1 Коментара

 1. 1
  корекция | нерегистриран
  6
  -3

  изречение трето-да се чете-съдебната система. То и заплата не е грешка.

 2. 0
  | нерегистриран
  7
  -3

  Срнв с ударът, който понася частния сектор-сривът там е повсеместен, а в свободните професии се случва това, което ставаше през 1996г . Необясним е рогът на изобилието към съдебната заплата, и то при тотална икономическа криза. Свръхзаплати, и за сметка на това-те са доста повече от месеците в годината плюс подобаващ бонус за ЧНГ.
  Като срещу тези заплати стои пълно неносене на отговорност-за постановени актове не отговаря лично нито съдията, нито прокурорът. Не се носи отговорност и при незнание на основни институти("нецивилен"съд написа,че е възможно непредпазливо деяние при съучастие-това ако го каже трекурсник дълго време ще ходи поправителни изпити, дори ВКС написа,че подобно твърдение на съответният "малко по-долен съд"е израз на некомпететност)

  Естествено съдебната система се отблагодарява на властта: https://news.lex.bg/прокуратурата-не-откри-престъпление/ . Нали разбирате,че ако обикновен човек без власт използва подобна лексика към властник изходът щеше да е друг *. Нали разбирате,че при друг издход-бонусите без край бързо ще спрат-въпрос на едно издречение, и оправданието щеше да е -кризата поради пандемията.
  Отдавана ви казвам,че бонусите ,които държавата изсипва към съдебната власт са си като законен държавен подкуп. Само вижте каква сума е дадена за ЧНГ в спецправосъдието-сумата надвишава сумата, която получава професор от БАН , с 40 г стаж при пенсиониране(6 заплати по около 1000 лв е наградата на професор от БАН при пенсиониране)
  ---------------------------
  *пример -виж разправата на съдебната система срещу д-р Ст. Ч-----в от Враца, същият после осъди държавата в Страсбург-Страсбург заяви,че използваните думи от д-р Ч(например-изразът "прокурорът е мафиот"-изразът е точен цитат от от решението на Страсбург!). са легитимна критика към властта и легитимно право на мнение(дори и прокурорът да не е мафиот), а не престъпни думи, каквито са според нашата съдебна система.

  ** не е въпрос. Отговорът е добре известен сред колегите ви-със същото образование като вашето, избрали да са извън ...системата

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.