0 Коментара

 1. 0
  | нерегистриран
  0
  0

  https://dnes.dir.bg/politika/podslushvali-ofisa-na-izpravi-se-bg-zaradi-darzhaven-prevrat-s-vodna-praskachka-video

  Следенето на опозиционни политици(вж подзаглавието на статията от линка), и подслушването на офис на опозиционна коалиция е висша форма беззаконие, посегателство срещу политическаката система. В САЩ при подобен скандал- УОтъргейт се случиха масови арести на подслушвачи, оставки, скандалът беше основна медиина новина-и то с години,, то и до днес -десетилетия по-късно скандалът не е още затихнал.

  Аз се изумявам как и защо съд е дал разрешение да бъде преследвана политическата опозиция-чрез следене и подслушване. Нужно ли е да се обяснява,че в една демокрация е законно да има опозиция,, и незаконно опозицията да бъде подложена на репресии, преследване, следене,, подслушване.

  Мотивът,че въпросната опозиционна коалиция е подслушвана, защото е имало съмнение,че готви преврат е абсурден, комичен и творение на хора, нуждаещи се от направление за преглед при специалист. Какъв преврат, какви 5 лева, опозиционен политик да иска оставка на Правителството, и да иска избори-че по -законно от това няма.

  За незаконно използване на СРС кодексът е ясен какво се предвижда. Или мантрата ще е ,че подслушването е законно-само това е формулата да се избегне подслушвачите да попаднат при Бай Ставри? Ама сериозно ли си вярвате,че може да бъде придадена легитимността на незаконното-на преследването на опозиционни политици, затова,че са искали оставка на Правителството-че нали това й е работата на опозицията. Или ще излезете с мантрата,че старото тълкуване на ВС, от 70-те години на миналия век-че недоволството от властта е хулиганство е валидно и днес-я ни осветлете-това тълкуване актуално ли е и днес, или не? Ако е си вярвате,че тълкуването е актуално-заявете го директно- и Страсбург, и Брюксел много ще ви се зарадват.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.