2 Коментара

 1. 2
  Модераторе | нерегистриран
  11
  -5

  Трий ! темата нарушава правилата на форума-да е на правна тематика.

 2. 1
  RRR | нерегистриран
  3
  -5

  Нормално за официално възнаграждение, даже е много.Спокойно могат да карат два живота на необлагаемите.

 3. 0
  | нерегистриран
  11
  -9

  Числото беше посочено по битиви сутринта. Това е сумата, след облагане с данъци и осигуровки.
  При пенсионеране се плащат...6 заплати, а не 20. Тоест наградата на професор при пенсионеране е равна на около 1 съдиийска заплата във ВКС
  931 лв е заплатата на професор пред пенсия. В съдебната система само необлагаемите и безфактурни пари за дрехи са 2600 лв.
  Младеж младши съдия е с пъти по-висока заплата от професорската. В добавка-ректор получава по-малко от младши съдия. Къде го има това. ректор трябва да получава тройна заплата на съдийската-защото така е на запад.

  Свръхфинансирането на съдебната система е за сметка на други сектори. доказдано.

  За да се увеличат парите на преподавателите във ВУЗ-овете е редно да се извърши редукция на финансинарено на съдената система. Едно намаляване на заплатите с около 20 процента няма да бъде усетено от инсталираните, но ще добави сериозни средства за заплати в университетите.
  Спирането на 20-те заплати при напускане и пенсиониране, въвеждането сами да си плащат осигуровки, парите за дрехи да бъдат максимум 100-200 лв е самоподразбиращо се. За да се прекрати сегашната аномалия-професорите да мизерстват, за да има средства за провалилата се система. Да напомня думите на бившия посланик Ван Кестерен:

  "Корупцията и лошото функционииране на съдебната система са заплаха за Шенген".

  Фнкциониирането на съдебната система няма да се подобри с отпускането на свърхфинансиране. Все едно гладно куче с наденица да плашиш-ефект никакъв.
  Съкращения, редуция на бройка на инсталирани и звена, атестация чрез периодични изпити* са неизбежни  * Инсталираните -магистрати и помощен персонал са към 15 000 -че това е колкото армията. Атестация чрез изпит трябва, след като съдебен съста написа,че договорът за наем учредявал право на ползване-тази новост трябва да бъде наградена с явяване на атестационен изипт.
  И накрая: при закриване на следствието, на прокуратурата към ВАдмС редукция на окръжни съдилища и прокуратури, закриване на института на помощниците, редукция на броя на административните съдилища , и при уволненията-да не се плащат по 20 заплати-това ще доведе до икономия на средства, които е редно да се дадат на университетските преподаватели. В частния сектор при съкращения се плащат до 1 запалта , а не по 20 заплати.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.