0 Коментара

 1. 0
  | нерегистриран
  0
  0

  Казусът, според мевере:
  https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2021/04/20/4200843_mvr_ne_sme_zadurjali_jurnalista_kenarov_bil_e_pokanen/?ref=home_layer2

  Имаш ли право да не се явиш в репеу, след "покана", ако поканата не е оформена с призовка по надлежния ред, никой от даденото репеу не признава,че те е "канил"(А И ДА СЕ НАМЕРИ КОЙ Е ПОКАНИТЕЛЯТ-ТОВА НЕ ПРОМЕНЯ НИЩО-КАКВА Е ПРАВНАТА ПРИРОДА НА ТАКАВА ПОКАНА, това е предложение за посещение, което не можеш да откажеш?), но е безспорно,че си пребивавал в даденото репеу, очевидно против волята си? Ако отговорът е НЕ-дали покана да посетиш РПУ не е прикрито задържане-без заповед за задържанЕ- Тоест такава покана си подлежи на осповане пред съд.
  А ако можеш да откажеш на покана от мевере-е редно да бъде заявено директно и ясно-за да знаят гражданите,че посещение след покана е по желание, ако е така. Ама май не е така?

  Незаконно задържане ли е в т.ч. незаконно лишаване от свобода ли е, ако лице бъде поканено в РПУ, държано с часове там-без да имаш никаква процесуална роля, и без да има писмена заповед за задържане, очевидно като форма на прикрита репресия-че си се появил на протест? Или е законно милицията да кани хора, а после да не е ясно защо са ги канили, какво са искали от тях, кой ги е "канил" и защо, държани са с часове в РПУ-то, ама заповед за задър жане няма? Подвъпрос-при подобна "покана", ако се явиш, свободен ли си в ъв всеки момент да си тръгнеш, след като милицията твърди,че не си задържан. Защото очевидния отговор е НЕ-не можеш да напуснеш репеуто,без да ти кажат.


  Какво е мнението на прокуратурата за такива покани-при които гражданин не може да не се яви, като се яви-не може да си тръгне, когато пожелае, но формално-задържане по ЗМВР няма?

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.