13 Коментара

 1. 13
  киров | нерегистриран
  0
  0

  здравейте,искам да попитам как да постъпя в тази ситуация:има досъдебно производство срещу мен от миналата година,преди няколко седмици взеле в прокуратурата и прокурора го върна на дознателя за нередности и неточности,бях извикан отново за предевяване на доказателствата да разписвам документите.дознателя който води разследването беше в болничен и моя случай беше поет от негова колежка..тя ме попита дали работя и аз и казах.на следващия ден бях уволнен..управителят на фирмата в която работя беше извикан в същото поделение в което бях и аз а той е бивш служител на мвр и се познават с въпросната дознателка..и тя му съобщава че при него работи човек с досъдебно производство..на нея влиза ли и в работата да уведомява настоящите ми работодатели какво има срещу мен или не...как да постъпя,искам да подам жалба срещу нея защото тя нарушава правото ми за работа.какво да направя,моля помогнете

 2. 12
  Alexandrov | нерегистриран
  1
  0

  Можете да се конституирате като граждански ищец, има една подробност, касаеща размера на обещетението, което Съдът ще отсъди сега и онова, което ще отсъди в гражданското дело, което също Ви съветвам да водите на един по-късен етап.

 3. 11
  Petkova | нерегистриран
  0
  0

  Г-н Михов,

  да, пуснах молба до прокурора, отговор нямаше и тогава пуснах молба до САП.

  Днес научих, че има образувано дело, а от мен зависи да реша дали да се конституирам като граждански ищец в наказателното производство.

  Вие какво бихте ме посъветвали?

  За момента знам, че това ще ми даде право на участие в наказателното дело, каквото, разбира се, искам да имам.

 4. 10
  Mihov | нерегистриран
  0
  0

  Petkova,

  predi da podadesh molba do Apelativna prokuratura, pusnala li si molba do prokurora da te uvedomi kakvo se sluchva s prepiskata?

  Inache - da, prava si, tova triabva da napravish, sled kato ne e spazen chl.241 ot NPK.

 5. 9
  Petkova | нерегистриран
  0
  0

  Разчитам на отговор от ваша страна, защото времето, което измина от ПТП (29/08/2008) до момента, за мен е необяснимо и мъчително удължаване на една трагедия, която до момента остава в сянката на, очевидно, значими дела от обществен интерес. Мой познат адвокат ми обясни, че в момента текат обсъждания на промени в НК и НПК, поради които много дела "отлежават". Това не може да бъде обяснение. Моля за вашето мнение.

 6. 8
  Petkova | нерегистриран
  0
  0

  Здравейте,

  въпросната преписка е предадена на 27/01/2010 към СГП със становище делото да се гледа в СГС. На 03/02/2010 преписката е предадена на съответния прокурор, но до днес произнасяне от него няма.

  Не следва ли в рамките на 1 месец от получаване на преписката, прокурорът от СГП да се произнесе?

  Защото следващото, което ще направя, е да подам молба/жалба до Софийска Апелативна Прокуратура.

  Какво бихте ме посъветвали?

  Благодаря предварително,

 7. 7
  Petkova | нерегистриран
  0
  0

  Благодаря на всички, включили се в този форум!

  Досъдебното производство беше удължавано на няколко пъти, разбира се. Причинно-следствената връзка между смъртта на майка ми и ПТП също недвусмислено е констатирана в съдебно-медицинската експертиза. В последния месец има развитие по делото - обвинението е съгласувано с наблюдаващия прокурор и най-вероятно до месец ще започне наказателното производство, в случай че прокурорът прецени. Допуснати са технически грешки в авто-техническата експертиза, които следва да бъдат коригирани от вещите лица, без това (надявам се) да влияе на останалите факти и констатации, посочеки в експертизата. Има развитие предвид времето, което измина от ПТП, и се надявам скоро всичко да приключи.

 8. 6
  dd | нерегистриран
  0
  0

  Петкова,пусни жалба в окръжната прокуратура, защото ако смъртта на майка е в причинни връзка с ПТП-то делото се наблюдава от горестоящ прокурор.

