0 Коментара

 1. 0
  | нерегистриран
  0
  0

  Преди три години две деца бяха арестувани, по твърдения,че са нападнали зам. главния мюфтия и семейството му. Бяха взети предвид негови едностранчиви твърдения, въпреки,че твърденията на децата бяха противоположни-тоест имаме дума срещу дума. В последствие се появиха твърдения ,че фактите са други-децата твъдят, че са нападнати, обиждани, и заплашвани, защото правоверния не е одобрил,че момичетата на 15г са били с къси панталони.
  въпрос: защо репресивния апарат по едностранни и непроверени твърдения извърши първоначално репресия срещу деца-децата бяха арестувани.
  Какво показаха видеозаписите на инцидента от камерите на близкия магазин?
  Кой е пътърпевш, и кой нападател в случая?

  Да напомня, как по битиви в едностранчиво предаване(което се излъчва в неделя), без да се даде думата на другата страна без другата страна да бъде изслушана нейната версия,беше изсипана помия към децата(запис на предаването не е проблем да се намери, изгледайте го, и не забравяйте,че това са твърдения на едната страна, другата страна не получи думата да си каже своята гледна точка в това п редаване-вклч и по-късно), а на другия ден излязоха коренно противоречиви твърдения за случая-но битиви отново не даде трибуна на другата страна. Въпросът е кой излъга-със сигурност в случая едната страна лъже, като брадат римлянин? Правен свят-ще осведомите ли публиката на сайта -защо МВР си позволи да репресира първоначално децата, като изобщо не беше изяснено какво се беше случило. Ако децата казват истината, а не правоверния-защо не е приложен закона. Ако правоверния казва истината-какво е развитието на случая?

  Потретвам-кой е казал истината се вижда на охранителните камери от близкия магазин, а потулването(пълно мълчание, след като децата заявиха своята позиция-че те са нападнати) на случая, много скоропостижно поставя неудобни въпроси. Къде остава обективността, всестранността и пълнотата на проверката по случая-след като в началото репресивния апарат зае пристрастна позиция ,,без да провери твърденията на другите участвали в конфликта.

  Стигнал ли е случая до съд? Или ?


  статията в сайта актуално "Лъже ли зам.-главният мюфтия за нападението срещу семейството му?

  Прочетете целия материал на следния линк: https://www.actualno.com/society/lyje-li-zam-glavnijat-muftija-za-napadenieto-sreshtu-semejstvoto-mu-news_620675.html
  "
  https://www.actualno.com/society/lyje-li-zam-glavnijat-muftija-za-napadenieto-sreshtu-semejstvoto-mu-news_620675.html

  цитат от статията: " Версията на момичетата, които бяха задържани от е следната – прибирали са се и са преминавали пред паркинга на хипермаркета, когато жената и дъщерите на Бирали Бирали са почнали да подвикват нещо на "техния език" (бел. ред. – може би турски език). Според момичетата причината за подвикванията е, че са били облечени с къси панталонки и потници. Когато момичетата са попитали семейството на зам.-главния мюфтия какво иска, една от дъщерите на Бирали Бирали се е приближила и първа е проявила агресия, като ударила шамар на едното момиче и разцепила устната му. Впоследствие се е намесила и съпругата на Бирали Бирали, след това се появил самият зам.-главен мюфтия, който стиснал едно от децата и го заплашил, че ще се саморазправи с нея."

  Прочетете целия материал на следния линк: https://www.actualno.com/society/lyje-li-zam-glavnijat-muftija-za-napadenieto-sreshtu-semejstvoto-mu-news_620675.html
  © Actualno.com""


  Дали описаното е така или не -лесно може да се установи от зап исите от камерите. Правен свят-три години по-късон би следвало да няма следствена тайна-тоест можете да покажете записите от инцидента. а журналисти би трябвало да не е проблем да намерите тези записи.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.