4 Коментара

 1. 4
  Модераторе, | нерегистриран
  0
  -1

  Редно е спамът да бъде изтриван.

 2. 3
  статия по случая | нерегистриран
  1
  0

  http://www.moreto.net/novini.php?n=276789
  "Цветанов: Защо главсекът на МВР вдигна хеликоптер за Сертов

  Защо главният секретар на МВР Светлозар Лазаров е вдигнал хеликоптер за издирването на Сертов, възмути се Цветан Цветанов в предаването на БНТ „Денят започва”. "Ако имаше достатъчно добра координация в МВР, нямаше да има нужда да се вдигат хеликоптери и да се влага такъв голям разход", каза Цветанов и иронично коментира издирването така: „Това е една от най-добрите операции на главния секретар на МВР, този път нямаше жертви в операцията”

  Според експерти бившият вътрешен министър има предвид сериозен гаф на оперативното ръководство на вътрешното министерство в първите часове на издирването. Тогава Светлозар Лазаров обяви, че Сертов не е напускал територията на България, а дни по-късно се разбра, че МВР не разполага с никакви технически данни за подобно твърдение. Първо в. "168 часа"разкри, че от времето на министър Цветлин Йовчев камерите в София не работят и второ, че МВР е забравило за съществуващите камери на агенция "Пътна инфраструктура" и е пропуснало да ги провери. Точно камера на АПИ опроверга главния секретар на МВР и показа как Сертов напуска с автомобила си територията на България в посока Гърция. В това време обаче хеликоптер облиташе България, а стотици полицаи обикаляха да търсят евентуално катастрофиралия Сертов.

  На всички експерти направило впечатление мълчанието през тези 40 дни на ДАНС. "Просто колегите му в бившата служба знаеха за неговите лични проблеми и наблюдаваха с ирония действията на МВР", коментира експерти от там. Според тях Сертов на 2-3 месеца е пътувал до Гърция заради много много лична причина. Теглел е пари, отивал и се е прибирал за по-малко от седмица. Какво се е случило този път и защо на практика съпругата му организира издирването било въпрос на лични семейни отношения.

  Представете си, че в едно семейство има нещо, което не трябва да се разбира. Още от самото начало моят коментар беше да щадим семейството, защото това е личен мотив. Психолозите, с които съм говорил дадоха подобен профил и мисля, че ако имаше достатъчно добра координация в МВР, нямаше да има нужда да се вдигат хеликоптери и да се влага такъв голям разход. Това каза още Цветан Цветанов по повод издирването на Петко Сертов.

  На въпрос – дали вече не се иска оставката на главния секретар на МВР, Цветан Цветанов отговори: „Никога не трябва да забравяме „белия автобус” – когато бяха бити български граждани, които протестираха срещу това, което се случи в България. Никога не трябва да забравяме операцията „Лясковец”, никога не трябва да забравяме начина, по който бяха използвани службите, за да се търси политически оттенък преди европейските избори, когато Орлин Алексиев беше споменат като един голям кокаинов крал, който се разхожда в България и осигурява трафика на наркотици. Това всичко беше с една-единствена цел – да бъде унищожена ГЕРБ, да бъде дискредитирана ГЕРБ и да може с подобни подходи и механизми, използвайки държавната машина да бъде дискредитиран основния политически опонент, който успя да победи”, заяви Цветан Цветанов. "

 3. 2
  за сравнение | нерегистриран
  1
  0

  Миналата година беше страшната драма в Стара планина с изчезналите, и в последствие загинали баща и син. Оказва се,че смъртта им е настъпила часове преди да бъдат случайно намерени, могли са да бъдат спасени. Но държавата тогава спести пари от разноски за хеликоптер "Плебсът" не заслужава да бъде спасяван с хеликоптер.

  https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2020/02/19/4031560_otkriti_sa_telata_na_izcheznalite_v_stara_planina/

 4. 1
  | нерегистриран
  1
  0

  Според тази статия -разноските по издирването на Сертов по занижени оценки са 40 000 лв,без лихвите за последните 5 години. Днес давноста е изтекла, иск не може да бъде предявен, но може да бъде проанализирано-защо не еше предявен иск. В кой закон пише,че ако лице заемало позиция в държавата, ако самоизчезне, че не плаща разноските по издирването му. Вие схващате ли какъв скандал ще е, ако лице с подобна позиция, например в САЩ самоизчезне, и после се самопояви?

  https://offnews.bg/obshtestvo/petko-sertov-niama-da-plashta-na-mvr-razhodite-po-izdirvaneto-mu-444788.html
  "Петко Сертов няма да плаща на МВР разходите по издирването му"

 5. 0
  | нерегистриран
  1
  0

  Лицето Сертов самоизчезна, и после жена му го намери. Цялата мощ на държавата беше впрегната за да бъде търсен. Беше вдиган хеликоптер, границата с Гърция облетена, търсенето беше над планини и гори(проверете и сами колко струва час хеликоптерен полет). Беше използван ресурсът на МВР и бяха търсени планини, гори, всеки кв метър на стотина кв километра около София ,плюс границата с гърция-по данни от медиите-. Нямаше ден в медиите това да не е новина номер 1. Огромен човешки ресурс отиде за да го търси. И накрая ,се оказа,че лицето сам е самоизчезнал, и жена му го намери.
  Защо МВР не предяви иск за разноските за издирването. Колко са разноските може да бъде приблизително изчислено, дори и по занижени стойности-разходи за хеликоптера, за възнаграждение на съставът на мевере, притесненията и рискът на издирвачите, когато го търсиха из планини няма да ги смятаме.
  За сравнение-в края на миналия век бяха случаите за десетки изчезнали млади хора-в Добрич. Хеликоптер не беше вдиган, а МВР почна да ги търси 10 години по -късно-след протест на близиките им(има медиини публикации по темата предостатъчно). Явно животът на младите хора, за които и досега е мистерия какво се е случило е маловажен, в сравнение със самоизчезналия дядка-там не беше пожален ресурс да бъде търсен. За издирването на младите хора не беше направено почти нищо.
  Миналата година, също за сравнение ,при спасяване в пирин на изчезнали хора държавата заяви,че ще се търсят разноските, ако нямат застраховка.

  За лицата с кратковременна памет ще дам линк за случая с изчезналите млади хора от Добрич, за които и днес -22 години по-късно не се знае нищо. Държавата дори не вдигна хеликоптер, да облети границата с Румъния, но за Сертов-пари за хеликоптерно издирване на бяха пестени. https://dariknews.bg/regioni/dobrich/bezsledno-izcheznalite-ot-dobrich-20-godini-po-kysno-2091400

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.