0 Коментара

 1. 0
  | нерегистриран
  0
  0

  Изяснено от негова чест главен съдия Барон Годард( Lord Chief Justice of England and Wales Baron Goddard ), в казуса Willcock v. Muckle* .

  https://swarb.co.uk/clarence-henry-willcock-v-muckle-kbd-26-jun-1951/

  "To demand production of the national registration identity card from all and sundry . . . is wholly unreasonable"

  ПОЛИЦИЯТА НЯМА ПРАВО ДА ПРОВЕРЯВА ЗА ЛИЧНА КАРТА,ТОВА Е НАПЪЛНО НЕРАЗУМНО(въпреки,че в закона пише ,че има право) . Непредставянето на лична карта не е нарушение, а да си представиш личната карта пред полицай е личен избор, а не задължение!

  * казусът накратко: За около шест години след края на Втората световна война британските граждани са били задължени да носят със себе си лични карти, въведени като извънредна мярка през 1939 г. Властите са искали личните карти да останат и след края на кризата. След случай на гражданско неподчинение от човек на име Кларънс Уилкок, който отказва да си направи лична карта и бива подложен на наказателно преследване, се стига до отмяната им.

  Стига се до дело, което е било разгледано от главния съдия на Англия и Уелс лорд Годард. Той отсъжда, че оставането на неразумни закони в сила след края на извънредно положение "може да превърне спазващите закона граждани в нарушители на закона"

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.