2 Коментара

 1. 2
  | нерегистриран
  0
  -1

  https://www.nytimes.com/2021/04/07/world/europe/turkey-eu-women-chair.html

  "A protocol mishap involving Ursula von der Leyen, the European Commission president, was cited by critics as symbolic of Turkey’s treatment of women. It also underlined divisions within the European Union."

 2. 1
  | нерегистриран
  0
  -1

  https://www.euronews.com/2021/04/07/gaffe-as-eu-s-von-der-leyen-left-without-chair-as-male-leaders-look-on
  "Gaffe as EU's Von der Leyen left without chair as male leaders look on"

  Не, не е гаф, както пише в заглавието. Гафът предполага неволна грешка. Виждате демонстративна изява на ориенталския ген. В Анадола жената е третирана като украшение, част от мебелировката, как смята ,че може да седи на кресло до мъж?

  Толкова по въпроса дали Турция става за ЕС. Че различията са на ДНК равнище,непреодолими.

 3. 0
  | нерегистриран
  1
  0

  https://www.segabg.com/hot/category-foreign-country/erdogan-se-durzha-kato-turchin-fon-der-layen

  "Турският президент Реджеп Ердоган прецени, че председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен не може да седи наравно с него, когато я прие вчера в двореца си в Анкара заедно с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел. На официалната среща шефът на протокола му бе предвидил кресло само за него и Шарл Мишел, а смутената Фон дер Лайен бе пратена да се разположи на близкия диван. Срещу нея като равен седна на друг диван външният министър Мевлют Чавушоглу, въпреки че по дипломатически ранг Фон дер Лайен стои по-високо от него и е наравно с премиерите.

  Това протоколно принизяване на официална гостенка бе допълнителен знак за завоя на Турция, която в края на миналия месец оттегли подписа си под Истанбулската конвенция, чиято прокламирана цел е закрилата на жените.

  Днес Европейската комисия възрази открито срещу пренебрежително отношение към председателя на институцията Урсула фон дер Лайен вчера в Анкара. Говорител на комисията посочи, че Фон дер Лайен е можела да напусне срещата, но е преценила да остане и е участвала пълноценно в последвалия разговор. "

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.