1 Коментара

 1. 1
  няма грешка в заглавието! | нерегистриран
  0
  0

  Думата "аблосютно " невинни не е грешка в заглавието. Ами аблосютно невинни са-да не би да са осъдени? Аблосютно .не!

 2. 0
  | нерегистриран
  0
  0

  Случаят беше изнесен във всички медии. Не е проблем да откриете множество стати и по случая, и последващото потулване е необяснимо.
  Ето например тази статия:

  https://stolica.bg/oblast-sofia/skandalno-kat-sofiya-oblast-izdavali-2-g-falshivi-shofyorski-knizhki

  ""Фалшиви шофьорски книжки е издавал КАТ в София-област в продължение на две години от 2016 до 2018. В Областната дирекция на полицията в София са издавали книжки на десетки хора, за които в последствие е доказано, че нямат необходимите документи. Схемата била засечена още миналото лято, съобщава bTV. Схемата действа по следния начин, създава се електронно фалшиво досие в системата и негова база се издава свидетелство. След проверка обаче се установява липсата на хартиен носител. Примерно липса на диплома, липса на курс БЧК, протоколи пред ДАИ, разказва Комисар Ивайло Александров, началник отдел Охранителна полиция в ОДМВР. Според информация на bTV, 12 книжки са били пуснати за изработка, след което връчени на собствениците им, от бивша служителка на дирекцията сочена за виновна и уволнена през декември. Къде реално са хората, които са се сдобили с фалшивите документи, МВР не знае. Един от неправоспособните шофьор – жена е обяснила пред полицаите, че не знае къде е книжката ѝ. Тя не помни обаче къде е завършила училище и къде е карала шофьорските курсове. Според вътрешната проверка в дирекцията, която е извършена на 6 ноември, на 12 души са издадени книжки, без да имат право и трябва да им бъдат взети. Решено е материалите от проверката да бъдат дадени в районната прокуратура и Вътрешна сигурност. При обвинението материалите са постъпили на 14 февруари, почти 4 месеца след края на проверката. За издаването на шофьорска книжка са необходими завършен курс, успешно положен изпит пред автомобилна инспекция и диплома. На колко души реално са издадени документи без да имат право на това и кой е виновен ще отговарят тепърва прокуратурата и Вътрешна сигурност.

  https://stolica.bg/oblast-sofia/skandalno-kat-sofiya-oblast-izdavali-2-g-falshivi-shofyorski-knizhki

  -----------------------------
  Да напомня-дейността в мевере за фашиви документи е рецидивираща. За лицата с кратковременна памет да напомня за милиционерската банда, която издаде паспорт на наркотрафикант-на Куювич. Случаят е приключен, присъди на немалко лица от три редевере-та са налице(основно на нископоставени деловодителки, и един зам началник на редевере-нали не вярвате,че те самосиндикално са издали фалшификатите?).
  Лошото е ,че фалшивите документи, издавани от мевере са неразличими от истинските-очевидно се издават в същата печатница, като истинските, и фалшификатите са надлежно деловодно регистрирани-като им е придаден вид на истински. Като видите документ-лична карта, паспорт, шофьорска книжка е невъзможно да знаете дали е истински или фалшив-напълно неразличими са. Фалшификат се разкрива, само и единствено ако се задълбае дали документът е издаден на лице, което има право на него-например дали лице със шофьорска книжка има необходимия минимум образование.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.