Георги Близнашки: Няма връщане назад за бегълците от закона - Божков, Василев и Прокопиев! Защо Радев не ги порица?

Георги Близнашки: Няма връщане назад за бегълците от закона - Божков, Василев и Прокопиев! Защо Радев не ги порица?
Георги Близнашки, снимка:БГНЕС

Преподавателят по конституционно право проф. Георги Близнашки не смята, че има връщане назад за бегълците от закона в лицето на Цветан Василев, Васил Божков и Иво Прокопиев, въпреки опитите им да завлекат още хора с падението си. Той се обърна с въпрос към президента Румен Радев от телевизонния ефир на Канал 3, питайки - „Защо президентът не порица тези фигури?

Защо Румен Радев не порица хора, като Васил Божков, Цветан Василев и Иво Прокопиев?“ Това попита професорът, насочвайки вниманието на обществото към неясното минало на президента, който понастоящем започва да изпълнява реалната си функция, с която бе издигнат „от нищото“ преди 4 години.

Професор Близнашки разкритикува Радев и за намеренията му да твори конституционни промени. Той припомни, че президентът е заявил официално намеренията си преди 9 месеца, но през цялото това време все още няма реално предложение. Преподавателят по конституционно право е убеден, че причините са свързани с липсата на експертиза в близкото му обкръжение.

Президентът няма право да иска оставката, нито на правителството, нито на главния прокурор. Това е грубо потъкване на Конституцията“, каза още проф. Близнашки и подчерта, че всеки един министър има право да го обвини в обида, но стратегията на правителството е да се потушава напрежението, което се нагнетява в близките седмици.

Най-вероятно, когато мандатът на президента приключи, той ще бъде разследван, защото Конституцията позволява това“, каза още гостът в студиото, но подчерта, че с решението ди Конституционният съд е постъпил правилно, като посочи, че президентът не подлежи на разследване, докато мандатът му е в сила.

 

Още по темата

Георги Марков: Що за президент си имаме, който е нарушил 10 разпоредби на Конституцията?

Предишна новина

Криминално проявени от БОЕЦ са окупаторите на „Орлов мост“

Следваща новина

Коментари

6 Коментара

 1. 5
  Рената Инджова, бивш служебен премиер | нерегистриран
  9
  -3

  Българският народ се събуди. Онова, за което мечтах десетилетия наред, сега може да го видя. Имаме протест, който съчетава в себе си изключителна цивилизованост и модерност и едновременно с това светът вижда, че тези хубави деца и интелигентни хора живеят в условия на една непоносима диктатура. Това ги удивлява и смятам, че това е най-големият ефект от протестите досега. Целият свят разбра, че корупция, мафия и България са едно и също нещо.
  Предполагаемите гласове в записите с ББ вече са доказани негови гласове. А като сложим речника нямаме никакво съмнение, че става дума за циника, безпардонния в езика си, с примера си, развратил цели поколения, и децата слушат този език, Борисов вече е скопил държавата с всичко, което е направил за целия период на управлението му. Отговорността за неподаване на оставка и отговорността за това заинатяване и необръщането на внимание върху гнева на хората вече трябва да се носи от Европа и специално от Европейската комисия. Те са тези, които не взимат отношение по нещата, които стават в България. Продължават да финансират страната ни, а точно това финансиране Борисов използва, за да увеличава мощта си.
  Протестиращите предлагат гнева си за това, че до този момент са държани в бедност, и безработица. Един протест предлага първо гнева си и отхвърлянето на онова, което досега са му предлагали, нататък – един политически процес винаги ще извлече алтернатива.
  Най-важното сега е да не позволим на Борисов да организира избори. Диктатурата вече е дискредитирана и нейното лице е показано пред целия свят.Никоя диктатура с този имидж, който има в момента премиерът, с този език, който има, с тези чекмеджета – това нещо не може безкрайно да продължава.

 2. 4
  Има ли издание в съвременна Европа, което да цитира науката на този? | нерегистриран
  9
  -2

  Хубаво е, че го цитирате и търсите за мнение. Той не може да каже нищо. Зависим е.

 3. 3
  Още един | нерегистриран
  12
  -3

  Още един каскетконституционалист

 4. 2
  Rhapsody of fire | нерегистриран
  11
  -2

  Явно има предвид оправдания Прокопиев.
  И защо ли го събира в комплект с Цветанов и Василев?
  Ех Близнашки, през 2013 всеки ден беше на протестите, но след като стана служебен премиер, обърна палачинката/

 5. 1
  RRR | нерегистриран
  10
  -3

  Гения пак изплува от небитието.

Твоят коментар

Сайтът е защитен с reCaptcha. Политика за лични данни.