3 Коментара

 1. 3
  RRR | нерегистриран
  0
  0

  Валиден е.

 2. 2
  важно уточнение | нерегистриран
  0
  0

  Текстът е гласуван окончателно а не е на първо четене!!!
  Остава да видим дали президентът ще го върне, или ще нареди обнародването.
  Тестът е внесен апокрифно, между първо и второ четене, тоест излиза,че не е гласуван на първо четене!


  въпрос: валиден ли е закон, който е директно гласуван на второ четене, без да е одобрен на пър во? Може ли със закон, приет по бърза писта, не по конституционна процедура(тоест на едно четене) да бъдсат вкарвани в затвора хора?

 3. 1
  законодателно хулиганство | нерегистриран
  0
  0

  Този проектозакон е законодателно хулиганство. Прокуратуро, настоявам да възразиш с декларация, за опита да бъде преследвано споделеното пътуване и автостопът. Наистина ли, другари прокурори и прокурорки, при гласуване на този текст, в този си вид ще искате да пращат в затвора ,шофьори качили стопаджии(ами това е гласувано-прочетете проекта!)?
  Няма ли да възразите, или важното е несметните заплати да вървят, бонуса за ЧНГ да не спира, а парите за дрехи да растат, а кой ще отиде в затвора-е второстепенен въпрос.
  Всъщност, фактът,че прокуратурата мълчи като комунист на разпит, а не възразява, когато законодателят хулиганства е многозначителен.
  Да попитам депутаториума-толкова ли мразите избирателя, че искате да наказвате шофьори ,взели пътници на автостоп. Точно това сте гласували.
  Да вземеш пътник на автостоп, или да си поделите разходите за бензин при споделено пътуване не се преследва никъде-товна дори и4в Алания го няма.


  Че от това няма да излезе нов закон-ясно. Очевидно е,че се цели подмяна на общствестената дискусия в друга насока , във време на над 100 дни протести срещу беззаконията на властта.


  Странно е защо ВАдвС не е изразил мощен проитест на несъгласие. Или пък от този проект би излязъл чудесен адвокатски бизнес с безсмислени процеси-и затова адвокатурата мълчи?

 4. 0
  | нерегистриран
  1
  0

  https://segabg.com/hot/category-economy/zatvor-2-5-g-shte-se-nakazva-nelegalniyat-prevoz-na-putnici

  Промяната е апокрифна, защото не е преминала обществено обсъждане-така е погазен чл 26 от ЗНА, а и премяната е внесена чрез изменение на друг закон.
  Промяната е неясна, защото не е ясно кога ще се прилага санкцията-например дали се включва споделеното пътуване, и автостопа, особено, ако стопаджията си плати горивото. Устни изявления на депутати ,че не се включват тези хипотези не означават нищо.
  Така не се пише санкционно законодатество . Да не коментирам,че санкцията следва да е административна,, а не наказателна.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.