0 Коментара

 1. 0
  | нерегистриран
  5
  0

  В тези държави освен,че тези съдилища правораздават по отделни казуси, а в Бразилия-до техния ВС може да достигне всяко дело, тези съдилища са по съвместителство и Конституционни съдилища.
  Проверете и само броят на населението в тези държави и сравнете с 6-те милиона-един керван хора в България.

  Малка ни е държавата, много съдилища, много върховни съдилища,че и отделен Конституционен съд. И огромен брой съдии, в т.ч. и Върховни съдии.
  Малка държава, с малко закони(законите ни са около 300, написани на вулгаризиращ правото почти разговорен език, няма я висотата на правния изказ на законите на запад, няма нужда от анализ на стотици хиляди прецеденти-като В САЩ, там прецедентът е източник на правото), и с много прокурори(приравнени на съдиите-защото някой измисли да са магистрати)-това е България. Абе много вождове, малко индианци, а инсталирането на вождовете при случая с Краси и с прокурорските конкурси от 2006 и от 2015 видяхме как става.

  ВС на България трябва да се състои от 12 съдии-това е повече и от Бразилия(там са 11), и да няма отделни КС, и административен, че и върховен административен съд-твърде ни е малка държавата за да има толково много съдилища и съдии. Както Бразилските 11 съдии се справят, и българските ще се справят, а на който му е трудно-има достатъчно магистрали за правене-няма срамна работа!


  ВС следва да е елитен "клуб", а не място за масово присъствие, както е и сега. във ВС трябва да отиват най-добрите юристи, а не там да може да попадне всеки(вклч и неюристи, а направо учили за милиционери). Масовизирането на Върховния съд, и клонирането на ВС до 2 броя съдилища е нередно, и е частен израз на вулгаризацията на правото в България.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.