Ген. Борислав Сертов отрече да се е срещал нерегламентирано с руски дипломати

Ген. Борислав Сертов отрече да се е срещал нерегламентирано с руски дипломати
Бригаден генерал Борислав Сертов, снимка:БГНЕС/архив

Бригаден генерал Борислав Сертов, който е доскорошен директор на “Военна полиция”, излезе с право на отговор във вестник „24 часа“ по повод твърденията на медията, че е осъществявал подозрителни срещи със служители от посолството на Русия, както и че в последствие именно той бе определен за новия военен аташе в Москва. В своята публикация „Ексшефът на „Военна полиция”, изпуснала руския шпионин, е новият ни военен аташе в Москва”, медията обвърза името на ген. Сертов и с провала на военните полицаи около опита за бягство на един от членовете на разбитата шпионска мрежа в полза на Русия.

В правото си на отговор бившият директор на „Военна полиция“ отрича да е имал нерегламентирани срещи с руски дипломати, както и връзката с опита за бягство на ръководителя на групата и сочен от прокуратурата за „Резидент“ Иван Илиев.

Ето какво отговаря ген. Сертов:

Като бивш ръководител на служба „Военна полиция” заявявам:

1. Не съм още новия военен аташе в Москва, тъй като в момента тече сложна и дълга процедура, като най-вероятно целта на статията е нейното проваляне.

2. По „Изпускането на арестувания шпионин Иван Илиев” се води досъдебно производство срещу служители на Службата, за което имам пълните основания да считам, че вината им няма да бъде доказана в съда. Службата е една от малкото специализирани структури за обществен ред и сигурност, която в 29-годишната си история не е забърквана в скандали с изтичане на СРС-та в публичното пространство, корупционни практики или дори груби дисциплинарни нарушения. В нея работят не по-малко достойни мъже и жени.

3. Като директор на службата не съм получавал информация за група руски граждани, появили се до специализирана техника на НАТО във военен обект близо до Пловдив.

4. Военните дипломати са официални представители на държавите си и контактите с тях не са нарушения на закона. Препоръчително е обаче същите да стават по определен ред. Предвид функциите и задачите, които изпълнява Военната полиция, аз като неин директор категорично заявявам, че не съм осъществявал нерегламентирани срещи по никакъв повод със служители на руското посолство.

Още по темата

Прекратиха делото срещу покойния бивш кмет на Видин

Предишна новина

Цесионерът може да предяви Павлов иск срещу увреждаща го сделка, но преди сключването на договора за прехвърляне на вземането

Следваща новина

Коментари

4 Коментара

 1. 4
  ЗКПЧ | нерегистриран
  1
  0

  Яяяяя, Гешев не го е наградил, а той е заслужил разсипник на ВП. Да му се даде някоя червена звезда, червено знаме, отличник по БПП или димитровска награда.

 2. 3
  RRR | нерегистриран
  0
  -3

  Е, и каскечто и как Сийка вече ги осъдиха.

 3. 2
  § 22 | нерегистриран
  3
  0

  И този май е от недостигаемите " ... считам , че вината им няма да се докаже в съда...". Уаууу вече се произнесе и за вината и то от името на СЪДА. Смел, като Матросов, а майче е и юрист. И тъй като сайтът се чете предимно от юристи, нака си направят изводите за този "капацитет".

 4. 1
  | нерегистриран
  4
  0

  Ах, ощипаха ме, аз съм света вода ненапита. Командировките в Русия ще са в рубли, а база "Искър" ми е далече. Немога да си спомня какво е станало до Пловдив, ама нашето момче е супер послушничко.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.