5 Коментара

 1. 5
  Човек | нерегистриран
  4
  -1
  До коментар #2 от "Мнение | нерегистриран":
  Защо не помислите чисто човешки бе хора, може ли да изпълнявате на половина задълженията си, да работите през ден или през пет, и да си искате пълните заплати?!

  Няма да отречете, че не работите на 100 процента, че имате по 30-40дни отпуск, с някъде има и с неизползван от минали години..,. СРАМОТА, ГРЕХОТА Е..

  ЗАЗРАМЕТЕ СЕ

  Чисто човешки само ще ти кажа, лично за себе си, разбира се, тъй като само за себе си мога да отговарям, че работих от 13.03 всеки ден, вкл. събота и неделя, защото имах дела за изписване и си ги писах вкъщи, както бе решено.
  Влизах и в дела - както следва да се знае, не всички дела бяха отложени.
  В момента съм си на работа и си нагласих четири дела за вкъщи, по които да си пиша.
  Ако администрацията работи на дежурства - това е друго - докато хората са си по къщите, те реално наистина нямат работа, но за мен, лично, това не се отнася.
  Ако ти работиш през ден, през два и т.н. - това не се отнася до мен и до всички останали.

 2. 4
  анонимен | нерегистриран
  1
  0

  Ананиев препоръчва да се работи дистанционно, а не да се пускат принудително в отпуска !

 3. 3
  Ирен | нерегистриран
  1
  -7

  Аз скоро имах много проблеми с моя работодател и мой приятел ми препоръча тази фирма и много ми помогнаха. Можеш да ги видиж тук - [ATALAW - Law Firm in Sofia Bulgaria](http://atalaw.bg/)

 4. 2
  Мнение | нерегистриран
  7
  -31

  Защо не помислите чисто човешки бе хора, може ли да изпълнявате на половина задълженията си, да работите през ден или през пет, и да си искате пълните заплати?!

  Няма да отречете, че не работите на 100 процента, че имате по 30-40дни отпуск, с някъде има и с неизползван от минали години..,. СРАМОТА, ГРЕХОТА Е..

  ЗАЗРАМЕТЕ СЕ

 5. 1
  M,fe | нерегистриран
  10
  -2

  https://news.lex.bg/%d0%b7%d0%b0-%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%bd%d1%83%d0%b4%d0%b8%d1%82%d0%b5%d0%bb%d0%bd%d0%b8%d1%8f-%d0%bf%d0%bb%d0%b0%d1%82%d0%b5%d0%bd-%d0%be%d1%82%d0%bf%d1%83%d1%81%d0%ba-%d0%b2-%d1%81%d1%8a%d0%b4%d0%b5/?fbclid=IwAR2s2oIddKQpBk5Bl7NHuf2b1I4Y6qLQY8vlOJn8tPjCtTf2jSlAtvP2HqY  III. Предоставяне на ползването на платен годишен отпуск в условията на чл. 7, ал. 2 от ЗМДВИП  Предоставянето за ползване на платен отпуск без съгласието на работника или служителя прави отношенията, възникващи относно ползването му, едностранни, а това от своя страна води до упражняването на принуда. Административната принуда, упражнена от административен орган (характерна най-вече за изпълнителната власт), се използва в определени в съответните правни норми случаи, като средство за осъществяването на различните правоотношения, тогава когато отсъства доброволност от страна на дължащия изпълнение.  Правото на отпуск, обаче не е задължение, което работникът да бъде принуждаван да приеме и да ползва, а то се ползва от него при поискване, в срока по чл. 176а от КТ и се разрешава от ръководителя, съгл. чл. 173, ал.1 от КТ, писмено. Самият специален закон не сочи как, при какви условия и по какъв ред се предоставя ползването на платения отпуск в случай на обявено извънредно положение, поради което се налага да се потърси друга сходна на това положение регламентация.

 6. 0
  M,fe | нерегистриран
  10
  -1

  Колеги, как стои въпроса при вас с пускането в отпуск по време на извънредното положение? Какво се случва като свършат платените ни отпуски, които са броени дни, а извънредното положение продължава? По закон работодателят няма право да те задължава да използваш повече от половината си платен годишен отпуск, но е факт, че голяма част от служителите вече използвахме изцяло отпуска си, а краят на извънредното положение е далеч, както и краят на 2020 г. е далеч.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.