Ген. Атанас Атанасов пуска димки и си проси паметник до този на Лучников


В МВР са способни на всякакви престъпления и полицейски насилия. Доказвали са го. Не може да им се вярва. Но как да вярваш на запасния генерал от ДСБ Атанас Атанасов? Който пусна тия дни уж разкритето, че МВР и ДАНС са подслушвали и разработвали хиляди протестиращи през лето 2013-о. Разработката се казвала "Червеи".

Новината първо се завъртя в слабоизвестен сайт, после мина като изпрана през "Офнюз" и "Клуб Z" и накрая излезе в сутрешните блокове и стана дневен ред на държавата.
Ако чете човек, "Офнюз" пише, че твърдението на ген. Атанасов не е потвърдено от нито един източник. Но е пуснато като лайно във вентилатор. После вътрешният министър важно обяви, че не може да потвърди, но не може и да отрече. Нека има такова едно подозрение. Радан Кънев заговори за метла в МВР и т. н.

Партенката не е нова - по време на служебното правителство "Протестна мрежа" поиска МВР да провери дали не са подслушвани протестиращите и тогавашният вътрешен министър Бакалов заяви, че няма данни за разработки срещу тях. За разработка с подслушване трябва да има разрешение от съда и това лесно може да се провери.
Сега ченгето политик Атанасов пуска наново тази димка. Защо сега? Защо пак?

Има едно възможно обяснение. Преди дни прокуратурата оттегли обвиненията към подслушвачите с цецомобила и към самия Цветан Цветанов. Мотивите на прокурора за оневиняване бяха изсмукани от пръстите. Освен Цветанов, помилван от прокуратурата, както се окачваше, по-лошо е, че са помилвани и няколко подслушвачи. Те сякаш са получили лиценз да продължат за подслушват незаконно.

Преди година Цацаров съобщи, че в тефтерите-дневници на подслушвачите имало 875 телефона. Разрешение от съда имало за 160 и нещо от тях. Тоест - над 700 телефона са подслушвани незаконно. Прокуратурата прати  при производителя в Лондон харддиска на цецомобила, да бъде възстановен, защото е изтрит от единия подслушвач, който беше обвинен и за възпрепятстване на правосъдието. Нищо повече не се чу нито за диска, нито за 875-те телифона. Последва оттелгляне на обвиненията. Тук-там из интернет се възмутиха. Но основните медии и телевизии замазаха скандала. И сега се опитват да раздухат като по-голям скандал непотвърдената от нито един източник партенка на генерал Атанасов. Без съмнение той иска пуска димка. Предизвиква Протестна мрежа и т. нар. протестъри да вдигат шум.

Уж имало разрешение от градския съд, подслушвани едва ли не 1000 души, ДАНС създал профили на над 2000 души и т. н. И от всичко това няма нито един документ? Няма нито един полицай, който да е участвал (за да направят профили на 2000 души трябва да се занимават поне 50 ченгета), който сега да се натегне на новата власт и да каже - накараха ме? Има наивници да вярват.

Поради историческата роля на генерал Атанасов да консолидира ГЕРБ и протестиращите, той заслужава паметник като този на Лучников, издигнат преди 2 години от ДСБ. Лучников е удостоен с паметник като добрият депутат. Генералът Атанасов от бронз ще бъде доброто ченге-депутат. Ваклото агне на ДСБ.
Най-добре още сега да му отлеят един калъп, приживе, да не се харчат много за скулптор после.

Икономически прочит на една (не)зависима прокуратура

Предишна новина

Златанов потвърди присъствието на Пеевски в тефтерите му с политически поръчки

Следваща новина

Коментари

0 Коментара

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.