 9. 5
  МОля ви | нерегистриран
  0
  -1

  Елементите на вината се извлича последни, защото за субективното съдим от обективното. Вместо това, вие започвате от вината- Държавата виновна, всички виновни, само Вие прави.  ПРАВАТА СА ТЪРСИМИ, а не дължими. Никой не е длъжен да дондурка другиго, само защото бил в нужда.

 10. 4
  МОЛЯ ВИ | нерегистриран
  0
  0

  Не бързайте така лесно от частното към общото. Държавата, виновен тоя, оня, Въпроса е зададен непълно. Не е възможно произшествието да е през 2008г и до сега да не е удължаван периодично срока през 2 или 4 месеца или пък да не е спирано производството.

 11. 3
  ANAT | нерегистриран
  0
  0

  СЪЖАЛЯВАМ! ЖИВЕЕМ В БЕЗУМНА ДЪРЖАВА! БОРИ СЕ ДО ПОСЛЕДНО И РАЗОБЛИЧИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО! НАЙ-СИГУРНИЯТ НАЧИН Е ЧРЕЗ ПРОКУРАТУРАТА ИЛИ ЧРЕЗ ПОЗНАТИ, КОИТО ДА СЕ СВЪРЖАТ С ТВОЯ ПРОКУРОР!

 12. 2
  ДЕТ | нерегистриран
  0
  0

  ПУСКАЙ ЖАЛБА СРЕЩУ ДОЗНАТЕЛЯ И В ИНСПЕКТОРАТА В МВР

 13. 1
  за съжаление | нерегистриран
  0
  0

  Това не е единственият случай, в който има забавяне. От една страна е дознателят, разбира се. Или е некомпетентен, или е изключително натоварен, или има проблеми при намирането на извършителя. И точно това искам да ви попитам - дали извършителят е известен. Защото ако не е, скоро могат и да спрат досъдебното производство.

  От друга страна, поне според мен, е виновен и прокурорът, който по закон трябва да дава указания на дознанието какви действия да предприеме. Въобще комплекс от проблеми и най-различни спънки среща вашето, а и не само, дело. Обърнете се пак към прокурора, ако не ви обърне внимание, тогава се обърнете към по-висшестоящ прокурор или другият вариант е да напишете сигнал до Инспектората към Висшия съдебен съвет - но само при положение, че вина някаква за забавянето има прокурорът. За съжаление Инспекторатът не може да ви помогне при забавяне от страна на дознанието. Но можете да напишете и сигнал до ръководителя на дознателя. От това последното може и да няма ефект, но няма да ви попречи да опитате. Това мога да ви кажа засега. Успех!

 14. 0
  Petkova | нерегистриран
  1
  0

  здравейте,

  моля да Вашето мнение за следното:

  през август 2008г. майка ми и племенника ми бяха блъснати от кола. Делото е все още на етап досъдебно производство. Авто-техническата експертиза не е изготвена, а шофьорът доколкото ми е известно не е намерен за показания. Майка ми почина 4 дни след катастрофата в резултат на травмите (множество фактури, в резултат на които получи мастна емболия - така е записано в съдебно-медицинската експертиза). Племенникът ми получи охлузвания и леки контузии и след 4 денонощия в детска травматология бяхме изписани.

  Искам да попитам какво според Вас води до такова продължително забавяне на делото? Подавах няколко молби в СГП до наблщдаващия прокурор, но резултатът беше, че той изпрати нареждане на дознателя за снемане на необходимите показания, изготвяне на експертиза и връщане на преписката в Прокуратурата (юни 2009г.). Дознателят до преди 1месец не беше готов с експертизата, т.е. преписката е все още у него.

  Моля, дайте ми съвет как да постъпя?! Имам адвокат, който ме представлява, но въпреки неговите усилия, делото е на този етап...

  Благодаря предварително,

  Имейла, на който можете да се свържете с мен, е : tsvyata.petkova@gmail.com

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.