2 Коментара

 1. 2
  закриване на съдебна система и полиция в почти цяла Южна Добруджа и тяхното реучредяване! | нерегистриран
  0
  0

  Пълно помия в региона на Добричко(думата "помия " е от статията)

  https://afera.bg/земевладелци-от-добрич-на-мушката-с-де/

  Статията, описваща мутризацията в Южна Добруджа е от преди месец и половина. Нищо не се случва оттогава-съдебната системата система е заела позицията на щрауса-въпреки,че има медийна публикация. Очевидно е,че местната съдебна система като си затваря очите пред твърдяни тежки беззакония е опасна за правовия ред, тя не защитава правата на гражданите, а пази велможите, комадващи във региона-превърнал се във Феодално владение.

  Искането не е за проверка на случаите , описани тук и в Дневник-самия факт,че вече е минал месец и половина без последици , явно е че описаното е потулено, кой свидетел ще посмее да свидетества, а, след като Феодалите от региона са пазени от местната власт- в .т.ч и съдебна-липсата на реакция не е ли многозначително?


  Искането е за пълно закриване на почти всички звена на съдебна система и полиция в почти цяла Южна Добруджа, като уволнени трябва да бъдат и честни лица(каквито има)-защото са си мълчали пред беззаконията. Съдебната власт в почти целия регион се провали. Новата власт, новото Народно събрание е длъжна да го направи, и е въпрос на три изречения в ЗСВ- "закр иват се следните съдилища и прокуратури- и следва списък, като уволненията са без изплащане на обезщетения. До тяхното реучрдяване делата да се гледат- и се посочва къде-в кой съседен регион. ВСС реучрядава закритите звена и обявява външни конкурси в...срок", аналогичен текст и в ЗМВР з. По света се е случвало-например в Грузия-, тоест може да бъде направено закриване на звена на съдебна системва и полиция! Ако новата власт и новият парламент не го направят, това е израз на съгласие със случващото се, и знак, а и поредно доказателство,че престъпността е овладяла държавата.

 2. 1
  допълнение | нерегистриран
  0
  0

  Редно е и Главна прокуратура да провери дали миналите сигнали, които са останали без последици са законосъобразно прекратени. Тази проверка трябва да бъде извършена не от местната горна прокуратура, а точно от Софийски прокурор от възможно по-горна прокуратура-с надеждата да има йота независимост при проверката.

  цитат за миналите сигнали "Подадохме куп сигнали до Районното управление на полицията в Каварна и Районната прокуратура срещу----------- и други дребни --------------, които се занимаваха с гласовете на ГЕРБ в района, но последваха само няколко писма, че преписките по сигналите са прекратени."

  https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2021/04/09/4196334_kushtata_ti_shte_zapalia_shte_vi_izbiia_i_oshte_za_pet/?ref=home_NaiNovoto

 3. 0
  | нерегистриран
  0
  0

  Потресаваща статия в Дневник:

  https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2021/04/09/4196334_kushtata_ti_shte_zapalia_shte_vi_izbiia_i_oshte_za_pet/?ref=home_NaiNovoto

  Местната съдебна система нищо не разбрала, и как ще разбере, като ето какво казва лице за назначения в местната съдебната система и местна полиция "Аз назначавам и уволнявам началник на полиция и съдии, и прокурори"-цитатът е от статията.


  Ако дори и един процент от описаното в статията е истина спешно е необходимо новия парламент изцяло да закрие съдебната система и полиция в региона-поради срастването им с беззаконието, и да ги реучреди с нови хора, при лустрация на вече инсталираните(или това няма да се случи-което е многозначително!). В статията са описани потресаващи случаи на побоища, насилие, заплахи, закани, заметени и потулвани от съдебната система, как същата тази съдебна система ще разследва политици и ще се саморазследва и самопроверява защо досега не е реагирала-ама моля ви се, местната съдебна система нищо не знае, видите ли по случаите?


  Редно е описаното в статията да бъде проверено от София, ако проверката е на местно ниво-ясно е,че всичко ще излезе изрядно , потулено ,прикрито,, и като нищо-и оплакалите се ще бъдат обвинени-класика в жанра. Цитат от статията "Той върлува и по време на местните избори през 2019 г. Тогава беше също толкова страшно, колкото и сега.


  Имаше нарязани гуми, побоища


  Подадохме куп сигнали до Районното управление на полицията в Каварна и Районната прокуратура срещу ------- и други дребни -------------, които се занимаваха с гласовете на ГЕРБ в района, но последваха само няколко писма, че преписките по сигналите са прекратени. И толкова!"."


  Изключителен цинизъм ще е ако същата местна съдебна система, и местна полиция се занимава със случая -и по новоподадените жалби. Странно е,че като смели хора са се осмелили да се оплачат, и се споменават факти на прикриване на местно ниво че проверката по случая не се прави от София(то, не че и в София е много по-различно от далечния изток-спомнете си как прокуратурата заведе незаконни дела срещу правозащитника Н.К-Б, за подадени верни сигнали за престъпни схеми!).  Правен свят, питайте прокуратурата -журналисти сте, можетге да питате-има ли намерение прокуратурата да "изведе" проверката от местно ниво, и разследването, ако има изобщо такова-да се извърши от прокурор от София , подпомаган от полицаи от София. Разследване и проверки на местно ниво-виждате ,чедосега има за резултат -потулване.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.