3 Коментара

 1. 3
  | нерегистриран
  2
  -3

  От цялото ти писани струи само злоба към хора, които дори не познаваш. А не си прав. Много магистрати сами отказаха ваксини - всякакви ваксини отказаха. Нито сме молили, нито сме се възползвали. От моите колеги в нашия съд - нито един не е!
  Но е по-лесно да се изливат помии върху други хора и да се сочат с пръст като виновни за нечие дередже
  Не ти прави чест, наистина.
  И нито един магистрат няма връзка с процента ваксинирани хора у нас. Моля, обърнете се към бате си Бойко и компания - те договарят. Те решават. Но май не е удобно. Все още?
  Не знам инсталирането по прокурорските конкурси какво общо има, но нито съм прокурор, нито съм "инсталиран". Както и много други.
  Сега ако теб са те интсалирали - не сме отговорни ние, останалите.
  Бъди здрав и ти и успокой топката. Не си насочвай лошотията в неправилната посока.

 2. 2
  | нерегистриран
  5
  -2

  Не е злоба проявата на емпатия и разбиране към възрастните хора-приоритетната група за ваксиниране -по света 80+ . Да задаваш въпрос защо номенклатурата изпреварва приоритетните групи на възрастните(който въпрос всъщност е зададен първо в статията от линка) не е злоба, нито е неистина. Напротив вашата реакция е злобна, жалко.
  Фактите-кастови групи изпревариха приоритетната група на възрастните-80+ , не само по ред на ваксиниране, и и за достъп до определени видове ваксини, към момента. Видно и от статията какъв е незначителния процент, досега, ваксинирани от тази група,мога да предположа,и на ваксинираните от 80+ и каква ваксина им е предимно сложена.
  Факт-по света възрастните са приоритет-посечени проценти и в статията, която е цитирана-14 пъти е разликата между България и лидиращите 9 европейски държави в процент ваксинирано възрастно население-5, съответно 70 процента(вчера в тв предаване новоизбран депутат, посочи дори още по -ниски числа за България).
  Разбира се възрастните са приоритет , заедно с медицинските работници-без значение от възрастта им. Но по света няма предимство за магистрати, адвокати, работещи в репресивния апарат, лица от мобилни оператори и тн., първо се ваксинира възрастното население. Къде не е така по света?

  Изобщо няма да влизам в темата за инсталирането-например за прокурорските конкурси от 2006г., и от 2015г.

  И накрая-пожелавам ви здраве.

 3. 1
  зззззз | нерегистриран
  3
  -4

  Магистрат съм. Не съм ползвал правото си да се ваксинирам с нито една ваксина.
  "Гнусно и подло" /да ползвам речника Ви/ е да слагате в кюпа хора, които с нищо не са виновни за чужди решения и реализацията им.
  "Младежи" не се наричат хора над 35 - 45 години.
  Съдии не се "инсталират" - направете си справка.
  Най-малкото съдиите са Ви виновни за процента ваксинирани у нас и за избора на ваксини.
  Впрочем и в "Европа" /каквото и съдържание да влагате в това понятие/ също има категории лица, които се ваксинират преди останалите и това не зависи само от възрастта им.
  Голяма злоба Ви тресе. Не знам коронавирусът дали ще Ви гътне, но тя - със сигурност.

 4. 0
  | нерегистриран
  5
  -5

  "Ваксинация по български - с връзки, нокти, лакти и опашки"
  https://segabg.com/category-observer/vaksinaciya-po-bulgarski-vruzki-nokti-lakti-i-opashki

  В цяла Европа приоритет при ваксинацията са възрастните хора-първо 80 +, после 75 + и тн. В България-сами можете да прочетете в статията какъв е незначителния процент на ваксинирано възрастно население. Цитат " В момента в Европа има девет държави с над 70% ваксинирано население на 80 и повече години, а у нас имаме... 5.1%. Следващата на опашката - Латвия, има три пъти по-висок дял ваксинирани - 17.4%."

  За сметка на това е осигурен примат(приоритет) при ваксинирането -например, и далеч не само на съдебна система. Гнусно и подло е да се осигурят с приоритет ваксини на младеж на 35 г -40г, само защото е инсталиран като съдия, а не на възрастен човек на 80+, защото възрастните са приоритетната група . Ама никъде в Европа не е така-възрастните да бъдат изтикани от младежи, поради кастова принадлежност към някоя власт-например идващи от някаква "система", било то и съдебна.

  И второ-за достъпът до "готините " ваксини по 20 евро- цитат от статията "уж всички ваксини са еднакви, но "Модерна" приляга най-добре на онези висши касти, които през 1986-а първи научиха, че марулите не трябва да се ядат. Цели съсловия се ваксинират открито с "Пфайзер", без обяснение защо те имат право на избор, а всички останали - не. С много фанфари тази седмица за пръв път бяха дадени РНК ваксини и на личните лекари, но колкото само да се вдигне шум - флаконите се оказаха по четири на човек."


  За плебса-ваксините по 2 евро, за по-равните-ваксините по 20 евро. Освен,че по-равните изпревариха възрастните, на по-равните им набучиха и ""фешън" ваксините. Това,че след време държавата обещава да промени достъпът до ваксини не променя тъжната констатация- с подлост номенклатурата и връзкарите изтикаха приоритетната група на 80+ и 75 + годишните- мижавия процент ваксинирани възрастни го доказва.

  В Европа предимството при ваксинираните е на белите коси, на 80+ годишните, после на 75+ годишните, в България-приоритет е хитростта и подлостта и връзкарщината.

  Дори великата актриса, която почина преди няколко дни не получи ваксина, въпреки,че е била от приоритетна възрастова група. Явно дозата за нея е била дадена на някой от привилигированите касти .


  Подкрепям да се издава ваксиниционен сертификат-с ясно маркирана дата на първа ваксина, и по вид-дали е от "готините" по 20 евро. Нека да се знае датата, на която лице е получило ваксината, особено, ако е младеж на 35-45г, така този ваксиниционен сертификат ще е и като документ за кастова принадлежност. Това ще бъде сертификат на номеклатурата, на изпреварилите по бързата писта уж приоритетни групи на възрастното население.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.