2 Коментара

 1. 2
  RRR | нерегистриран
  0
  0

  Сега ли схвана истината, завиждащий.

 2. 1
  | нерегистриран
  0
  0

  Важнато е заплатата, привилегиите, парите за дрехи, парите за ЧНГ, неплащането на осигуровки, 100-те бона при пенсиониране(20 заплати по 5000 лв)-да не спират.

  Какво тук значи някакъв си закон,че се прилага не както е написан. Важнато е рогът на изобилието към съдебната система-организирана група да не спират.

 3. 0
  | нерегистриран
  0
  0

  Напомням,че наказателния закон се прилага стриктно-без творчески елементи и тълкувания, разширяващи буквата на закона, и разширително тълкуване е недопустимо-ако води до утежняване на отговорността , а при неяснота наказателния закон се тълкува винаги в полза на подсъдимия.
  За улеснение ето текста на закона:
  ----------------------------------
  чл.355 (2) (Изм. - ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г., изм. - ДВ, бр. 23 от 2020 г.) Ако деянието е извършено по време на епидемия, пандемия или извънредно положение, свързано със смъртни случаи, наказанието е лишаване от свобода до пет години и глоба от десет до петдесет хиляди лева.
  --------------------------
  Въпрос: защо съдилищата налагат глоба в минимум от 10 000 лв, като в закона пише,че минимумът е 10 лева-прочетете текста няколко пъти, ако трябва. Пише го директно и ясно, а тълкуване, какво е искал да каже законодателят няма място да се прави-да си го е написал прецизно закона-прилага се ,каквото пише, това особено важи в наказателен закон, където се решават човешки съдби. Ако е искал минимумът да е десет хиляди-да го беше написал-числото 10 лева, и числото 10 000 лв са различни числа, и в закона пише минимум 10 лева, думата "хиляди" след числото десет съвсем не се подразбира-в наказателен закон няма място за "подразбиране". В законът пише минимум-10 лева. Недопустимо е отежняване положението на посъдимите, и да се прилага разширително тълкуване, и да се прибявя думата "хиляди" . Минимуът не е десет хиляди-пише го.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.