0 Коментара

 1. 0
  | нерегистриран
  3
  0

  https://www.dnevnik.bg/intervju/2020/09/09/4110891_advokat_silviia_petkova_mvr_dulji_otgovor_naema_li/?ref=home_layer2

  -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  Отговорът: невъзможно е(изключенията потвърждават правилото-изключението е например в случая на задържания съдия с маска през нощта, при твърдян бракониерски лов(какъвто според съда не е имало)-и съдът се произнесе незабавно-в началото на задържането, и освободи задържания. Това незабавно произнасяне, и възможност незабавно да подадеш жалба до съда не е възможно, ако задържан е лице без позиции). Заповедите за задържане се връчват след края на задържането, въпреки,че трябва да се дадат в момента на задържането. Няма механизъм задържан сам да си напише жалбата-в РПУ-то, и тази жалба да бъде внесена в съда незабавно, и съдия да се произнесе незабавно. Няма механизъм съд да се произнесе през нощта, въпреки,че обикновено задържанията са тогава.
  Няма механизъм да оспориш пред съд задържане докато то продължава. Няма механизъм в първия час на задържането да подадеш жалба и съд да я разгледа незабавно, въпреки,че в Конституцията пише друго.
  Делата срещу задържанията се гледат много месеци, след като задържането е приключило.
  Не се прилага и НК-че незаконното лишаване от свобода е престъпление. Ако съд обяви задържането за незаконно-не се случва нищо на полицаят, който незаконно те е задържал. МВР имат за пореден път наказателноправен имунитет. Единствената последица от обявяването на задържането за незаконно е да претендираш обезщетение, но не се търси отговорност от този, който незаконно те е задържал.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.