0 Коментара

 1. 0
  | нерегистриран
  6
  0

  Сами можете да намерите данните, които са общодостъпни колко лица са под карантина. Числото е да кажем така-никак не е малко.
  Живеем в капиталистическо общество-срещу всяко вменено задължение държавата следва да заплаща. Безплатно няма-това е идеята на свободното капиталистическо общество, на развития капитализъм. Като държавата те постави под карантина е редно да определи заплащане, за лицата под карантина, и то това да е гарантирана сума, която да се изплаща безусловно-дори и лицето да има доход от някъде(например от болничен, или ако работи от дома си).
  Накратко-предлагам в предписанието за карантина, освен задълженията и лютите заплахи, ако не ги спазваш-както изглежда едно предписание за карантина сега, да има и разпореждане какво заплащане ти се полага-според зависи дали си под карантина за 10 или 14 дни. Нека държавата да определи сумата, дори и да не е висока, дори и да е на база колко се получава ако МРЗ се раздели на броя работни дни, и защо не да се изплаща предварително и в брой-като идват да ти връчат предписанието,например(или по друг начин, все едно- технически въпрос е как ще се дадат парите).

  Че ще излезе скъпо на държавата-факт. Но в противен случай карантината излиза скъпо на карантинираните лица. За вмененото задължение-да не напускаш дома си поради карантина държавата следва да си плати с пари, като някаква частична компенсация, и повтарям-изплащането да е безусловно, сумите да не подлежат на данъчно облагане и деклариране, и на каквито и да е удръжки(за запори, осигуровки и тн). Въпрос на 1 изречение в закона.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.