ГДИН организира семинар за превенция и противодействие на радикализацията в затворите

ГДИН организира семинар за превенция и противодействие на радикализацията в затворите

Заместник-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов и главният директор на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" (ГДИН) главен комисар Васил Миладинов ще открият в Пловдив двудневен международен семинар, посветен на противодействието на радикализацията в местата за лишаване от свобода и пробационните служби.

Семинарът, който ще се проведе в хотел "Империал", започва на 5 юни 2019 г. (сряда) в 9.30 ч. Домакин на форума "Разнообразни подходи за превенция и противодействие на радикализацията и насилствения екстремизъм в затворническите и пробационните служби – предизвикателства и перспективи" е  ГДИН, съобщиха от правосъдното ведомство.

В събитието ще вземат участие представители от Съвета на Европа, Министерство на правосъдието на Италия, Министерство на правосъдието на Белгия, Министерство на вътрешните работи на България, Международната асоциация на корекционните служби (ICPA), Европейската конфедерация по пробация (CEP), Мрежата за повишаване на осведомеността по въпросите на радикализацията към Европейската Комисия (RAN), експерти от Норвегия, Швеция, Белгия, Полша, Холандия, Португалия, Тунис, Център за изследване на демокрацията, както и представители на местната власт, магистрати, представители на ГДИН и служители от затвора и пробационната служба в Пловдив.

Фокусът на международния семинар ще бъде насочен към споделяне на знания и опит за различните подходи за превенция и противодействие на радикализацията, насилствения екстремизъм в местата за лишаване от свобода и пробацията, ролята на персонала, предизвикателствата и перспективите, международната правна рамка и връзката между управлението на радикализирани лица и подхода към правата на човека. За целта ще бъдат представени и реални случаи от практиката.

Събитието се организира в рамките на проект TRA in TRAINING (Трансфер на обучителни подходи в радикализацията), финансиран по програма "Правосъдие" на Европейския съюз (2014-2020), прилагана в сътрудничество с Министерство на правосъдието на Италия и Института за обучение на магистрати на Белгия (IGO).       

Facebook може да бъде задължен да премахва клеветнически коментари от един ползвател

Предишна новина

Новият председател на Районен съд – Велики Преслав встъпи в длъжност

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.