1 Коментара

 1. 1
  | нерегистриран
  0
  0

  По въпроса,че на арестанта не му е дадена химикалка и лист-да си напише жалба, и то при изтичащи срокове. Съдът казва,че не е незаконно, защото не било задължително в ареста да му се осигури лист и химикала, за да сси напишеш жалбите. Така е-явно всичко трябва да бъде записано изрично.

  Предлагам в ППЗИНЗС-чл 272-към вещите, които се осигуряват на арестантите да бъде записано,че му се осигуряват при поискване лист и химикалка-без изрично записване в правилника-явно не се осигуряват такива. Явно , а и според съда дори и това трябва да бъде изрично записано. защото лицето, видно от статията по технически причини-липса на лист и химикалка не успява да реализира свои права-да подаде жалба(за буквоядите-хич не е казано адвокат да му пише жалбата, ако желае-има право и сам да си ги напише).
  Така ли прокуратурата служебно печели-като просто на задържаните не му дават химикалка да си напише жалбата. А и осигурен ли е механизъм написана жалба ,,лично от арестанта да бъде деловодно регистирана, и незабавно, в рамките на минути отнесена до съда? Примерно, ако лице оспорва 72 часово задържане, и решава да си напише жалбата сам-има ли механизъм жалбата му да бъде в рамките на минути занесена до съда-за да бъде гледана незабавно(това може да стане и със сканиране на жалбата, и изпращане по електронен път, освен ако изрично лицето не иска изрично да бъде занесена до съда в запечатан плик)?

 2. 0
  | нерегистриран
  0
  0

  https://segabg.com/hot/category-bulgaria/sudut-naredi-charshafite-kiliite-da-se-smenyat-pone-vednuzh-sedmichno

  Не е въпрос на липса на пари. Пребоядисване на килия в ареста не е скъпо, нито е лукс да се раздават прибори, а не да се ползва обща лъжица, дори и да нямаше паднемия е гнусно да ядат трима от една лъжица. Да се сменят чаршафите-не е скъпо. Да се даде химикалка на арестант да си напише жалбата-1 лев ли няма държавата-защо изобщо се пречи на арестант да осъществява правата си, като видно от статията не му дават лист и химикалка да си напише жалба-каквато има право да подаде? Да се подобрят санитарните възли -беше показана преди време снимка на турския кенеф, в килията, където беше задържана бивша районна кметица-и какво 200 лв ли няма държавата да се сложи моноблок тоалетна и пр егради, за да не гледа охраната половите органи на задържаните , докато задържаните ползват санитарния възел. Да не бъде обиждан и псуван(вж статията)-охраната може да обижда и псува възходящите си, ако иска, но не и арестантите(вж статията) арестантите са лица, които са невинни, докато съд(а не прокурор) не каже друго. Едва ли охранител ще си позволи да каже тежка псувня на пазара например на същото лице, когато бъде освободено, използва се зависимата ситуация на задържаните.

  Условията в ареста, описани в статията са отвратителни. Униженията целят, дори и да се смяташ невинен да признаеш вина, и отидеш на споразумение. Оказва се,че дори и в затворите условията са по-добри, отколкото в килиите на задържаните. По-добре 8 месеца в затвора, отколокото 8 месеца в ареста, от гл. т. на битови условия(че в затворите има дори библиотеки, възможност за дистанционно обучение-при желаение и тн), възможност за свиждания, възможност да излизаш в домашен отпуск(арестантите нямат изобо такава възможност), има зачитане на работни дни и тн.

  задържаните в арестите са невинни лица, докато съд не каже друго, и изобщо не е въпрос на безумни средства да се подобрят условията в арестите. 750 млн е субсидията за съдебната система, догодина ще е 850 млн , изобщо не ми разправяйте ,че държавата няма пари . Ясно,че арестите са към МП, примерът със субсидията в СС, е че в държавата-пари има.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.