Франция въвежда вечерен час


Френските власти въвеждат вечерен час за всички граждани в европейската част от територията на Франция, считано от тази събота – 16 януари.

Вечерният час ще е с начало 18 часа местно време и ще продължава до 6 часа сутринта, като мярката ще е в сила най-малко 15 дни. Всички граждани ще трябва да останат по домовете си, а търговските обекти и публичните учреждения ще трябва да затворят.

Предвижда се изключение при пътуване до работното място, когато работното време е през нощта или приключва след 20 часа, или работната дейност е неотложна. Поради семейни причини, които са свързани с грижи за уязвими или болни граждани или по медицински причини – посещение на болница, необходимост от изследвания или прегледи, които не могат да бъдат извършени от разстояние, закупуване на лекарства.

Изключения се допускат и при дейности от обществен интерес по искане на административните власти, например организации за борба с бедността или раздаване на помощи и храна по домовете; при оказване на помощ и съдействие на хора с увреждания и придружаващите ги или при разходка на домашни любимци в района на жилището, което гражданинът обитава.

Гражданите, които ще останат навън след 18 часа, са длъжни да попълнят декларация.

Българин осъден на 27 години затвор за трафик в Гърция, без да е стъпвал там

Предишна новина

Запалиха българското знаме на карнавал в Северна Македония

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.