0 Коментара

 1. 0
  | нерегистриран
  1
  0

  https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2020/12/15/4152708_da_doidete_za_spravka_i_bez_advokat_ako_moje/
  Случаят с В. Г. напомни как уж рутинните проверки от прокуратура и МВР могат да се превърнат в средство за натиск
  --------------------------


  Привикването,че е незаконно(ясно е,че престъпление няма) и излишно-това е очевидно.
  Но е брутално нарушението,че не е допуснат адвокатът й, под предлог "противоепидемичните мерки".
  Недопускането на адвокат е незаконно. Мирише ми на произвол, и тук вече ще си трябва проверка. Репресивния апарат няма право да не допуска адвокат, вклч и при "рутинна проверка".
  Това в школата в Младост 2 не ви ли го казаха?

  Ясно в статията е посочено,че не при всяка жалба да прокуратурата се възлага проверка, прокурорът може да откаже проверка и каквито и да е действия по жалбата , ако изначално е видно,че няма място за намеса на прокуратура и репресивен апарат-какъвто е очевАдно случая*.  Очаквам адвокатурата да провери случая, и ако написаното в статията се потвърди да реагират-минимум с декларация-репресивния апарат за пореден път неглижира законът.
  Освен това-Страсбург, а и отделно ЕК харесват такива казуси. Няма съмнение,че случаят ще влезе в следващия доклад на ЕК за България(но това няма да се отрази на репресивния апарат-бонусите се изсипват за ЧНГ, а след седмици-ще дойдат е несметните пари за дрехи, вклч и за прокуратурата-която е възложила незаконната проверка).


  * случаят леко прилича на друг случай-когато гражданин отправи питане по ЗДОИ до кмет, кметът сезира прокуратурата да провери защо гражданин пита по ЗДОИ. Прокуратурата тогава ...възложи проверка, и гражданинът беше привикван да...дава обяснения. При положение,че ЗДОИ е закон, по който можеш да питаш, без да дължиш каквито и да е обяснение, и при питане по ЗДОИ-място за намеса на репресивен апарат към питащия гражданин-няма.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.