1 Коментара

 1. 1
  | нерегистриран
  4
  0

  Обектите с ваксиниран персонал по морето със специални стикери

  https://www.dnes.bg/obshtestvo/2021/06/10/obektite-s-vaksiniran-personal-po-moreto-sys-specialni-stikeri.493233

  Ето и това е незаконно. Не е редно медицинска информация дали си ваксиниран или не да е достояние на трети лица-гости на заведението, работодател-той пък да получи специалния стикер. Дали си ваксиниран или не е лична медицинска информация. Излиза и,че неваксинираните няма да бъдат предпочитени при кандидатстване за работа, за да оплучи работодателя съотевтния стикар. Излиза,че работодател ще проучва дали кандидат за работа е ваксиниран или не, а събирането на подобна медицинска информация е незаконно.

 2. 0
  | нерегистриран
  6
  0

  https://legalworld.bg/bez-maski-na-zakrito-no-samo-vaksiniranite

  Частичното вдигане на забраната за някои категории лица да носят маски, ако са ваксинирани е незаконно,, защото забраната да си без маска на закрито остава за неваксинирани. Излиза,че неваксинирания е подложен на острикаране, и следва да носи съответен виден знак,че не е ваксиниран-това доста напомня за Германия през 30-те, когато определени лица трябваше да носят нарочен опознавателен знак. Ваксинирания ще демонстрира своя "висш кастов" статус, като е без маска.
  Това е незаконно,защото дали си ваксиниран или не е лична информация, медицинска тайна между лекар и пациент, и медицинския въпрос дали си ваксиниран или не не може да бъде публично оповестяван с опознавателен знак. Освен това не е работа на работодател да знае какъв е медицинския статус на работещите при него-дали са ваксинирани или не-за да получи заведението "специален стикер". работодател няма право да събира информация, дали работещите за от висшата каста-на ваксинираните, за да получи
  Излиза,че хора, които не желаят да се ваксинират ще бъдат принудени да го направят, за да избегнат остракирането , клеймото, и да избегнат потенциалния апартейд-различен подход според зависи дали си ваксиниран или не?!. При такива остракация-разделяне на ваксиниране или не, ще гарантирате ли,че след време няма да има забрани за достъп до магазини, или до обществен транспорт ,ако си неваксиниран, или ще се определят часове и зони или как ?!


  КЗЛД да наложи съответните санкции-здравната информация е лична информация която не може да бъде публично обявявана-чл 51 ЗЗЛД.

  КЗД да наложи санкции-тъй като лица са дискриминирани на база здравословен статус-ще са третирани по-благоприятно, ако са ваксинирани.

  Или ще останат маските за всички-без значение дали си ваксиниран или не, или ще отпаднат за всички. Избирателното вдигане на ограниченията нарушава закрилата на личните данни за здравословно състояние и е дискриминация към неваксинирани. Твърде тежка е асоциацията с германия от 30-те години, когато също трябваше някои да носят опознавателни знаци. Апартейд, разделение на база здравословно състояние, публичното оповестяване на здравен статус-дали си ваксиниран или не-чрез носене на опознавателен знак-мкска са неприемливи.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.