работещи детски градини и ясли кой ще гледа децата, още повече имайки предвид това, че бабите и дядовците (вън от това, че далеч не всеки родител принципно може да разчита на такава помощ) са твърде застрашени от корона вируса. Все въпроси, на които не намирам адекватен отговор и ако го намирах, щях да съм гений. Иначе не забравяйте, че огромна част от частния сектор пусна служителите си да работят от къщи или направо в отпуск. Пример - центровете за обслужване на клиенти на "Софийска вода" не работят, а има и още много, много примери, включително учителите, т. е. - не се касае за някаква привилегия за съдебните служители във връзка с това, че от началото на извънредното положение - и то само до известна степен - е ограничен контактът им с гражданите. Като чета коментарите ви виждам изключително много и взаимно плюене. Не позволявайте на емоциите и натрупаната с години омраза да замъглява съзнанието ви и да води до генерализирани изводи какви са работещите в съда, какви са адвокатите и пр. Всички трябва да направим каквото ни е по силите, за да може да се излезе от тази наистина тежка ситуация, включително защото изобщо не става въпрос само за живота и здравето на работещите в съда, а и за живота и здравето на гражданите, които посещават съдебните сгради или са посещавани от призовкарите. Колкото и да го мисля, обаче, алтернатива действително няма - човечеството поне за известно време ще трябва да съжителства с новия вирус и каквото и да си говорим няма как да не работят дори такива институции като детски градини и ясли. Това не значи пълна нормализация, защото отварянето на кина и дискотеки, например, към момента определено е неоправдан риск, а и без тях можем да караме за известно време. Ако такава частична нормализация е невъзможна, то не би ни останало нищо друго освен да отидем на италианския и испанския сценарий с почти пълно прекъсване на обществения живот за седмици наред с всички произтичащи от това катастрофални последици за и без това уязвимата ни икономика. Така че давайте с разум, а не с емоция.

 18. 8
  грую | нерегистриран
  9
  0

  До коментар [#6 #undefined] от " ":Умнико!Ако беше чел внимателно щеше да разбереш написаното от мен!Трябва да папкаме преди да работим - това значи ,че уважаваме труда на всички,които произвеждат,продават в магазини и т.н.Но първосигналната ти аборигентска реакция потвърди отношението ти към държавните институции.Нищо не си разбрал от написаното - така,че е безпредметно да разговарям с такива като теб!Селото е гордо с трудолюбивите си хора - гражданино!

 19. 7
  автор | нерегистриран
  4
  -14

  ЖАЛКО! МНОГО ЖАЛКО !

  Едно лесно и полезно действие няма да се реализира. Никой от ВСС и от съдилищата не иска да работи. Заплатите си вървят, далаверите също.

 20. 6
  | нерегистриран
  5
  -21

  До коментар [#4 #undefined] от "грую":

  Работещи в институция не са нещо повече от работещите в магазин. Нито са по-по-най, нито са с повече права и значимост, нито са по-важноценни от другите, нито пък инсталирането в институции им придава синя кръв(да не коментирам,че преди 1989г на повечето от инсталираните днес в "институции" нямаше да им позволят друго ,освен работа в местното ТКЗС-ама бързо инсталираните забравиха калта от която идват, и че не на жълтите павета, в първите години са им в средата на някое далекоизточното поселище).



  Уважавай труда и на работещите в магазините, те са хората на първа линия, и носят риска за никакви пари. Нали схавщаш какво средновековие би настанало без магазините. И това,че си инсталиран в... системата, не значи,че си надскочил селото. Избягал си от селото, но селото не е избягало от теб...

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.