4 Коментара

 1. 4
  | нерегистриран
  0
  0

  https://legalworld.bg/forum/topic/412603

 2. 3
  случай на наглост, облечена във власт | нерегистриран
  0
  0

  https://www.banker.bg/obshtestvo-i-politika/read/otricatelniiat-pcr-ne-otmenia-karantinata
  "Министерството на здравеопазването:
  Отрицателният PCR не отменя карантината"


  И така,, другарки и другари-имаме отговора - от РЗИ са поизлъгали мощно-няма специален нормативен документ за вдигане на карантина по бърза писта, на когото и да е . Вдигането на карантина преди срока на контактно лице, с отрицателен PCR е незаконно.
  В добавка-незаконно е и лице от властта, което е контактно, но доказано здраво след тест, изобщо да не бъде поставянео под карантина...
  Въпросът е дали това вдигане на карантина, извън нормативната процедура е правено и преди, през изтеклите месеци?
  Изобщо -появи се поредния държавен орган, извадил торбата с лъжите. И да-доказа се,че двоен аршин е имало. Благодарение на намесата и въпросите на медиите беззаконието беше бързо разкрито.

 3. 2
  | нерегистриран
  1
  0

  https://www.24chasa.bg/novini/article/9152072

  Тук РЗИ говори,че имало специален "нормативен" документ(какъв е, кой е , моля, който има инфо да го представи с линк, щом е нормативен трябва да е публикуван в ДВ-моля за номер на брой и дата на ДВ,за който го знае кой е този нормативен документ), за вдигане на карантина по специален ред за по-равни хора(ако изобщо има такъв нормативен докувент, за който се говори в статията)-на база обществените им функции-и виждате ,че това се прилага за висшата държавна власт(гражданинът Петров от панелката в Младост 4 явно може да духа супата). И прочетете статията,, и новото развитие на ситуацията, оказва,се че цитираните в статията мотиви за вдигане на карантината са най-малкото произволни-последващото развитие,часове по-късно ги опровергава. Фактите се оказват други.


  Оказва се,че имало лица, чието обществено положение позволява декаринтиниране, без изчакване на карантинен период, при представяне на отрицателен PCR, поне според статията. Конституцията ни властниците я третират като парцал-забрана на привилегии на база обществено положение-дрън дрън. Привилегиите си ги има, и демонстративмно се прилагат.

  Правен свят, защо не осведомите публиката за темата-как става декарантинирането преди изтичане на срока, които са тези общественозначими професии(записано ли е някъде, или е по преценка-КОЯТО СЕ ВЪРШИ ОТ КОГО, ПО КАКВИ КРИТЕРИИ?-например ПИАР(каква дума само) общественозначима професия ли е с право на приматно декарантиниране, след като е имало декарантиниране на пиарка,близка до властта с отрицателен PCR)-по-по-най от другите, които ако са контактни, но представят отрицателен тест за PCR ПОЛУЧАВАТ ДЕКАРИНТИНИРАНЕ ПРЕДИ СРОКА?
  Министър , който е контактен, но с отрицателен PCR не може ли да си върши работата дистанционно(на запад така го правят),, а при необходимост от лична среща да изпрати негов заместник,?

 4. 1
  | нерегистриран
  0
  0

  Кой ще поеме отговорността за вдигането на карантината на контактно лице , след новото развитие по случая.

  https://www.24chasa.bg/novini/article/9153678

  Да ,сега ще се наложи нова карантина, а вдигането на предишната-което не се случва, ако обикновен човек без власт е контактен, но с отрицателен PCR?

 5. 0
  | нерегистриран
  0
  0

  https://segabg.com/hot/category-bulgaria/svaliha-karantinata-boyko-borisov-i-bivshata-mu-piarka

  Въпрос: кое е правното основание на контактни лица от властта, но с отрицателен PCR тест да им се вдига незабавно карантината, при отрицателен PCR. За сравнение: ако лице от "плебса" е контактно, но с отрицателен PCR СИ ИЗКАРВА ПЪЛНИЯ СРОК НА КАРАНТИНАТА. Искам, и изисквам пояснение -защо.

  Ето тази заповед на МЗ https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/10/13/rd-01-604.pdf ,РД-01-604 от 13 октомври не е записана никаква възможност за вдигане на карантина на контактно лице(АКО ЗАПОВЕДТТА Е НЕАКТУАЛНА, И ИМА ПРОМЕНИ-МОЛЯ ПОЯСНЕТЕ ГО), дори и да е с отрицателен PCR. Друга заповед ли има по темата, или как-необходими са обяснения.

  Карантината е сравнима с режим на домашен арест,и "плебсът" си изкарва пълния срок на карантината, ако са контактни , дори и при отрицателен PCR. Вече има стотици, може би и хиляди осъдени усложливо от съдебната власт, ако са с отрицателен PCR, но са контактни с наложена карантина, която са я нарушили. Да разбирам ли,че на тези лица делата следва да бъдат възобновени, и оправдани, защото са незаконно осъдени-трябвало е да им бъде вдигната карантината, както се случва с карантинираните властници. Или пък няма начин да се вдига карантината, и при отрицателен PCR НА КОНТАКТНИ ЛИЦА? КОЙ ОТ ДВАТА ОТГОВОРА Е ВЕРЕН? С произтичащитге последици, които са излючително сериозни, без значение ,какъв отговор се даде.

  Правомерно ли е вдигната карантината на контактни властници, с отрицателен PCR, съответно правомерно ли НЕ се вдига карантината на граждани без власт, ако са контактни , но с оитрицателен PCR?
  В зависимост от отговора следват и съответните сериозни законови последици, за лицата с правомощия да налагат и вдигат карантина! При такъв очевиден двоен аршин последиците пто закон са неизбежни.

  Ако контактно лице, с отрицателен PCR следва да му бъде вдигната карантината(къде го пише?) то всички осъдени карантинирани, с отрицателен PCR следва да им се възобновяат делата и оправдани!
  Ако няма такава процедура и възможност-то следва да се приложи закона за очевидния двоен аршин!

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.