1 Коментара

 1. 1
  и цитат от друга статия | нерегистриран
  2
  0

  https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/policaite-sa-pravili-selfi-prebitite-razkazva-mayka-na-postradal

  цитат от статията: ""Те са стъпвали върху тези деца, правили са си селфи с тях. Имало едно момиче с потниче, чиято презрамка, разбира се, била разместена. Разголила се е гърдата ѝ и те са я снимали и галили по главата. И това са хора на реда... Аз съм в тотален шок !""

 2. 0
  | нерегистриран
  1
  0

  https://segabg.com/hot/category-bulgaria/nso-prikriva-mvr-za-policeyskoto-nasilie-na-protestite

  "Службата за охрана отказва на съда да предостави записите от охранителните камери


  Националната служба за охрана категорично отказва да предостави записите от охранителните камери на входа на Министерския съвет, които са заснели полицейското насилие по време на антиправителствените протести през лятото. Това обясни на живо във Фейсбук адв. Николай Хаджигенов, който представлява в съда пребити от органите на реда мирно протестиращи в нощта на 10 срещу 11 юли.

  "Два състава на Софийския районен съд са поискали по повод делата, които заведох, от директора на НСО да предостави копие от записите с двете камери, които се намират зад колоните. По едното дело има отговор, че няма да ги предоставят", казва Хаджигенов, като уточнява, че самият той по негово искане е получил същия отказ от службата с аргумента, че "няма правно основание". "Същевременно копие от записите са предоставени на СДВР, интересно - правосъдието явно не е достатъчно правно основание", допълва още адвокатът.

  Хаджигенов коментира, че по този начин НСО става съучастник и извършва престъпление срещу правосъдието. Той предположи, че въпросните записи на полицейско насилие ще бъдат унищожени или повредени. Адвокатът определи службата за охрана като преторианска гвардия и попита в чий интерес е да се прикриват престъпленията на МВР.

  СЕГА ПРИПОМНЯ,

  че няколко мъже бяха приети по спешност в "Пирогов" с тежки наранявания в първия ден на протестите срещу правителството и главния прокурор Иван Гешев през 2020 г. Те бяха жестоко пребити от полицаи зад колоните на Министерския съвет. За насилието свидетелства 22-годишният студент по право в Хага Евгени Марчев: "Издърпаха ме от живата верига, повалиха ме в борчески стил назад, паднах странично. Ударих си главата. Над мен застана униформен без маска и без каска, кой ми нанесе два или три удара в брадата. Това бяха силни удари. Първоначално не припаднах, но ударите продължиха. Тук изгубих съзнание".

  Скандалът беше тотално заметен, след като стана ясно, че няма да има уволнени. Вместо това трима служители бяха смъмрени, а на ръководен кадър на специалните сили на полицията бе наложено "тежко дисциплинарно наказание". "Сега" опита да научи по Закона за достъп до обществена информация имената, длъжността, вида дисциплинарно наказание и конкретното нарушение на всеки от четиримата служители, но МВР отказа информацията. Държавното обвинение пък до този момент държи на трупчета проверката по случая. Въпреки че материалите са докладвани на Софийската районна прокуратура, вече половин година се мълчи по темата.

  МВР замете под килима и побоя над журналиста Димитър Кенаров, който беше удрян от полицаи във вечерта на 2 септември по време на протеста "Велико народно въстание". Вътрешната проверка на СДВР не откри служител на реда да е упражнил прекомерна физическа сила, въпреки че травмите на Кенаров личаха, а медицинското свидетелство е категорично, че му е нанесен побой."

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.