3 Коментара

 1. 3
  ? | нерегистриран
  0
  0
  До коментар #2 от "RRR | нерегистриран":
  Валиден е.

  Това във школата в Младост 4 ли ви го казаха?

 2. 2
  RRR | нерегистриран
  0
  0

  Валиден е.

 3. 1
  предложение | нерегистриран
  0
  0

  Предлагам Главния прокурор да поиска тълкуване от КС-дали е валиден закон, приет в нарушение на чл. 88 от Конститицията-на едно гласуване, и без вземане на нарочно решение двете гласувания да се проведат в едно заседание.
  Нека питането да е по принцип, без да се визира сегашния закон. Защото има и други закони, приети при тази странна юридическа техника-текстът се появява между пъ рво и второ четене, на закон за изменение на закон ,третиращ съвсем друга материя.


  Може ли човек да бъде пратен в затвора, на база на закон, приет не по установения в конститицията ред-закон за изм на НК, неприет на две четения. Въпросът е актуален вклч и ако президентът наложи вето, и не се стигне до публикация в ДВ.


  Нека да бъде поискано тълкуване, дали е валиден закон, приет без обществено обсъждане-задължително по чл 26 от ЗНА. Всички закони, внесени от депутати са приети без обествено обсъждане,, на такова преминават само законопроектите на правителството. Валиден ли е закон, прииет по невалидна процедура?

 4. 0
  | нерегистриран
  0
  0

  https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2020/10/28/4132645_10_godini_zatvor_za_nereglamentiran_prevoz_na_putnici/

  Последното изменение в НК-преследващо "нерегламентирания превоз на пътници" е приет на едно гласуване Текстът се появява между първо и второ четене на изменение в КТМ. Според чл 88 от Конституцията законите се приемат на две гласувания. Това обаче не се е случило с изменението в НК.
  Тестът е приет директно на второ гласуване.
  Неизвършиването на обществена консултация по реда на чл 26 от ЗНА е отделен проблем.
  Неяснотата в текста-е трети проблем.

  Предполагам,че президентът ще върне този закон, но и да не го върне, прокурорите следва да отказват да го прилагат, защото този закон не е приет по утвърдения в Конституцията начин на две гласувания. Не е закон текст, приет на едно гласуване, а е правно нищо.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.