0 Коментара

 1. 0
  | нерегистриран
  1
  0

  През 2019 г беше шумно отразен в медиите невероятният скандал,че КАТ София област са издали огромен брой фалшиви шофьорски книжки-става дума за десетки фашификати. От тогава-ни дума, ни вопъл ни стон, пълно потулване.
  Правен свят-бихте ли осветлили публиката на сайта си -докаде стигна разследването-стигна ли се до съд, или всички са невинни? Законопослушно ли е МВР да издава фалшиви документи?

  Е+то линк, като и в други медии са писали по темата https://stolica.bg/oblast-sofia/skandalno-kat-sofiya-oblast-izdavali-2-g-falshivi-shofyorski-knizhki

  "Скандално: КАТ София-област издавали 2 г. фалшиви шофьорски книжки

  "Фалшиви шофьорски книжки е издавал КАТ в София-област в продължение на две години от 2016 до 2018. В Областната дирекция на полицията в София са издавали книжки на десетки хора, за които в последствие е доказано, че нямат необходимите документи. Схемата била засечена още миналото лято, съобщава bTV. Схемата действа по следния начин, създава се електронно фалшиво досие в системата и негова база се издава свидетелство. След проверка обаче се установява липсата на хартиен носител. Примерно липса на диплома, липса на курс БЧК, протоколи пред ДАИ, разказва Комисар Ивайло Александров, началник отдел Охранителна полиция в ОДМВР. Според информация на bTV, 12 книжки са били пуснати за изработка, след което връчени на собствениците им, от бивша служителка на дирекцията сочена за виновна и уволнена през декември. Къде реално са хората, които са се сдобили с фалшивите документи, МВР не знае. Един от неправоспособните шофьор – жена е обяснила пред полицаите, че не знае къде е книжката ѝ. Тя не помни обаче къде е завършила училище и къде е карала шофьорските курсове. Според вътрешната проверка в дирекцията, която е извършена на 6 ноември, на 12 души са издадени книжки, без да имат право и трябва да им бъдат взети. Решено е материалите от проверката да бъдат дадени в районната прокуратура и Вътрешна сигурност. При обвинението материалите са постъпили на 14 февруари, почти 4 месеца след края на проверката. За издаването на шофьорска книжка са необходими завършен курс, успешно положен изпит пред автомобилна инспекция и диплома. На колко души реално са издадени документи без да имат право на това и кой е виновен ще отговарят тепърва прокуратурата и Вътрешна сигурност.

  https://stolica.bg/oblast-sofia/skandalno-kat-sofiya-oblast-izdavali-2-g-falshivi-shofyorski-knizhki"

  ДА НАПОНЯ: престъпната дейност в МВР е рецидирираща-МВР издаде демонстративно фалшив паспорт на наркотрафиканта Куювич, така,че издаването на фалшиви шофьорски кнжки си е част от практиката в мевере. Проблемът е,че фалшивните документи, издавани от МВР са неразличими от истинските-те се печатат в същагта печатница, като истинските. Единстения начин да се различи фалши от истински докувет е дали е издаден на лице ,което имамв право на дадения документ.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.