5 Коментара

 1. 5
  Geleto | нерегистриран
  0
  0

  Извинете ме, ако не съм Ви разбрал (и Ви благодаря, че коментирате разумно и възпитано), но от коментара Ви наистина така излизаше - че не сте съгласен да се дават средства от даренията на полицаите, защото те Ви ограничават. Както сам сте разбрал, те не са Ви ограничавали, ограничавали са Ви тези, които са заповядвали на полицаите. Конкретно с Милен Цветков примерът не е удачен, тъй като и в най-нормални времена полицейски патрули на всяко кръстовище не могат да бъдат сложени, като съвсем отделен е въпросът дали в конкретния случай евентуалното наличие на полиция изобщо е могло да помогне по някакъв начин. Напълно съм съгласен с това, че в града, особено в градския транспорт, е много по-вероятно да се предаде зараза, отколкото сред природата или в някоя изолирана вила. За съжаление, обаче, огромна част от хората, които искаха да преминат (и преминаха) прз КПП-тата докато ги имаше, не искаха просто да ходят сред природата или в някаква изолирана вила, а най-вече искаха да се срещнат със свои близки. Ако си спомняте, когато падна карантината в Банско и интервюираха един човек относно това какво ще прави сега, той посочи като едно от първите неща това, че ще се види със свои близки. Проблемът по онова време (не че сега го няма) беше, че София и много от другите областни центрове бяха развъдници на зараза по обясними причини - гъстотата на населението - и затова беше важно да се спре потокът от излизащи от тези градове лица. Помислете, на практика държавните органи много трудно биха могли да разберат дали наистина отивате на някакво изолирано място, или отивате при близки, а и дали по пътя няма да се отбиете на бензиностанция и там да заразите някого. Въпросът беше да не плъзва зараза навсякъде из страната, а тя да се държи в ограничени периметри, а също и да няма внезапен бум на заболяемост, което би довело здравната система до колапс.

 2. 4
  Недоверието е проблема | нерегистриран
  5
  0

  До коментар [#3 #undefined] от "Geleto":

  Контекстът , в който бяха използвани полицаите, е изцяло погрешен.Самите полицаи се оплакваха/вкл. и на мен от тези КПП-та/.В голяма грешка сте , ако смятате ,че аз съм генерално против полицаите.Някои от тях разбираха ,че са използвани в непочтена игра.Не е честно да тръбиш навсякъде ,че гражданин , който излиза сам или със семейството си на излет в планина или на вила/където с кой да се срещне/бил потенциален заразоносител.Когато задържиш хората в големия град на затвореното пространство ,там е големия риск от заразяване.Това бяха част от мерките-неправилни ,погрешни и с недоверие към хората.Като пратиш стотици полицаи по безсмислените КПП-та извън града,оголваш града от правоохранителни органи,а това направи възможно тежки инциденти като този с Милен Цветков.Ако имаше полицаи покрай пътя на летящия джип ,то може би журналистът щеше да е още жив.

 3. 3
  Geleto | нерегистриран
  1
  -4

  Колега, полицаите Ви ограничаваха (и ще Ви ограничават още съвсем малко), не ей така от лошотия, а защото това са им задълженията и така им е зповядано, а и за да се пречи на разпространението на зараза (без значение кой кого би заразил). Толкова ли е трудно да се проумее какъв беше смисълът на тези ограничителни мерки? И той не е в това на някой просто да му бъде гадно и да не може да си отиде до вилата.

 4. 2
  112 | нерегистриран
  1
  -9

  Юристе, лекарите спасяват пациенти от вируса Ковид 19. Полицаите спасяват гражданята от вируса Идиотия, ако ме разбираш... Сам решаваш - дали, кога, за какво и колко да дариш. Не е задължително.

 5. 1
  | нерегистриран
  1
  -5

  Не може

 6. 0
  Юрист | нерегистриран
  10
  -3

  Може ли да разясните формулировката ,че даренията ще се използват за финансиране на дейности и мерки срещу "Ковид 19" дали съдържа и финансовото подпомагане на полицаите на КПП-тата , които ограничават и нас включително да си ползваме вили и къщи извън областния град ? Кой е получателят на средствата ? Не отиват ли тези средства само за болници,лекари и медицински сестри ? Защото по един начин стоят нещата ако се дарява на лекари/които спасяват живот/ , а по съвсем друг начин за полицаи/които се хвалят по медиите колко досъдебни производства били образували/.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.