3 Коментара

 1. 3
  RRR | нерегистриран
  0
  0

  Заркова си е такава, толкова може, не и придиряйте.

 2. 2
  до 1 | нерегистриран
  4
  -1

  Да и според теб какво налага конкретно Главна прокуратура да е ""териториално близо"-както казваш до който и да е съд, и кое налага Главна прокуратура да е в сграда на съда? Че чак и символично Главна прокуратура е разположена знаково над съда-визирам ВКС в сградата? Всъщност прокуратурата е разположена над всички съдилища, в сградата на съдебната палата-да се знае кой заема лидиращо място в съдебната система.

  А какво налага СГП да е в сградата на съда, и защо СОП-например, и не само пък може да не е в съда-и това никога не е било проблем?
  Къде е видимото разделение на съдилищата и прокуратурите? Явно ти не схващаш каква е работата на прокуратурата, и мястото на прокуратурата. Както казваше един магистрат при атестация-съд и прокуратура са "рамо до рамо"- а по-опасно от срастването на съд и прокуратура за няма за правовия ред.

 3. 1
  никого | нерегистриран
  1
  -5

  Чудно какво е провокирало у теб разсъжденията трябва ли прокуратури да се помещават в Съдебна палата или не. Първоначално реших, че си някой помощник/деловодител, който мечате за собствен кабинет, но след като прочетох словоизлеянието ти стигам до извода, че нямаш реална представа каква е прокурорската работа и какво налага тази териториална близост.

 4. 0
  | нерегистриран
  5
  -1

  Докога ще продължава абсурдът-прокуратури да се помещават в сгради на съдилищата?
  Прокуратурите трябва да са в отделна сграда, така както и адвокатите нямат кантори в съдилищата.
  Къде остава видимото разделение между съд и прокуратура, щом прокуратурите делят сгради на съдебните палати със съдилищата. Това все пак са съдебни палати, а не прокурорски такива.
  Или прокуратурите ще бъдат изведени от съдебните палати, или алтернативно-в съдилищата ще се предоставят и кантори на адвокатите. в съдбената палата в София единия коридор е на СГП, редно е с цел равенство на страните другия коридор да се даде за кантори на адвокати-с цел равенство на страните, защото адвокатът е точно толкова страна в процеса, колкото и прокурора.

  Прокуратури ,извън сградите съдилищата има-например СОП-а СОС е в съдебната палата-където и трябва, и това не е проблем. Значи можело. Редно е СГП да получи друга подходяща сграда(защо не-бившата сграда на СРС-там има място за няколко прокуратури да ес помещават), а в освободените помещения може да се настани например АССГ. Или да се дадат освободените кабинети на СГС.
  Странно е ,че високо, да го наречем-висше място в съдебната палата е дадено на Главната прокуратура-дори над кабинетите на ВКС. Това има и символично значение-кой командва парада(то и до 1989г прокурорът упражняваше надзор за законност над съдилищата...). Главна прокуратура трябва да е в подходяща, представителна сграда, извън съдебната палата.

  Няма аргумент да продължава абсурда съдът да е в същата сграда с прокуратурата. Или съдът,, или прокуратурата трябва да излязат от съдебната палата. Удобството за прокуратурата от близостта на съдебната регистратура и зали не е аргумент-да не би адвокатите да имат удобството регистратурата да им е през един коридор разстояние.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.