2 Коментара

 1. 2
  3 | нерегистриран
  2
  0

  Че прокуратурата е задължен субект по ЗДОИ е ясно и е абсурдно ако някой твърди противното.
  Важно е обаче каква информация се иска, има ли тя статута на обществена и налице ли са ограничения за предоставянето й, регламентирани в специални закони /напр. данни от досъдебно производство не се предоставят като общественаинформация по ЗДОИ/.
  Нека сме конкретни.
  Не споря с Вас, но Вие не пишете за какво става въпрос.

 2. 1
  | нерегистриран
  1
  0

  Абсурден до комичност е аргументът на съда, че от работата за прокуратурата могат да питат само засегнати от дейността-тоест излиза,че да питат по ЗДОИ могат да го правят обвинени, подсъдими и потърпевши граждани. Ако имаше достъп до горна инстанция този аргумент би получил подобаващ правнен анализ от горната инстанция(а сега вероятно ще се наложи Страсург да го проанализира, а Струсбург обича такива казуси, и ги гледа с приоритет).

  Точно в тези случаи гражданите-са в състояние на тежка зависимост. Да питат по ЗДОИ прокуратурата свободно могат да го правят свободни, независими граждани-тези които не са страна по никакъв повод-нито като обвиняеми, нито като потърпевши. Направят ли те обвиняем, дори и да не си извършил престъпление ти ставаш на къса каишка, и няма да го правиш.

  Има смели и свободни граждани, които са водили десетки дела срещу прокуратура по ЗДОИ,, и които са подавали без страх сигнали срещу прокурори. Например покойният вече правозащитник от Варна. Ч. е водил няколко десетки дела по ЗДОИ срещу различни прокуратури.

 3. 0
  | нерегистриран
  0
  0

  "Съдът обяви, че прокуратурата не е работа на гражданите
  Софийският административен съд зачеркна Закона за достъп до обществената информация, за да прикрива държавното обвинение"

  https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/sudut-obyavi-che-prokuraturata-ne-e-rabota-na-grazhdanite

  ------------------
  *Ако законадателят върне двуинстанционността- тези дела трябва да бъдат без приподписване на касационната жалба. Ако гражданин трябва да търси адвокат и да му плати за височайш паразитен подпис да приподпише жалбата-това ще откаже гражданинът от касационно обжалване.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.